bugün

Anlatım Bozukluğu konusun altında "söyleyenden kaynaklanan anlatım bozukluğu" başlığı altında incelenebilecek konunun örneğidir.
(bkz: kpsssss)
(bkz: iski idaresi)
(bkz: servet kocakaya / zindan)
öss sınavı diye söylendiğinde sinir olduğum bir hadisedir. sondaki s ne işe yarıyo be kardeşim.
(bkz: ös sınavı)*
beykent universitesinin de yaptigi gaftir.

http://img183.imageshack....mg183/8308/tado257ph8.jpg
anlatım bozukluğu konusunun vazgeçilmez hatasıdır. En komik olanı bile bile lades dedirten fark etmeden ağzınızdan çıkıveren bir öbek. Ben bu hataya düşenleri çok eleştirmeme rağmen kendim de aynı hataya düşmüş fakat kendime gülemeyecek kadar utanmışımdır.Atalarımız ne güzel demiş :'Gülme komşuna,gelir başına'
(bkz: anlatım bozukluğu) (bkz: gereksiz sözcük kullanımı)

türkçe'nin katliamı.
anlatim bozuklugu olan bir ifadedir.
öss kendi basina bir ifade degildir ogrenci secme sinavinin bir acilimidir bu yuzden oss sinavi dendiginde sinavi iki kez kullanmis olunuyor.aynen gap guneydogu anadolu projesi nin bir kisaltmasidir gap projesi demek de bir anlatim bozuklugudur.gap`a ayrilan butce derken bu dogru bir ifadedir cunku bir suru kisaltma vardir herkesin her kisaltmanin acilimini bilmesi beklenmeyecegi icin gap a ayrilan butce ifadesi kullanilir.yani getirilen ekler kisaltmaya gore yapilir acilima gore degil bu kisaltmanin kendi basina bir isim oldugunu gostermez.o zaman butun kisaltmalar isimdir.
budur
--spoiler--
Duruluk

Bir cümlede gereksiz kelimelerin kullanılmamasına duruluk denir. Böyle bir cümleden kelime çıkarılırsa anlamda daralma olur. Duruluğu engelleyen başlıca yanlışlıklardan birisi fazlaliktir.
Fazlalık

Bir cümlede aynı görevi yerine getiren birden fazla kelime veya ekin bulunması hâlinde gereksiz kelime ve şekil kullanılmış demektir. Böyle cümlelerden kelime çıkarılması anlamda daralmaya yol açmayacağı gibi anlatımı rahatlatır:

Hoşça kalın diyorum size.
Bir cümle daha söylemek isteyeyim. (Bir cümle daha söyleyeyim.)
Kurumuş olan çiçekleri vazodan çıkardım.
Ne kadar ayıp, kulaklarımla duymasam inanmazdım.
Karşılıklı selâmlaşıyoruz.
Fazlalık, genellikle eş anlamlı kelimelerin bir arada kullanılmasından kaynaklanır:
Yarı karanlık, loş bir yerde oturdular.
Henüz sınava daha var.
Size bir örnek daha vereyim meselâ.
iptal edilen sınav yinelenecek ve tekrarlanacak.
Hayat bir yaşam mücadelesidir.
Problemi çözebilecek alternatif seçenekler sunulabilir aslında.
Çocukların eğitim ve terbiyesiyle ilgilenmeliyiz.
Eğer merak etmezseniz anlatmayayım.
Yaklaşık iki yıla yakın bir zamandır Konya’da oturuyorlar.
Sorunlarımızı çözmeden meselelerimizi halledemeyiz. işte bütün problemimiz bu!.

Kısaltmalardan sonra, kısaltmaya dahil kelimenin tekrar söylenmesi fazlalıktır: ÖSS sınavı (Öğrenci Seçme Sınavı sınavı), ÖSYM merkezi (Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi merkezi), GAP projesi (Güneydoğu Anadolu Projesi projesi), TBMM meclisi (Türkiye Büyük Millet Meclisi meclisi), ÜNTV televizyonu (Üniversite Televizyonu televizyonu) gibi.
--spoiler--
(bkz: okunmuş pirinç)
(bkz: ilk öss yi kazanamamak)
yıllardır doğru düzgün bir şekle girememesinin, adam gibi bi' sisteme oturtulamamasının nedeninin her yıl gerçekleşen öss den sonra öğrencilerden aldığı ahlardan ve öğrencilerin ettiği beddualardan * * * olduğu varsayılan sınav.*
eskiye göre daha iyi olacak sınav sistemiymiş.
ulan adil sınav değil diyorsunuz. sonra seviyeyi ölçmek için en iyi sınav, bu diyorsunuz. neye göre kime göre bu sınav iyi. ilk önce genel sınava girelecekmiş, daha sonra alanına göre sınava girecekmişsin. alanına göre sınavda iki basamaktan oluşuyor; ilk hafta matematik ve geometri, sonraki hafta fizik kimya biyoloji. allah bu genç kardeşlerimize sabır versin. ne diyelim güzel ülkemin bir ilginçliği daha. kaldırmaları gerekirken sınav koyuyorlar ya. ne boktan bir iş.
gittikçe karışan, saçma sapan bir hal alan sınav ve eğer var ise sistemi. öğrencinin beynini sömürebildikleri kadar sömürmeye çalışıyorlar. bütün giren arkadaşlara allah'tan sabır diliyorum. ben mi? ben bu sene gireceğim olum.*
18 yaşına giren her bireyin namusunun gitmesine sebep olan sınavdır. zira (bazı istisna inekler hariç)daha hiç sınava giren olmamıştır hep tersi gercekleşmiştir.yazıktır, günahtır.
2010 yılında yine ne yaptılar ettiler, 2 basamaklı sisteme döndüler.

yıllardır diyoruz ama dinletemiyoruz, "tek basamaklı sistem kör-topal sistemdir, üniversiteye gitmek isteyenler en az 2 aşamadan oluşan sistemden geçmelidir" diye yazıyoruz, çiziyoruz ama nafile.

bugünkü ortamda 2 basamak bile kurtarmaz, 3 basamaklı, 4 basamaklı olmalı, ama sınav yoğunluğundan 2 basamaklı sınav hiç yoktan iyidir.
(bkz: öss ye öss sınavı demek)
ulan adı lys oldu, en azından lys sınavı diyin şuna değil mi ama?
öğrenci seçme sınavı sınavı.
(bkz: türkiye nin en iyi iibf fakültesi)
bu hatayı yapanların ağzına kürekle vuran bir milletiz.

--hata bulunca ağza kürekle vuran türk--
salağa bak yaa, öss zaten öğrenci seçme sınavı demek, sen bir daha sınavı deyince öğrenci seçme sınavı sınavı oluyor, mal ya.
--hata bulunca ağza kürekle vuran türk--

milletimle gurur duyuyorum.
şimdiki ismiyle ygs/lys olmuş üniversite belirleme sınavı.
her türk gencinin mutlaka hayatında karşı karşıya kalacağı mezbahane-koyun ilişkisini çok iyi yansıtan bir sınavdır.