bugün

Almayı düşündüğüm yamaha nın şık scootherı. ilk başta pcx 150 alacaktım ama nmax taki özellikler pcx i tokatlar. Pcx te arka fren kampana iken n max da ön ve arka fren disk ve standart abs var. Tekerlekler pcx ten daha iyi şöyle ki pcx e yeni bir tekerlek almak gerekiyor sıfır alsanız bile bizzat satıcı öyle dedi. Gerisi hemen hemen aynı 125 cc su soğutmalı Vs. Bakalım alcam gibi ama biraz daha paraya kıyıp x max 250 de alabilirim.
Yaklaşık 6000 km dir kullandığım yamahanın çok sevdiğim scooterı. Şimdi yaklaşık 1 senedir kullanıyorum ilk motorum kendisi pcx ile nmax arasında kalmıştım tabi n max si seçtim ilk nedeni standart abs olması ikinci nedeni ön ve arka disk fren pcx arka fren kampana. Tabi ben başlangıç motoru olarak aldım n maxsi hiç ama hiç zorlamadı beni frenleri olsun dengesi olsun tam yeni başlamaşık motor birtek tekerlikler değişebilir ama ben değiştirmedim idare etti. Benim amacım 6000-7000 km yapıp yükseltecektim ama işte yani o kadar çok ihtiyaçlarımı karşılıyor istediklerimi yapıyorum ki lan ne gerek var diyorum gerçekten değiştirmeye. Hızlanması durması trafikte kıvraklığı hafifliği az yakması 35 tl full depo benzinle 175 km yaptım e5 te beni hiç zora sokmaması 130 km gördüm rampa aşağı yani yetiyor bana ve diyorum ki ne gerek var fazlasına aklımda naked tarzı motorlar var ( aslında chopper da çok pahalılar ) onlardan alayım diyorum gereksiz geliyor mesela n max sin sele altı çok iyi full face kask falan sığıyor motoru bağladığım zinciri koyuyorum e naked alsam nereye koycam çanta taksan iğrenç duruyorlar. Sonra aklıma yine yüksek cc li scooterlara kaydı honda forza ya da yamaha x max çok heybetliler hele forza şehir trafiğin de neden zorlanayım ağırlıklarını çekeyim. Kısacası başlangıç motoru olarak aldım ama vazgeçemediğim bir motor sanırım ömrü tükene kadar bırakmayacağım. Bir de tabi dez avantajları yokmu var yedek parçaları çok pahalı. Alın pişman olmazsınız özellikle yeni başlıyorsanız.