bugün
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi15
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- tai lung36
- türkiye toplumu ile anlaşamamak4
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı6
- arkadaşlar hesabı silicem14
- izleyip ağlamalık aşk filmi2
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan12
- jack london4
- leao'nun süper lig'in içinden geçecek olması3
- türkler ve çinliler iki süper güç olacak6
- rafael leao30
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız18
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı9
- neden sosyalist oldun sorusuna verilecek yanıtlar3
- deccal7
- arapça küfür edilse amin inşallah diyecek kitle3
- şeriat gelsin de isterse türkiye batsın2
- velvet25
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- kapadokya27
- anın görüntüsü18
- sözlük muhaliflerinin fikri yoktur9
- habire126
- yılmaz güney7
- rafael leao victor osimhen leroy sane8
- galatasaray'ın çok ballı kura çekmesi24
- gs kadro değerinin 400 milyon euroya dayanması3
- türkiye'nin nato'dan çıkıp abd'ye barış götürmesi5
- ölürken dinlenecek müzik5
- türkiye22
- sarapci koala71
- aleksey batrakov6
- mauro icardi2
- dünyaya sürekli meteor yağsaydı2
- yapay zeka ile yazılımcı olmak3
- pes 62
- istanbul'a nur doğacak2
- günün sözü23
- tom barrack2
- zamanda yolculuk için gerekli evraklar5
- açık eksi oy4
- antipanik9
- hz şuayb2
- oh şuralarıma da eksile2
- gocu'nun gerçekten komik biri olması4
- seçim akşamı chp genel merkezi5
- koala'nın tahammülsüz tipleri ifşalaması olayı4
- ateistlerin yaşama amacı28
- sih yazarlar3
sudan nefret eden ve bu yüzden hayatında sadece 3 kez banyo yapan kraldır.
"l'etat c'est moi!" yani "devlet benim!" buyurmus bir iktidar manyagi. sen onca saltanat sahibi ol, onca saray yaptir (versailles), fransiz kulturunu yucelt, onca is becer; bugun benim gibi zirtapozlar ismini gorunce dillerine "brother louie louie louie!" gelsin, tasak oglanina don. ee, sultan suleymana kalmadi boyle hicbir kitap yazmaz, mustahaktir senin gibi mutlakiyetci* despota.
(bkz: müsrif kral)
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
fransanın en uzun süre tahta kalan kralıdır 1643-1715 yılları arasında 72 yıl fransa kralığı yapmıştır fransızlar tarafından louis le grand veya güneş kral olarak anılır devlet benim sözleriyle anlaşılacağı üzere fransayı mutlak monarşiyle yönetmiştir.
Güneş kral.Dişçilerle arası iyidir.Bilim uğruna damak derisini acemi dişçilere kaptırmıştır.Püre müreyle takılmıştır bilmem kaç yıl.
çiv lui diye okunuyordur büyük ihtimalle.
Normal bir insanın iki katı miğdeye sahip olan fransanın eski bencil krallarından sadece biri.
ingiltere kralı kendisine iranlıların giydiği bir ceket yaptırdıktan sonra aynı ceketten yaptırıp tüm uşaklarına giydirmiştir. en akıllı fransız krallarından biridir.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
Az çakal da olmayan kral. Bir yandan Osmanlı Devleti ile savaş halinde olan, hatta o yıllarda mühim kenti viyana bile kuşatılacak olan Avusturya ile habire savaşırken, bu yüzden "haçlı birliğini bozuyorsun" ithamlarına maruz kalınca , akdeniz'de dolaştırdığı Fransa donanması ara ara Osmanlı gemileriyle it dalaşı yaptığı için "aha bakın ben de denizde haçlı aksiyonu yapıyorum" moduna giriyormuş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar