1996 yılında eğitim-öğretime başlamış, fevziye mektepleri vakfının kurucusu olduğu üniversite.. maslak ve şile'de olmak üzere iki tane kampüsleri varmış..
maslak kampusu itu nun yanında bulunmaktadır.
sabetaycıların kurduğu ve yönettiği söylenen ilim yuvasıdır..

(bkz: sabetay sevi)
(bkz: sabetaycılık)
sabetaycıların kurduğu söylentisi doğru olan, ilim irfan yuvalığı hakkında aynı şeyleri söyleyemeyeceğim "eğitimöğretim" kurumu. konuşmasından bi pok anlaşılmayan hocaları, eski sovyet ülkelerinden getirttiği proflarıyla meşhurdur. (ventsislav dimitrov)
öğrencilerin eğitim kalitesini bir hayli düşürdüğü üniversite..*
mevcut bulundugum, finalden onceki son hafta bile 2 tane vizenin bulunabildigi yegane okul.
şile kampüsü takdir edilecek derecede güzel olan üniversite.
ingilizcesi i$ik university olmasina ragmen, bugün bir italyanin university of light demesiyle ba$ta anlamadigim sonra dakikalarca gülmeme neden olan $öyle bir internet sayfasi bulunan üniversite
http://www.isikun.edu.tr/tr/index.php
(bkz: feyziye mektepleri)
2007-2008 yili ucreti 15 bin 300 ytl olmus universitedir.
dünyanın(bakın dünaynın diyorum!) en boktan üniversitesi, en iyi yaptıkları iş öğrenciyle taşşak geçmektir. kota yöneticisi olacakları puştlukta, şerefsizlikte tahsil yapmış adamlardan seçerler.
course on line adli sistemi "bir ogrenci nasil cildirtilir?" temali bir oyuncaktir. evet bildigin oyuncak. hani su adi cin mallari gibi hemen bozulan..
kaliteli bir eğitim yuvasıdır.
ilk kurulduğu zaman butik üniversite iken, şile kampüsünün açılmasıyla kaliteden çok kantiteye önem verip, gözlerini para hırsı bürümüş yönetim kadrosuyla pek te iyiye gitmeyen üniversite. ayazağa kampüsü şu anda lisans değil, yükseklisans öğrencilerine eğitim vermektedir ve büyük iş merkezlerine yakınlığı dolayısıyla tercih edilmektedir (bkz: maslak)
serverlarina ve ozellikle campus on-line adli sisteme jr. revolter00 buglari upload ettigimin universitesidir. odedigim paranin her cent'ini fitil fitil getirmezsem, bana da revolter00 demesinler.

akli olan gelmez..
ha bak egitim kotu demiyorum ama burada.
**
güzel sanatlar fakültesi'nin web tasarımı sade güzel ve hoştur. buradan gördüğümüz kadarıyla hocaların neredeyse tamamı proftur.

buna sabetaycıların gücü mü desek ne desek artık.
bu okulun güzel sanatlarına gitmemek için tek bir sebep var o da o okulda öğr. gör. si olan tuna kiremitçi.
liselere tanıtıma geldiklerinde ''sanılan kurumla bir alakamız yoktur.'' deme ihtiyacını her fırsatta hisseden kurum kuruluş.

-bilmeyenler için hatırlatma: fem dershanesi'nin bazı illerde adı ''ışık''tır.-
kampüsü çok geniş bir alana yayılmış üniversitedir. * *
kampüsünün heryeri yokuş olmasıyla insanı çileden çıkaran ama manzarasının muhteşem oldugu üni.
fmv'nin büyüsüne kapılıp şahsıma tek tercih yaptıran üniversitedir. *
önümdeki 5 seneyi geçireceğim kampüsünün şilede olduğu üniversitedir. * *

-edit-
yerleştirme sonuçlarına göre yerleştiğim üniversitedir.
bilkent yada bahçeşehir gibi üniversiteler varken utanmadan 17000 ytl civarında para isteyen kurum. tamam anladık özel üniversitesin de daha bi forsun yokken 17000 ytl cidden cesaret işi.
boş üniversitedir. kimin eli kimin cebinde belli değildir. hiç bir konuda muhattap bulamamanız da cabasıdır. bu konuda ne kadar örgütlenseler az kalır. gerekli departmanlarda büyük boşluklar göze çarpmakta. devlet hastanesi gibidir aynen. oradan oraya. hayır ufak tefek yeri olsa gam yemicem. güvenlik sıfırdır, girmek isteyen bir şekilde girebilir. yine güvenlik konusunda elemanları da bir o kadar abüzerdir. nerede işe yaramaz varsa çoğu sigortasız olarak isik üniversitesi şile kampüsündedir. ama kendilerine bakıcak olursak beyaz saray'ı koruyorlardır. ellerindeki volki tolkilerle zırt pırt oyalanırlar.

oylama sistemi olsa yemek ve merkezi konumu açısından diğer üniversitelere nazaran sıfırın altında not alması muhtemeldir. sabah kahvaltısı için bir şeyler yapmak istemiyorsanız ve dışarıdan yiyeyim diyorsanız 10km yol yürümeniz gerekmekte. he yok arkadaşım yapmış taa ebesindeki kankamın odasına gideyim derseniz kilometre taşları 15i işaret etmekte. bu da ayrı bir hezeyandır. öğle yemeğini kantinde -kendi deyimleriyle leisure'da- yiyeyim derseniz pizza dan başka bir de izmir gordon karşınıza çıkar. her gün aynı yemekleri yemekten imanınız gevrer. biraz vitamin kazanayım filan diye düşünüyorsanız yemekhane'de yemeniz gerekmekte. oradan da %60 olasılıkla kıl çıkmaktadır. fiyatları da ebesininki kadar pahalıdır. oradan da uzak duralım derseniz dışarıdan sipariş vermeniz gerekmekte. orada da lezzet & kalite & fiyat parametresi birbiriyle zıt şekildedir. yemekten de uzak durmak lazım..

geriye ne kaldı? ulaşım var. büyük problem kampüs-merkez arası 6ytl'dir. merkezden kastım taksim-kadıköy arasıdır. tamam bu fiyat yazlıkçı zihniyet için normaldir fakat bir öğrenci için fazladır. hergün git gel, dünyanın parası eder. ki bu fiyatın yakın tarihte 7.5 ytl olması planlanıyormuş. ticari her şeyi zamanında ve görüşerek planlamaktalar. yol çok sakattır. nitekim üniversite öğrencileri nereden baksanız bir öğretim yılı içerisinde 20'yi aşkın büyük kaza yapmakta. geçen sene-2006-2007- ve bu sene 2007-2008 yılı içerisinde bilinen 4 ölüm haberi var. bu da ayrı ve sakat bir istatistik.

uzun lafın kısası ticari yapılanma içerisinde bol olan borçlarını ödemek için öğrencileri koyun gibi gören üniversitedir. fevziye mevziye tırt olmuş milletin haberi yok. sınavların eşşek kadar zor olması da ayrı bir ticari yapılanma olsa gerek..

bir senede biten okul, ben bitirdim valla.

allah düşürmesin.
(bkz: anaokulu)
bir insanın liseden bozma diyebilmesi için walldorf kompleks real schule-gymnasium'da okumuş olmasını ve tek lise olarak burasını bilmesini gerektiren üniversitedir. kaldı ki o kompleks dahi bu boyutta değildir.

şile kampüsünün 4 bin kişi kapasiteli olması ve sadece 3 fakülte bulunması dolayısıyla küçük olarak sayılabilir fakat bu saydığımız fakületler için yeterlidir. 5 bina falan yoktur,

1- 3 farklı isimde farklı özelliklerde yurtlar vardır;
-bordo yurtlar ; emin olmamakla birlikte a,b,c,d,e olmak üzere 5 bloktan oluşurlar.
-mavi yurtlar ; emin olmamakla birlikte 6 bloktan oluşurlar
-turuncu yurtlar; emin olmakla birlikte 8 bloktan oluşurlar.

2- amf binası ; rektörlük, bilgi işlem gibi üniversite işlerinin yürütüldüğü binadır,

3-dmf binası ; derslik binasıdır, amfiler ve derslikleri vardır içerde bir kantin ve hotdog satış arabası, wafflecı * , çikolatadan bişiyler yapan başka bi satış noktası bulunur.

4-lmf binası ; her çeşit labarotuar'ın olduğu binadır. dmf ile arasında kalan bölümde segafredo bulunur.

5-d/k binası ; derslik ve konferans binasıdır, konferans salonları bulunur. alt katında bir adet kantin, muhtelif katlarında klüp odaları ve öğretim üyesi odaları bulunur.

6-EFL binası ; hazırlık öğrencilerinin bir dönem veya bir yıl ikamet ettikleri binadır.

7-Leisure/Sosyal Merkez; radyo odası,fast food tarzı yemek ve kafetarya, alt katında ise yemekhanenin bulunduğu binadır.

8-Bal Kabağı Prefabrik yapısı ; gece 2'ye kadar açık olduğu rivayet edilen başka çeşit bir kafeteryadır.

9-Revir'in, Vip salonun bulunduğu yapı adını bilmemekteyim

10-Bookstore, Psikolojik danışma, Yurtlar müdürlüğü, Akbank exi26*'nın bulunduğu yapımsılar.

11-Kapalı spor merkezi; fitness falan çeşitli zımbırtılar, ön taraflarında tenis,voleybol ve futbol sahaları.

12-bimem kaç tane de personel lojmanı.

demek ki neymiş? 5 bina yokmuş.

okulda sigara satılmıyor olması da bir eksik değildir ayrıca sigara içmeye mi geliyoruz kampüse?

tüm yurt bloklarında,leisure'da,bal kabağında digiturk ve televizyon'da mevcuttur ayırcana. ha bazen yurtlardaki televizyonlar kırılabiliyor, bozulabiliyor.

tek sorun shuttle fiyatları ve ulaşımdır. şile'de pek bişey yoktur gidip görülecek, istanbul'a gitmeniz bir dert gelmeniz ayrı bir derttir.

ha bi de yemek fiyatları ilginçtir; itü'de okuyan arkanışıza sorarsınız, sizde ne kadar hacı? - 2 ytl der. o size sorduğunda en az 5.5 dersiniz. açık büfemsidir yemekhandeki yemek servisi. 2 çeşit ana yemek, zaman zman 2 çeşit pilav, tatlı, meyve, salata ve çorba çıkar.

2 gün boyunca aynı çorba çıkıyor anladığım kadarıyla.

neticede; her şeyiyle pahalı bir vakıf üniversitesi olsa da; ortamı kötü denilemez. genel olarak kampüsün tasarımı mimari açıdan harikuladedir. engelli vatandaşlar düşünülerek, her yer eğimli yol halindedir, merdiven neredeyse yoktur.

edit: *
duvarları, bitkileri sümüklüböceklerle dolu üniversite.