özelleştirmeye evet demek ülkenin satılmasına evet demektir....
özelleştirme ülkenin satılması değildir. zaten ülke kıytırık bi şeker fabrikası değildir. özelleştirme ülkenin satılması olsaydı bütün gelişmiş ülkeler satılmış ülkeler olurdu fakat değiller bizde değiliz. atatürkün neden devlet aracılıgıyla sanayileşme sağladığını anlamamış cahil kimselerin uydurmasıdır. bu vatan elden gidiyor sloganı.
özelleştirmeye devletin zarar ettiği kurumlar devlete para getirilecek hale getirilecekse; elbette evet. o da vatana hizmettir, o da yararlı bir icraattir.

ancak, eğer özelleştirmeyi yapma amacın sadece kendi hükümet zamanını düşünerek para kaynağı sağlamak, yapılacak satışlar esnasında kendine veya yandaşlarına para sağlamak, rüşvet yemek gibi şeylerse; bu vatanı satmaktır, vatan hainliğidir ve sonuna kadar hayır!
(bkz: tayyip erdoğan)
(bkz: kader)
özelleştirmeye tabiki evet. Satacağın adam Türk se tabiki evet! Bizim karşı çıktığımız özelleştirme kılıfı altında devlet kurumlarının dışarıya satılması.*
"özeleştiriye neden hayır" sorusunu akıla getiriyor.*
özelleştirmenin tam olarak ne demek olduğunu bilmeyenlerin karşı çıktığıdır.aranırsa detaylı bilgi sağlam kaynaklardan rahatlıkla bulunabilir.kaldı ki özelleştirmeler atatürk zamanında başlamıştır yani devletin satılması falan değildir.
dip not: özelleştirmeye evet demek iktidar yandaşlığı anlamına gelmez!
özelleştirmeyi ülkeyi satmak zanneden malın şiddetle karşı çıkacağı söylem.
özelleştirilecek kuruma göre değişebilecek düşüncedir. öreneğin stratejik bi kurum olan türk telekomun özelleştirilmesi veya tüpraş gibi petkim gibi kar eden kuruluşarın, katma değer yaratan kuruluşların özelleştirilmesi yanlıştır. ha devletin kağıt fabrikası vardır ve sürekli zarar ediyordur onu özelleştirirsin orası ayrı.
atatürk ilkelerinden devletçiliği reddetmektir. ülkeyi resmen satmak, savaşmadan böldürtmektir.
özelleştirmeye karşı çıkıp, devlet şirketlerini partizanlarını besleyen arpalık olarak kullananların karşı çıktığı 'evet'tir.

genelde hiçbir devlet özelde bizim devletimiz işletmeciliği beceremediğini defalarca kanıtlamıştır. sadece zarar edenlerin değil kar edenlerin de satılıp devletin kendi asli görevlerine dönmesi gerekmektedir.

yerli - yabancı konusuna gelince; günümüzde paranın milliyeti kalmamıştır, para saniyeler içinde dünyanın diğer ucuna gidebilmektedir.

yerli patronlara göre yabancı şirketler işçilerine daha güzel çalışma şartları sağlamaktadır.

yerli bankalara göre yabancı bankalar daha uygun kredi imkanları sunmaktadır.

hal böyle iken patronun pasaportunun aynı olması, s*kerken incitmeyeceği anlamına gelmez. devlet piyasada denetleyici rolünü layıkıyla yerine getirirse bir problem olmayacaktır. rahatlamanıza yarayacaksa eğer rekabet şartları türk firmalarının da süreçten güçlenerek çıkmasına yarayacaktır.