yerinde düşüncedir. para kazanmak, hayatı kurtarmak için gidilir üniversiteye.. Kimse kimseyi kandırmasın şimdi..
iş garantisi var diye de gidenler olabilir.*
valla ne diyeceğimi şaşırmış durumdayım. üniversiteye iş bulmak için gidilir evet, keyif için gidilmez. üniversiteler iş hayatına profesyonel bireyler yetiştimek için kurulmuşlardır. kuruluş amaçları budur. bilim yapalım kendi çapımızda eğlenelim diye değil. zira o bilgi eğer geyik olsun diye veriliyor olsaydı bi anlamı kalmazdı. kullanılması lazım. diğer taraftan meslek yüksekokullarının ayrı bir yeri var. ara eleman sıkıntısı yanlış politikaların sonucu. insanların yüksekokul okumak istememesi üniversitelerin mesleğe yönelik kurumlar olduğu gerçeğini değiştirmez. üniversite insana farklı bakış açıları kazandırır, önemli tecrübeler edinilir bunlar da bonustur, amaç bu tecrübeleri edinmek değildir.

bu bağlamda* üniversite seçiminde üniversite adına göre değil bölüme göre seçim yapmakta fayda var. yani büyük üniversite olsun diye saçma bi bölümü seçmenin anlamı yok. çünkü ilerde o işi yapıyor olabilirsiniz.
rakamlar eğitimli gençler arasında işsizlik oranının yüksek olduğunu gösteriyor.eğer yaşanan gerçeğe bakarsak 'üniversiteye iş bulmak için gidilir'düşüncesinin doğru olmadığı yargısına varabiliriz. fakat gerçeklerle, olması gerekenler birbiriyle aynı olmayabilir.eğer bir ülke bilim, teknoloji, fikir üretmek ve ihraç etmek istiyorsa üniversitelere ve buradan çıkan mezunlara gereken önemi vermelidir.üniversite eğitiminin kalitesi arttırılmalı,teorinin yanısıra pratik eğitime geçilmesi sağlanmalıdır.yoksa bu ülke sittin sene kibarca gelişmekte olan, aslında azgelişmiş ülke kategorisinden çıkamaz.
1. türkiye'de yaşıyorsan
2. ergen değilsen
3. babandan, abinden işsizliğin tadını erken yaşta almışsan
4. nice üniversite mezununun işsiz gezdiğini görebilecek/bilebilecek toplumsal bilgiye sahipsen
5. gelecek kaygın varsa

15 yaşından itibaren tek hedefin üniversite okumak olur. tek amacın ise bir baltaya sap olmak, bir mesleğinin olmasıdır.

ha sen diyorsan ki, ben akademisyen olmayacaksam okumam, sadece bilim için okurum... o zaman yukarıdaki maddelerden bir veya birkaçına dahil değilsin. muhtemelen 2.
üniversiteye iş bulmak için gitmiyorsan ne için gidiyorsun zeki insan.
eğer üniversiteye bir meslek edinmek için gidilmiyorsa, üniversitede verilen eğitimin dışında, orada elde edilen bilgiler, fikirler, reelde kullanılmıyorsa kapatalım gitsin. allah akıl fikir versin ne diyim. üniversite profesyonel bireyleri hayata kazandırmak için vardır. yoksa ne diye işletmede binlerce formül, mühendislikte binlerce formül insanların kafalarına işlensin.
ben inşaat mühendisiyim ve üniversiteye gidip mühendislik okumadan biri gelsin benim yaptığım işi yapsın hadi. görelim. ben gidip bir işletme mezununun bakış açısıyla ekonomiyi değerlendireyim. her iki örneğin de pek mantıklı sayılmadığı ortada. üniversiteler farklı dallarda profesyonel bireyler yetiştirir. dersiniz ki eğitim kalitesi düşük, o ayrı konudur. bu durum üniversitelerin amaçlarını değiştirmez. eğer siz üniversitede elde olunan deneysel sonuçları, araştırmalardan elde edilen istatistik sonuçları vs reelde kullanmıyorsanız, bilim insanlığa hizmet etmiyor demektir. şimdi, üniversiteye giden veya gitmiş gelmiş olan arkadaşım, ver elini anlaşalım. sen akademisyen olmayacaksan üniversiteye iş bulmak için git. bitirdikten sonra da gelişimine ara verme, çünkü ülkemizde iş bulmak biraz daha zor bunu biliyoruz. derslerine de ne için çalıştığını unutma (üretim dişlisinin çarklarından biri olup üreten bir insan olmak için). haydin kolay gelsin.
ülkemizde üniversitenin başka bir fonksiyonu yoktur.hatta iş bulmak için birden fazla üniversite bitirmeniz dahi garanti değildir.malesef birkaç üniversite dışında hizmetlisinden rektörüne kadar bir çeşit mafya düzeneği içerisinde çalıştıkları için üniversitenin evrensel işlevi bu ülke sınırları içerisinde fonksiyonunu kaybetmekte.yurt dışında insanlar lise eğitiminden sonra hatta sırasında iş bulabildikleri için üniversitelerin tercih edilme oranı düşük olmaktadır.kim neden 4 sene daha zaman kaybetsin iş bulabildikten sonra.

kimsenin kimseyi kandırmaması lazım.bu memlekette üniversitenin asıl amacını yerine getirmek ve fırsatlarından faydalanmak için akademik kariyer yaparsanız aç kalırsınız.ülkedeki bilim adamı sayısı ve bilimsel çalışmaların oranına bakılarak bu yargıya da varılabilir.
TiTANiC DE ROSE UN ANNESi "ÜNiVERSiTENiNiN AMACI KOCA BULMAKTIR ROSE ZATEN BUNU BAŞARDI" DiYORDU ROSE U O ZENGiN ADAMA PAKETLEMEYE ÇALIŞIRKEN. ÜNiVERSiTENiN BiRDE BU AMACI VAR.
türkiye şartlarında maalesef doğru olan bir düşüncedir, ama tabii ki akademik kariyer için de gidilir. ancak , iş bulmak için gidilse bile, üniversite, gençlerin ufuklarının açılması, daha önceki öğrenim aşamalarında aldığı bilgileri daha bilimsel bir süzgeçten geçirmeleri, dolayısıyla bazı önyargılarını aşmaları, daha büyük çeşitliliğe sahip toplumsal bir ortamla karşılaşmaları gibi imkanları da sunar.

öte yandan, lise mezunu öğrenciler dışında bakarsak, elbette ki ilim yuvası olan ve kuruluş amacı bilim yapmak olan üniversiteye bilimsel analiz, araştırma, kaynak bulma gibi amaçlarla ziyaret için de gidilebilir.
Gelin buraya sizlere biraz küfür edeyim içim rahatlasın dümbükler.
Ulan belge peşinde dönüp duruyorsuzya hani çok komiksiniz kekoşlar.
ama sizde haklısınız dünya ya belgelerle geliyorsunuz amk.
doğar doğmaz baban gidiyor kütüğe işliyor yaşıyor bu diye.
Yaşıyor musun? Yaşıyor muyuz harbiden ?
Ama belgelerimiz var bizim işe yarar kullanılabilir belgeler.
daha daha daha fazla lazım bize. Üniversite renginden de alabilir miyim bu belgenin cınım?
Gel şurda 4 yıl takıl diyolar. Ne öğrendin ne öğreneceksin demiyorlar ama.

Bide bunların sertifika peşinde koşan tipleri var. Seminer seminer gezerler.
Ha gezsin tamam da ulan adam seminere sertifika amacıyla gidiyor amk burdan, bu adamdan ne öğrenirim diye düşünmüyor bile.
Buraya bi küfür sıkıştırayım: kafa taslarınızı düzeyim, belgeli kafa taslarınızı.