bugün
- erdogan'a suikast timi itirafı2
- clemence baptista4
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı2
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı16
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi24
- renault 9 broadway8
- futbol3
- akrabalarla ilişkiyi kes5
- avusturya3
- nihoşun ölümü16
- kezoların burada kibirlenmesi5
- sözlük yazarlarının tatlıları8
- memduh bashgan14
- sözlükte sürekli güzel kızların çaylak olması6
- saç dökülmesi5
- mason greenwood'un galatasaray'a döşeyeceği boru6
- arkadaşlar bugün kavga yok mu5
- yazın yorganla yatan insan5
- yakışıklı erkeklerin sürekli çaylak olması5
- ekonomi13
- artı oy alma yolları5
- ekşi sözlük dertleşecek insan veritabanı7
- çaylak olunca hissedilenler5
- meal kuran değildir26
- çin'in abd'ye iha ihracatını yasaklaması11
- hangi şehrin neyi meşhur4
- en hakiki mürşitteki ilim4
- masklavi ve mel mel gibson'un birbirini artılaması11
- mason greenwood5
- asteğmen7
- tavsiye4
- gecenin şiiri5
- karşısındaki yazarı kadın sanıp mesaj atan erkek11
- simko39
- arkadaşlar sizce ben ne kadar sapığım7
- dünya2
- rambo ariel ortega8
- tuba büyüküstün7
- mikrodalgaya sucuk koymak4
- halkın fesad'ı ahlakta haiz olduğu derece3
- moderatörlere sesleniş5
- haydi selametle kt3
- ispanya7
- inci sözlüğün sözlük olmakla alakası olmaması3
- bayan kelimesi neden rahatsız edici28
- erdoğan ın dünya lideri olması2
- yazarların bildiği en kötü küfür4
- brad pitt4
- fransa6
- özgür özel'in tutuklanması9
Ondan hatıra kalan bir et benim var. Bir de Hastalanmama rağmen ne kadar strese girdiğimi idrak edemeyen ebeveynlerim. Neyse önemi yok.
iz olayı olmasa kabarcıkları patlatmak eğlenceli olan hastalık aslında. Bana o günlerden kalan bir et beni hediyesi var.
gece gece uyanmama neden olan hastalık. yatsan yatamıyosun kalksan halin yok.
Herpes zona adlı virüsün sebep olduğu hastalıktır. Çocukken kızamık virüsü hastalığa sebep olur ve biz hastalığı atlatırız fakat virüs sinir uçlarına yerleşerek uyku durumuna geçer. Virüsler canlı olmadığı için power off düğmesine basınca milyonlarca sene inaktif şekilde bekleyebilir. Pusuya yatarak vücudumuzun zayıflamasını, güçsüzleşmesini bekler. Bu genelde yaşlılıkta olduğu için zonaya yaşlılık hastalığı da denir. Fakat bazen aşırı yorgunluk, stres gibi durumlarda gençlerde de kendini gösterir, Bir final dönemi öncesi bende gösterdiği gibi. Sebebi final sınavları değildi ama finalleri etkilemişti.
Genelde vücudun sadece sağ ya da sol yarısında etkinlik gösterir. Benim sadece sağ tarafımda kızarıklık ve başımın sağ tarafında korkunç bir ağrı vardı. Antiviral bir ilaç kullanarak en geç 1 haftada iyileşir. Iyileşmezse sıkıntı büyük, zira göz sinirlerine giden bir herpes zona sizi kör edebilir.
Geçmiş olsun.
Genelde vücudun sadece sağ ya da sol yarısında etkinlik gösterir. Benim sadece sağ tarafımda kızarıklık ve başımın sağ tarafında korkunç bir ağrı vardı. Antiviral bir ilaç kullanarak en geç 1 haftada iyileşir. Iyileşmezse sıkıntı büyük, zira göz sinirlerine giden bir herpes zona sizi kör edebilir.
Geçmiş olsun.
Aklovir 800 mg tablet kullanarak 1-2 hafta arası bir sürede yeni yeni atlayabildim kendisini. Doktora batikon süreyim mi dediğinde gereksiz gibisinden konuşmasına rağmen her gün batikon sürmem de iyi geldi, temizledi. Zaten devamlı temiz tutmak gerekiyor ve agrısından dolayı banyoya girmek bile işkence haline geliyordu. iyi ki batikon sürmüşüm. Aklovirin kremini de yazdı doktor ama o ilacı kadar işe yaramıyor. Çok fazla sürmedim onu zaten o kadar ufak bir tüp ki max 3-4 kullanımda bitti.
Sebepleri şu şekilde sıralayanilirim: Stres, depresyon, üzüntü, uykusuzluk, bağışıklık sisteminin zayıf oluşu, B12 eksikliği...
Çok ağrı yapar, kaşınır, delirtir. Bulaşıcıdır. Sabır taşı olsanız çatlarsınız. Eğer başınıza geldiyse geçmiş olsun. Gelmediyse de umarım hiç gelmez.
Edit: imla
Sebepleri şu şekilde sıralayanilirim: Stres, depresyon, üzüntü, uykusuzluk, bağışıklık sisteminin zayıf oluşu, B12 eksikliği...
Çok ağrı yapar, kaşınır, delirtir. Bulaşıcıdır. Sabır taşı olsanız çatlarsınız. Eğer başınıza geldiyse geçmiş olsun. Gelmediyse de umarım hiç gelmez.
Edit: imla
Biraz korkutucu.
(bkz: sinir ucu iltihabı)
halamda da olduğunu ve sırtında yara şeklinde ortaya çıktığını öğrendiğimiz, nöropatik ağrıya neden olan hastalık.
halamda da olduğunu ve sırtında yara şeklinde ortaya çıktığını öğrendiğimiz, nöropatik ağrıya neden olan hastalık.
Arkadaşlar, zona olmuşum galiba stresten. Yaşayan var mı bunu? Nasıl geçer? Yarın ilaç alıcam ama yanlış teşhis yüzünden 1 haftadır böcek ısırığı sanıyorum geçmiyo da delirdim. Stres atmak için buraya geldim hemen ama burası da artık çok sıkıyo napsam bilemedim yaa..
Niye beni ciddiye almıyosunuz? Hiç mi bi sorunumu anlatamıycam size? kimsenin bilgisi yok mu? Çalıştığım Hastane de denk geldiğim herkese gösterdim yarısı böcek ısırığı yarısı zona dedi ne bu allahın cezası şey anlamadım. Bi fikir verin..
(img:#2506360)
(img:#2506360)
Bu zona gerçekten çok geçmiş olsun kremlerini ilacını kullandıktan sonra tekrarlamaması için bağışıklığı yüksek tutup stresten uzak durmak gerekir.
Yarın asm ye gidicem umarım ilaç verirler. Koskoca devlette randevu bulamadım. Çalıştığım hastaneyi de allah bildiği gibi yapsın.. telekkürler arkadaşım.
Stres sinir fazla üzüntü ile çıkar.
Beslenmeye de dikkat etmek lazım tetikleyebilir. Şu aşamada kremle tedavi iş görür. Geçmiş olsun. Stresi azaltın saaayın yazar.
Beslenmeye de dikkat etmek lazım tetikleyebilir. Şu aşamada kremle tedavi iş görür. Geçmiş olsun. Stresi azaltın saaayın yazar.
Geçmiş olsun kuzu. Umarım hemen geçer gider.
3 ayda 13 kilo verdim, sinir stres zaten hayatımın bi parçası, ameliyatlar yüzünden zaten bağışıklığım yerlerde. Galiba ben zona oldum cidden.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar