bugün

okuyalım öğrenelim;

"1000 yılında Türk gök bilimci BiRUNi 13 000 sayfalık araştırmalarını yayımladı."

"1010 Türk ibn SiNA 270 kitaplık araştırmalarını yayımladı."

"1521 Türk Piri REiS Kitab ı Bahriye adını verdiği gerçeğe en yakın Dünya haritasını yayınladı.
1528 Türk PiRi Reis ikinci haritasını yaptı."

"1630 Türk Hazarfen Ahmet çelebi yaptığı kanatlarla ilk kez uçmayı başaran adam oldu."

"ALMANYA Magdeburg Üniversitesi ile Londra Üniversitesinde hafıza üzerine araştırmalar yapan nöroloji uzmanı Prof. Emrah Düzel, tıp dünyasında devrim olarak nitelenen yeni bir buluşla adından söz ettirdi. Prof. Düzel in araştırma sonuçlarının hafızayı güçlendirme, hafıza kaybını önleme ve Alzheimer hastalığını geciktirmede yeni bir çığır açtığı vurgulandı."

"amerika da yılın buluşarı arasında gösterilen; çocukların ateşini ölçecek, insanların hastalıklarını, hastaların şekerini, hava sıcaklığını, basıncı ölçen akıllı giysi,zeynep çelik tarafından tasarlanmıştır."

"Ali Bin Abbas, 1000 sene önce ilk kanser ameliyatını yapan bilim adamı. Kılcal damar sitemini ilk defa ortaya atan bilim adamıdır. Eski çağın en büyük hekimlerinden olan hipokratesin (Hipokrat) Doğum olayı görüşünü kökünden yıktı."

"Zehravi, 1000 sene önce ilk çağdaş ameliyatı yapan böbrek taşlarının nasıl çıkarılacağını ve ilk böbrek ameliyatını gerçekleştiren bilim adamı."

"ibrahim Efendi ,Osmanlılarda 18. y.y. ilk denizaltıyı gerçekleştiren mühendis."

"ibni Sina, Doktorların sultanı. Eserleri Avrupa üniversitelerinde 600 sene temel kitap olarak okutulan dahi doktor. Hastalık yayan küçük organizmalar, civa ile tedavi, pastör' e ışık tutması, ilaç bilim ustası, dış belirtilere dayanarak teşhis koyma, botanik ve zooloji ile ilgilendi, Fizikle ilgilendi, jeoloji ilminin babası."
ithal edilen ayakkabıların sol teklerini izmir, sağ teklerini istanbul gümrügüne getirterek, sonra da kimsenin sahip çıkmadığı bu yüzlerce tek ayakkabıyı ihalelerde ucuza kapatıp, arkasından birleştirerek piyasaya sürmek bizim büyük mucitler yetiştirebildiğimizi göstermezmi?
(bkz: surekli buyuyor efendim durduramiyoruz)
(bkz: kapak yildizi)
(bkz: storyz)
böyle bir millet yoktur. * *
aynı toplum günümüzde de kullanılan 10 luk ordu sistemini bulmuştur.
(bkz: mete han)
(bkz: yogurdun faydaları)
(bkz: yogurdun zararları)
öyle olduğuna ikna edilmiş toplumdur.
(bkz: taharet muslugu)
ortaçağ avrupasının sokaklara lazımlık boşaltan muhteşem coğrafyasında dünyanın en büyük kütüphanelerini kurdurtmanın işten sayılmadığı, günümüz gerçeklerine bağdaş kurup alkış tutmanın da kendi kültürünü yerin dibine sokmaya eşdeğer bir maharet sanıldığı çağımızda, kimilerinin kendisini ne kadar küçük görmek istediğinin kanıtı laf öbeği.

aksine dünyanın en büyük bilim adamlarını, daha kimileri lazımlık boşaltırken bünyesinde barındıran ve hezarfen ahmet çelebi gibi değerleri olan bir halkın, "anne ben asi oldum" tadındaki kuşağından çıkması muhtemel cümle sarfiyatı, kelime salatası önerme.
sözlük kavramını dünya ya ilk duyuran, haliyle ilk bulan toplumdur.
yoğurdu ßulduktan sonra ayranı da bulan toplumdur.
yoğurdun içine hıyar ve keskin kokulu bitkiyi koyup cacığı keşfeden toplum.
türklerin hakkını yiyen cümle (bkz: battı çıktı)
döneri bulmusuz daha ne istiyorsun
edit1:saka bir yana behcet hastaligi ve rahmetli cahit arf in buldugu arf teoremi benim ilk aklima gelenler.ama ne yazikki memlekette hülya avsar,ibo,seda sayan,doktor erol bey gibi ibibikler dakka basi televizyonda oldugu sürece o yogurdu biliriz yanik yerlerimize, kicimiza bol bol süreriz.
edit2:diyanete ayrilan paranin yarisi tubitak a ayrilmalidir.bunu söyleyecek politikaciyi da bu topraklar görmeyecektir.
koyun-insanı da buldular efendim.*
atatürk gibi bir lider çıkarabilmiş toplumudur. şimdi birşey de derdim de ataürk ün adının geçtiği entry de olmaz.
dogru. (bkz: bir saattir konusuyoruz bir kere atatürk demedik)
bir biLmecem var çocukLar.. haydi sor sor.. kebapLa, ıspanakLa yenir.. acaba nedir, nedir?.. türkiye denince akLa.. tamam şimdi buLdum.. hemen onun adı geLir; yoğurt, yoğurt, yoğurt..
behçet hastalığına karşı aşıyı bizim bulduğumuzdan habersiz insanların olduğu toplumdur. akşemseddin i de tanımayan insanlar bulunur. akşemseddin yüz seneler önce, mikrobun tanımını * yapmıştır.
toplum ve millet kavramlarını bilmeyen kişi söylemidir. atıfta toplum diye bahsedilen türk insanı, millet'in ta kendisidir efendim.

ancak biraraya gelen, millet olma çabasındaki üç beş kişiye toplum diyebiliriz.*
bu buluşu yapan toplumun dilini konuşan kişilerin saçma sapan başlıklar açıp dikkat çekmeye çalıştıkları da görülür. ne de olsa; her yiğidin bir yoğurt yiyiyşi vardır. ondan olsa gerektir. evet!

(bkz: evet diyerek entryi bitirmek)
buluşları toplumlara mal etmek ne kadar doğrudur?insanların bireysel çalışmaları sonucu bulduğu şeylerin tüm ülkenin buluşu gibi gösterilmesi anlamsız gibi geliyor.eğer buluşu yapan kişi sadece kendi toplumunun yararını düşünerek yaptıysa bu işi mesela graham bell telefonu iskoçlar haberleşsin diye bulduysa bulan kişinin hangi toplumdan olduğu gerçekten önem kazanıyor.bir Türk bilim adamı Amerika'nın imkanlarından yararlanarak bir buluş yapıyorsa bu ne Türk toplumuna ne de Amerikan toplumuna mal edilebilir.*
(bkz: kırk yıllık yoğurtçuyum böyle başlık görmedim)
hayli iddialı bir tanımdır. tanım sahibi şu muazzam türk buluşunu inceleyerek konu üstünde tekrar düşünebilir:
(bkz: http://www.komikalem.com/resimizle.asp?id=4062)
yogurt dişinda; yogurta su katarak ayranı da bulan toplumdur.ayrıca ayrana hıyar doğrayarak caciği da bulan toplumdur.