bugün

Ülkenin batmasını zevkle izleyen akplilerin sevindirik olduğudur. Kocaman bir rakam tabi tatmin olursun.*

Dersaneler kapatılınca nasıl bir facia tablo ortaya çıkacak ürkütendir.
benim zamanımda 30 bin kişi geçemiyordu barajı.
2 milyon kişi girdiği için normaldir.
Onların barajı geçememesinden çok lise sona nasıl geldiğine şaşırmayacak duruma na zaman geldik . Gerçi boktan bi sınavdı ama turkçeden 20 soru çozsen geçiyosun yani.
Camdan dışarı bakıp yeni nesilin tipini hareketlerini gördükçe saşırmıyorum. Geçenlerde akşam işten çıkıp eve gitmek icin durakta bekliyordum 13-14 yaşındaki çocuk abi atesin var mı diyor? Oğlum biz o yaşlarda akşam ezanı okunmadan evde oluyorduk. Şimdi maşallah sigara içki hap map ne vararsan var çocuklarda.
eğitimin sisteminin ne boyuta geldiğini gösteren durum.
Sonra akp nasil kazaniyor...
la bileydim tekrar girerdim.sinava aq.
kim bilir belki de geçmek istememişlerdir, hedesi.

(bkz: iyimser olmanın bokunu çıkarmak)
ülke kimlere emanet diyenler ülke için ne yaptı merak ediyorum.
kafaları temiz kalan; saçma sapan ,işlerine yaramayacak bi' ton gereksiz bilgiyle dolmayan genç sayısıdır. üniversiteye giremeyecek olmaları ise işin acı kısmıdır.
Sorsan eğitim sistemidir, gerizekalılar.
bir ülkesiniz ve eğitim veriyorsunuz.

12 yıl zorunlu eğitim veriyorsunuz.

öncelikle şöyle diyeyim. zorunlu eğitimi ne kadar artırırsanız, daha başarısız bir nesle kucak açar, ne kadar sistemi yenilerseniz aradaki birçok yeni, genç insanı kaybedersiniz.

yenilik yavaş yavaş ve kökten başlamalı. 5 yıllık zorunlu eğitiminiz var 8 yıla çıkarıyorsunuz. 8 yılı, 2 kademeye bölüyorsunuz, sistem oturuyor, iyi değil ama oturuyor. bu sefer geleneksel bir sistemden, yapılandırmacı sistemli avrupai anlayışa geçiyorsunuz. fakat öğretmenleriniz iyi olmadığı için demeyelim. eski olduğu için eski sistemi tekrarlıyorsunuz. 10 yıllık geçişi hala tamamlayamıyorsunuz. bu sırada 4+4+4 e geçiyor, 60 aylık bebeleri okula gönderiyorsunuz. normalde okul yaşı 7 dir.

şimdi 2016'da yeni bir öğretim programı gelecek yine sistem değişecek. böylelikle şu an lisans ve yüksek lisans eğitimi gören bütün öğretmen arkadaşlar, tamamen eskimiş olacak. öğretmenin öğretmen olarak görev yaptığını varsayarak diyorum bunu. ziraat mühendisleri öğretmen olarak atanmamış, sadece eğitimli öğretmenler öğretmenlik yapsa bile bu sistemin işlemesi imkansızdır arkadaşlar.

şu an ki sistem yönünü tamamen doğu'ya ve arap kültürüne bakmakta, oysa bu çocuklar okula başladığında sistem batı'ya bakmaktaydı. şimdi sorarım, bu çocuk hangi eğitimi, kimin eğitimi alıyor. eğitimi siyasetten uzaklaştırmadan, beyni tamamen özgürleştirmeden, sınav sistemine gerek kalmayana değin bu sınavlar kalmaya devam edecek. her şeyi çözseniz bile bu sınavlar olduğu sürece 8. ve 12. sınıf öğrencileri ile üniversite lisans bölümlerinin son sınıf öğrencileri asla eğitimi verimli olarak kullanamaz.

zaten ne konuşuyorum ki. devlet eğitim veriyor, kendi eğitimine güvenmediği için teog yapıyor ygs yapıyor kpss yapıyor. öğrenci devletin eğitimine en az devlet kadar güvenmediği için dersaneye gitme zorunluluğuna kapılmış. torpil desen tonla gitmiş. hayırlısı olsun diyelim. fakat bu sistemin içinde olduğum için 617848 kişi, bu ülkenin verdiği 12 yıllık eğitime rağmen hepsi teker teker birer kayıptır ve bu acı bir durumdur.
12 yıllık zorunlu eğitimin ardından 160 soruda 20-25 net yapamayan 617848 kişinin durumudur. sorgulanması gereken öğrencilerin zekası mıdır yoksa eğitim sisteminin düştüğü rezil durum mudur, tartışılır. *
Sorular oldukca zor secilmis ve binlerce kisi barajin altinda kalmis,gelecek yil yapilacak sinav oldukca kolay olacak ve sinava giren buyuk bir cogunluk baraji gececek sonra akp cikip diyecekki bakin dersaneler olmadan daha cok basari saglaniyor.

Gerci dort islemi bilmeyen embesiller yine cogunlukta olacaktir.
memlekete amele de lazım tabi.
Çok büyük bir başarısızlık. Allahtan ben barajı geçtim. Açıköğretim Fakültesi için gitmiştim.
"halihazırda bulunan jenerasyonun en vasat ve rezil, bir boka yaramayacak bir nesil olduğunun göstergesidir"

tamamen yanlış bir düşüncedir. bir kere matematiksel olarak sınava giren öğrenci sayısı arttı haliyle brajı geçemeyen öğrenci sayısı da eskisine göre arttı. bu bir.

ikincisi ben bu sene sınava girmedim ancak ygs'ye 2013 ve 2014 yıllarında girmiş ve özellikle türkçede ve matematikte son 20 yılda çıkmış hemen hemen her soruyu çözmüş biri olarak söylüyorum,

2010 yılına kadar üniversite sınavlarında şimdiki kadar zor sorular sorulmuyormuş.
üniversiteye hazırlanan herkes bilir ki bir test kitabının en kolay bölümü çıkmış sorular bölümüdür.

çıkmış sorular da 2010'lu yıllara geldikçe inanılmaz şekilde zorlaşır.
eskiden en zor denen soru tipleri şimdi üzerine başka soru tipleri eklenerek tek bir soru tipi haline getiriliyor. çünkü artık herkes test manyağı oldu.

hatta iddia ediyorum bugün 2008 yılındaki gibi bir sınav yapılsın 20 tane falan birinci çıkar.
Yuh booooolum hiç mi çalişmadiniz aq.
Barajı geçmek için çalışmaya gerek yoktur. Okuduğunu anlaman yeterlidir. Bunlar okuduğunu anlamayan, vatana millete faydası olmayan it kopuktur. Bari bir yerde ara eleman olarak çalışsalar da bir işe yarasalar. Herkes doktor, mühendis, avukat olacak değildir efendim. Devlete ara elemanda lazımdır.
Demek oluyor ki yazın sanayide iş bulmak zorlaşacak gibi bu kadar kişi başka ne iş yapacak ki...
bu 617848 kişiden 6 tanesi arkadaşımdır. bazıları derhaneye gitti , bazıları iki senedir gidiyor , dershanenin yanı sıra çeşitli kurslara para veren de var. bu takviyelerin ücretlerine yol+yemek+kitap parası da eklendiğinde , arkadaşların daha doğrusu zavallı babalarının yıllık masrafı en az 10.000 tl oluyor. ulan arkadaş okuduğundan hiç mi bir şey anlamıyorsun? azıcık mantığını kullanamıyor musun? yazık değil mi babanın giden paralarına? barajı geçemiyorsun daha sonra triplere giriyorsun. işin ilginci bu arkadaşlar ne zaman görsem ya konu çalışan ya da test çözen tiplerdir. düşünün yani o kadar çalışmaya adam 20 25 net yapamamış. sonuçlar açıklandığında dilinin yutan mı dersin , ''anneeeeeeğğğğ'' diyip hönkürerek ağlayan mı dersin , korkudan bayılan mı dersin hepsini gördü bu gözler. bende dershaneye gittim ancak kendi paramla gittiğim için kafam rahattı , yani aileme para harcatmadığım için üzerimde yük yoktu. düzenli çalışmışlığım 10 günü geçmez , genelde vicdanım rahatlasın diye test çözerdim. bu barajı geçemeyenler deli gibi test çözerken ben telefonda boom beach oynardım. ayrıca bu arkadaşların dershane denemelerinde beni geçip hava atmışlığı bile vardır da neyse... (bu arada dershanenin gram faydasını görmediğimi belirteyim. hayatımda vermiş olduğum en boktan ve en pişman olduğum karardı.)

sınav son 5 yılın en zor sınavı olabilir. bana da çok zor geldi ve bir an yetiştiremeyecek gibi oldum. sınav esnasında ve sonrasında bende çok sövdüm , hatta bir ara baya düşük puan alacağım korkusuna kapıldım. sonucunda sadece türkçe ve sosyal bilimler çözerek 260 puan aldım. bu yüksek bir puan mı? tabi ki değil ancak benim hedeflerime yeten bir puan. ilkten puanıma biraz burun kıvırsam da hatta beğenmesem de bu arkadaşları görünce öpüp başıma koydum.

en uyuz olduğum nokta da şudur ; bu barajı geçemeyen arkadaşlar suçu kendilerinde değil de başkalarında arıyorlar. mesela dün birisini teselli edeyim dedim bana dediği cümle şu ; '' haketmeyenler 250 - 260 aldı ben barajı geçemedim .s .s '' e be mal! ben gerizekalıyım barajı geçemedim demiyorsun da millete bok atıyorsun. gram üzülmedim sana! allah korusun senin gibi çocuğum olsa o giden paralarımın acısını misli misli çıkartırdım senden. amk malı!
ulan bari myo falan okuyun. onda baraj yoktu bildiğim kadarıyla.
bu 617848 kişi yerine memlekete 617848 tane ağaç diksek daha faydalı olur yemin ediyorum.
Her sene barajı geçemeyen kişi sayının arttığının göstergesidir. Bu da eğitim sistemimiz nereye gidiyor sorularıyla kafamızı karıştırmamıza neden olur.