bugün
- kedilerin yedigi ilginc seyler15
- arkadaşlar ben birinden fena halde hoslanıyorum6
- özel sektör de çalışmak10
- ruh hastası aktiviteleri4
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar17
- şeker hastalığı6
- beyaz yaka yazilimci3
- aklınıza gelen şarkı sözü7
- ellerim bos gonlum hos13
- lukaku vs abdülkerim6
- ermenice6
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması12
- galatasaray büyüklüğü14
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi8
- kızlar buraya bakar mısınız6
- arkadaşlar bakar mısınız14
- ben geldim naneler6
- sosyoloji vs antropoloji3
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- vincenzo montella7
- genelevim2
- migros ta şarap seçen kaslı ve hüzünlü erkekler6
- arjantin4
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- bik bik'in mutfağına konuk olan yazar5
- kıbrısı ingilize veren padişah6
- açık oylayamamak6
- şanlıurfa şehir hastanesi5
- 3 ekim alman birliği günü3
- söğüşçü aco3
- ispanya7
- 3 ekim 2026 ispanya çekya maçı2
- ak parti2
- çekya2
- anın görüntüsü20
- ispanya çin yakınlaşması ab de rahatsızlık5
- ceviz kabuğunu kıramayan kargaya yardım etmek2
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı18
- cumartesi günü yapılabilecekler7
- ioçk'nın müziği3
- arabesk2
- 3 ekim 2026 finlandiya arnavutluk maçı3
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- 3 ekim 2026 hırvatistan ingiltere maçı2
- hırvatistan3
- sözlükteki yazarların çok ahlaklı olması6
- damarsız tüysüz manisa yaprağı17
- fenerbahçe nin kurucusu4
- ispartalı kızlar9
sudan nefret eden ve bu yüzden hayatında sadece 3 kez banyo yapan kraldır.
"l'etat c'est moi!" yani "devlet benim!" buyurmus bir iktidar manyagi. sen onca saltanat sahibi ol, onca saray yaptir (versailles), fransiz kulturunu yucelt, onca is becer; bugun benim gibi zirtapozlar ismini gorunce dillerine "brother louie louie louie!" gelsin, tasak oglanina don. ee, sultan suleymana kalmadi boyle hicbir kitap yazmaz, mustahaktir senin gibi mutlakiyetci* despota.
(bkz: müsrif kral)
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
fransanın en uzun süre tahta kalan kralıdır 1643-1715 yılları arasında 72 yıl fransa kralığı yapmıştır fransızlar tarafından louis le grand veya güneş kral olarak anılır devlet benim sözleriyle anlaşılacağı üzere fransayı mutlak monarşiyle yönetmiştir.
Güneş kral.Dişçilerle arası iyidir.Bilim uğruna damak derisini acemi dişçilere kaptırmıştır.Püre müreyle takılmıştır bilmem kaç yıl.
çiv lui diye okunuyordur büyük ihtimalle.
Normal bir insanın iki katı miğdeye sahip olan fransanın eski bencil krallarından sadece biri.
ingiltere kralı kendisine iranlıların giydiği bir ceket yaptırdıktan sonra aynı ceketten yaptırıp tüm uşaklarına giydirmiştir. en akıllı fransız krallarından biridir.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
Az çakal da olmayan kral. Bir yandan Osmanlı Devleti ile savaş halinde olan, hatta o yıllarda mühim kenti viyana bile kuşatılacak olan Avusturya ile habire savaşırken, bu yüzden "haçlı birliğini bozuyorsun" ithamlarına maruz kalınca , akdeniz'de dolaştırdığı Fransa donanması ara ara Osmanlı gemileriyle it dalaşı yaptığı için "aha bakın ben de denizde haçlı aksiyonu yapıyorum" moduna giriyormuş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar