bugün

burs alıp gidenleri saymazsak "özel üniversitelere parası olan beyinsizlerin gittiği gerçeği" olarak da düzeltilebilir.
saçma bir gerçektir. devletin puanları yüksek olduğundan başka mecburiyeti olmayan kişi oraya gittiyse beyinsiz olmuyor paşam ama sen böyle saçma bir genellemeyle beyinsiz oluyorsun. oraya burs kazanıp gitmek için götünü yırtanla baba parasıyla işletmeye ona buna gidenleri aynı kefeye koymaktır beyinsizlik.
doğru önermedir.ben burslu okuyan birisi olarak bursu birde akademik kadroyu ele alarak geldim gel gelelim içindekiler aptal mı aptal kardeşim. yalnız kalıyorsun fakirsin bir kere ne kadar da bursun da olsa onların parası daha çok. seçecek adam iyi düşünsün akademik kadro iyiyse ve iyi burs veriyorlarsa olabilir.
kısmen doğrudur. (burslular hariç)
gençliğin bu kadar kültürsüz yetiştiğini üniversiteye girince anlayan biri olarak sadece vakıf üniversiteleri değil, devlet üniversitelerinin de durumu bu seviyenin bir üstüdür. bu tipler makyajdan, saçtan, kıyafetten, takıdan çok iyi anlarlar ve bunların dışında hiç bir olaydan haberdar değildirler.
bir kendime bakıyorum, bir de okulumdaki birçok arkadaşıma. yanlış bir önerme bu, çok yanlış.

şu önermeyi savunanlar iş ygs/lys/öss zart zurta geldiği zaman atlıyorlar hemen "bu sınav sistemi adil değil, bu ne yeaaa" diye. bu sınav sistemi bana göre de zeka ölçmüyor ya da akademik eğitimimize yol göstermiyor. üniversite giriş sınavı sisteminin insan zekasını ölçmediği düşünüldüğünde o sınavda kötü puan yapan insanı beyinsizlikle, aptallıkla itham etmenin doğruluğu nedir?

ben geçen yıl girdim ygs&lys'ye. tercih yaptığım puan türünde sıralamam 551'di. vakıf üniversitesine geldim. kendimi burada burssuz olarak okuyan öğrencilerden üstün görecek halim yok, çünkü birçoğundan üstün bir tarafım yok. burada parasıyla okuyan ancak deli gibi çalışan arkadaşlarım var, deli gibi araştırma yapanlar var. birçok paralı okuyan arkadaşımın bakış açısı "dersleri yüksek tutalım, bir de yaz okuluna gitmeyelim" iken benim bakış açım okulu 7 senede bitirmek üzerine kurulu.

kim milyoner olmak ister'de sıçan, üstüne bir de twitter'da sıvayan sarışın gibiler elbette var. ondan daha mallarını da gördüm kendi okulumda. ama bunu genellemek ancak "fırsat bu fırsat saydırabildiğim kadar saydırayım" bakış açısının ürünü olabilir.
beyinsiz olaydım da gideydim... param yoktu gidemedim...
bir genellemedir. ve kısmen de doğrudur. özel'de okuyanları kabaca 3 gruba ayırmaya kalkarsak; birinci grup burslulardır. malumunuz zehir gibidir bunlar. ikinci grup sınav stresine girmek istemeyen ve parsı olduğu için de adam akıllı eğitim almak isteyen insanlardır. bunda da problem yok. üçüncü gruptan ise sabun olmaz. yemin ediyorum sabun olmaz. yani istanbul aydın üniversitesinin kantininin namı buralara kadar geldiyses kızlarının namı buralara kadar geldiyse bu üçüncü grubun sabun bile olmaması iddiası destekleniyor demektir.
doğrudur. ayrıca bilgi satılık değildir, insanın doğuştan gelen bir hakkıdır.
devlet üniversitelerinde de malların az olmadığı gerçeğiyle bir düşününce canım ülkemin durumunu gözler önüne koltuk altına saç diplerine burun deliklerine sürüyor .
(bkz: gözde umay dalkalı)
hangi üniversite olduğuna göre değişir. (bkz: koç üniversitesi)
afedersiniz ama koç üniversitesine bok girersiniz beyinsizseniz.
konuyu gündeme getiren yarışmacı kızımız tam bir beyin yoksunu olduğundan kaynaklanmıştır o durum. yoksa bırakın "yüce divan"ı ondan bir önceki soruda bile emin olmadığı için joker hakkı kullanmıştır. (not:kendisini zaten sevmeme ve dalga geçme gibi bir durumum var idi şimdi herkes farketmiş oldu yarışma sayesinde.)**
ayrıca şöyle bir bilgiyi de paylaşmak isterim; koç üniversitesi ile yeditepe üniversitesi arasında "ikisinin de paralı olması" dışında bir ortak özellikleri de ben deniz geheim5tir efenim.
şimdi arada fark yok denemez tabi ki ama şu anda gözde umay dalkalı ile aynı üniversitede okuyan insan, önceden de koçta okuyordu. yani oraya girebilecek kapasiteye sahiptir. yani bütün özel okullar aynı olmadığı gibi okuldaki herkes de aynı değildir. nokta.
beni 'burslu okuyanlarda beyinsiz mi oluyor?' diye düşündüren hede.
dogru tespit sayet kendileri parayla sinif atlamaktadirlar.
çok uzun yazmaya gerek yok,

adam tanımda zaten genellememiş
çoğunluğu demiş, evet doğru amına koyayım
"vayt çaklıt mocha alabilir miyieeem"diyen tipler hukuk fakültesinden mezun oluyor
vakıf üniversitesinde okuyan biri olarak,
sığırların genellikle buralara konuşlandığını söyleyebilirim.
(bkz: kedi ciğer meselesi)
sonuç olarak herkesin einde aynı değerde diploma oluyor. ama özel ünilere gidenlerin geniş bir çevresi ve mezunder derneklerinin de zengin ailelerin bireylerinden oluştuğunu düşündüğümüzde çok daha fazla hayata hazırlanabilirsiniz. en kötü kaşar olmayan bir zengin kıza kapak atmayı denersiniz.
(ben mi? idealist devlet üni okuyup 3 kuruşa talim eden 657ye tabii insan)
buradan hareketle açık öğretime de beyinsizlerin gittiğini söyleyebiliriz. malum onların puanları daha düşük. ama hiç bana adam çalışıyor ne yapsın falan demeyin. üniversitelerin ikinci öğretimleri ne güne duruyor? sözün özü haklılık payı olabilecek ama "gerçeği" denemeyecek kadar fazla istisnaları olan bir genellemedir.
her zaman demişimdir; bir insanın fakir olması ayrı bir şey, bunu kompleks haline getirmesi apayrı bir şey.

bu başlıkta da bu iddiayı savunan herkesin durumu açık ve net bu şekildedir.

derslerle zeka arasında doğru orantı kurmak ise; devlet üniversitesinde okuyan öğrencilerin de ne kadar salak olabileceklerinin göstergesidir.
tam doğru olmayan önermedir. mesela bölümü şehir dışında olan bir insan evinin dibindeki özel üniversiteye parasıyla gidebilir. sonuçta şehir dışında olsa yine para yiyecek. hiç değilse doğru düzgün kendi evinde oturur.
not:devlet üniversitesini yeni bıraktım. yukarıdaki örnek bir arkadaş.
gelişmiş laboratuvarları, bilim ışığında araştırma-geliştirme yapabilen,bilim ve teknoloji üreterek topluma katkı sağlayan mezunlar ve bilim insanları yetiştiren, elit akademisyenleri ile türkiyenin bilime açılan kapısı; devlet üniversitelerinin kontenjanları süper zekalar tarafından doldurulduğu için özel üniversitelere bu beyinsiz kitle gitmek zorunda kalıyor.
Bi bakima dogrudur.

Beyinsiz ama zenginler arkadas. Senin marmara mezunu ogretmen halinle alican iki bin lirayla o bi taraflarini siliyor simdiden.

Peehh.
böyle saçma bişey duymadım. biraz düşünelim arkadaşlar. tam burslu bir sürü kontenjan var ve insanlar derecelerle giriyorlar. ne beyinsizi ? ilk kendi beyin çıtanızı kontrol edin sonra özel üniversitede okuyanları eleştrin. onlar en azından paralı okusalar bile üniversiteli. bari öğrencilerimize saygı gösterin.
sınav sistemi yüzünden kazanamayan insanların da gidebileceği bi yerdir özel üniversite, bunu da unutmamak gerekir. bi de beyinsizi nasıl tanımladığına da bağlı. bazı insanlar var ki ders konusunda ileri derecede zeki ve burslu ama arkadaşlık konusunda ya da sosyal anlamda tam bir amip tam bir gerizekalı. bazı insanlar da var ki dersten bi bok anlamıyo, ama her türlü güncel olaydan haberdar, ya da sosyal anlamda zeki. bana sorarsanız ilki daha beyinsiz ama tabi özel üniversitede şu tip insanı da görmek mümkün. ne sosyal anlamda kendini geliştirmiş,tek bildiği mango koton adil ışık ve saire ya da araba fiyatları markaları bilmem neleri olan, ne de ders konusunda herhangi bi başarısı olan insanlar. evet var benim okulumda da bunlardan.
orospuya gururla gidenlerin, masasina kadin cagirip tum parasini yediren acizlerin parayla egitime sttiklari bok.
bildiğim kadarıyla oxford, sorbonne ve harvard´da vakıf üniversitesidirler. o okullara parası olmayanların girmesi ancak ve ancak çok güç olan burs kazanma şartlarını doldurduktan sonra mümkün olmaktadır. dünyanın en iyi müzik akademisi kabul edilen juillard musik academy´de tek bir sömestr okuma ücreti en son bildiğim kadarıyla 22bin dolar´dı, bu parayı verip, new york´ta tek lokma yemek yemedin, tek bir gün yaşamadın, tek bi kere alışverişe çıkmadın. ama bak eğer çok iyiysen burs verirler. ama çok iyi olman lazım.

harvard´da da öyledir bu iş. harvard´da hele ders başına 4800 dolar gibi muazzam bi para isterler. bir sömestr´de.şimdi sen bi sömestr´ de 8 ders falan alacaksan, domalmaktan pek oturmazsın artık, 4800 çarpı 8 demektir o.

ama gene iyi taraflarına gelmiş, "full time öğrenci" diye bi olay yapmışlar, hepsi birden sömestr başına- buna batı´da academic year derler, 39bin dolar fiyat koymuşlar, e 8 ders almak zorunda falansan, senin için indirim olmuş olur o, sonra yatma kalkma yeme içme bedavaya gelmiş olur.

ama nerden baksan yılda 70bin dolar paranı mutlaka alırlar. 4 senede bu 280bin dolar yapar. tabii okulu uzatmayacaksın...öyle okulda da herhalde köpekler gibi ders çalışılır.

yani dünya´nın sayılı üniversiteleri "vakıf" üniversitesidir. devletle ilintileri yoktur.

devlet sonuçta, bir politik kurumdur, üniversite bağımsız olursa daha iyi olur, şeklinde düşünülür, ve batıda vakıf üniversitesine çok büyük sempati duyulur. bir üniversitenin bagımsız olması, ancak devlet yatırımlarından feragat ederse mümkün olmaktadır. bu feragat karşılığında okul da çalışan öğretim görevlileri binalar, yemekler yurtlar, konusu büyük paralar tuttuğundan, bu parayı getirecek tek merci de öğrenci olduğundan, çok byüük okullar, oxford, cambridge, harvard, sorbonne...aynı zamanda çok da pahalı okullardır. doğrudur, buralarda zengin züppeleri cirit atarlar, ama bursla girmiş feci kafalı acayip heriflere bu okullarda oldukça sıklıkla rastlanır.

tanım >- bilinen hemen bütün büyük beyin adamların pekçoğu "özel" üniversite mezunu olduklarından, yanlış kabul edilmesi gereken bir iddiadır.