bugün

radyasyona bu vesile ile müptela olduğumuz içecek.
yazları terleterek serinleten içecek. *
(bkz: cay tv)
sigaranın kankası pek iyi anlaşırlar.
dünyada su'dan sonra en fazla tüketilen içecek. ahmet yesevi çay hakkında Bizim dergahımızda çayı çorba niyetiyle içenler doyarlar demiştir.
ofiste boş zaman olsun olmasın, evde yemekten sonra yemekten once aksam ,öğle, ikindi, dışarıda cafede, kısacası her yerde tüketimi olabilen, suyla aynı muameleyı gorebilen içecek.
memleketim giresun da belli başlı yerlerde üretilen(rizedeki gibi değil yani), günde en az 20 bardak içme gereksinimi duyduğum yüce allahın bir nimeti. ayrıca başım ağrıdığında içtiğim bir bardak çay bile bana ağrı kesici etkisi yapıyor.
kendin döküp içtiğinde hiç zevk vermeyen içki.

(bkz: çay koy)
yemek sonra çay keyfi bir başkadır. kanser tehlikesi olduğu söylenir ama aynı zamanda da yararları anlatılır çayın ne olduğu henüz belli değildir.
(bkz: siyah çay)
hiç eskimeyecek içecek.
kekle çok iyi giden içecek.
tavşan kanı olanı makbuldür.
plastik bardakta içildiği takdirde bir boka benzemeyen ,kahvaltının vazgeçilmezidir ,ayrıca köpük bardak sende çayı katleden bardak çeşitleri arasındasın unuttum sanma, ayrıca bu güzel içeceğimizin zift diye nitelendirdiğimiz türü tercih edilesidir ,bir de hacı dayının ,kimi yörelerde hacı dedenin abdest suyu gibi benzetmelere maruz kalan çeşidi vardır, açık çay olarak bilinir ,yaşlılar ve çocuklar içindir.
sigarayla birlikte muthis giden, yurtdisina cikacaginiz zaman koli koli rize cayi goturmenize sebep olan icecek. ruscada da ayni sekilde cay olarak yazilir ve soylenir ayrica.
beyaz peynir- boyoz kombinasyonunun tamamlayıcısıdır.
dosttur.
akşam saatlerinin en büyük keyfidir.
bu bünyenin yaklaşık bir yıl önce tiksindiği ama şimdi krizlere girmesine sebep olan, şekersiz ve demli tüketilmesine inandığım içecek.
(bkz: çay forever)
efendim o kadar entry girilmesine rağmen hiç kimsenin "nasıl demlenir" sorusunu açıklamadığını görünce dumura uğradığım başlıktır. hemen bilgilenelim*
1- çay dış etkilerden uzak ağzı kapalı kutuda saklanmalıdır.*
2- demlemek için saf kokusuz, kireçsiz su seçilmelidir.
3- demliğin porselen olması çaya daha güzl bir tat verir. *
4- demliğe her bardak için 1 çay kaşığı çay koyulmalıdır.
5- demlikteki çay çok az miktarda suyla yıkanmaldı ve o su süzdürülmelidir. bu; çayın içindeki tozları yok eder, hem de demlenen çay daha berrak olur.
6- kaynatılan su biraz bekletilip demliğe yeterince dökülmelidir.
7- çay yaklaşık 10 dakika demlenmelidir ki rengi ve tadı suya geçsin. birkaç dakika da ateşten alınıp dinlendirilse fena olmuyor hani.
8- en sonda ise çok uzun sürede içilmemelidir çünkü tadı bozulmaya acılaşmaya başlar.

uyarılar;
1- dem bitince üstüne su çekmeyin bok ediyor çayı. *
2- ince belli bardakta için fincanda falan pek güzel tat vermiyor.

şimdilik aklıma gelenler bu kadar.
(bkz: çaya saygı duyalım)

edit: kopyala yapıştır değil nasıl demliyorsam çayı direkt anlattım.*
cay sigara cay sigara ikilemelerinin başrol oyuncusu..
bir fincan çay yeter mi gözlerinde demlenmeye, ayaküstü bir sevdam benimki. bir durak yeter mi koynunda dinlenmeye. hayalet; hayal ettiğim herşey, bir an yeter mi ömründe yer etmeye. annesinin karnını deşen kedilerin bunu beslenmek uğruna yapmaları ne acı! alaka arama sana yazdıklarıma, benimle alakan yok ki...kararsız olduğum bir anda geldim dünyaya, bu yüzden kafam hep karışık benim. anlatmak isterdim ama vaktin yok dinlemeye. bir fincan çay yeter mi gözlerinde demlenmeye, kahvenin hatırı kalmadı biliyorum...ayaküstü bir sevda benimki,sevmeden sevişmek gibi sevilmeden sevmek...bir fincan çay yeter mi gözlerinde demlenmeye, bırak hayatın anlamını! çay koysam içer misin sen onu söyle!

5 temmuz 2008
sağlığa çok yararlı bir içecek.

http://arsiv.sabah.com.tr.../iyi101-20040215-102.html
eski dilde yer. *
sigaranın vazgeçilmez ekürisi.

eksik bir şey mi var hayatımda
bak çayım, sigaram, her şeyim tamam.