bugün
- 29 ağustos 2026 galatasaray göztepe maçı24
- ezilenlerin iktidarını kuran büyük insan34
- alevilerin atatürk sevgisinin abartılması5
- insanların kötü olması3
- futbol12
- enayilerin bitik leao'ya 17 m euro maaş vermesi20
- advntst2
- kıza aşık oldum ne yapacağım4
- salih mirzabeyoğlu3
- hayatı dar eden aile4
- anna faris2
- ben geldim naneler8
- uludağ sözlük ten faşizm'i söküp atacağız23
- kendin hakkında bir gerçek bırak3
- sözlük yazarlarının nahları9
- bundesliga2
- rafael leao31
- menzil cemaati ne üretiyor7
- almanya3
- antipanik12
- ahlakçılık3
- 30 ağustos zafer bayramı2
- aleksey batrakov9
- gece gece incir yemek3
- melih gökçek6
- sarapci koala72
- kişiyi değiştiren şeyler2
- para harcamayı sever misiniz6
- bir şey soracağım5
- birader bay beyler2
- victor osimhen3
- türkiye ekonomide çin'i örnek almalıdır7
- gece geç saatte ışığı yanan evler6
- galatasaray8
- uyumayın konuşalım3
- s'i l v'e r m'i s t4
- osuruk kokusu3
- arkadaşlar hesabı silicem14
- gerçek cin musallatı belirtileri3
- fenerbahçe23
- tai lung36
- arkadaşlar sıkıldım3
- gökçek ailesinin almanya daki milyonluk serveti14
- ünlülerin çocuklarına değişik isim koyma çabası2
- ülke batsa diye hergün dua eden kemalist7
- mesih gelse kimsenin inanmayacak olması6
- hoşlanılan kızın kirveniz olması2
- günün sözü24
- eninde sonunda eski nickine dönen yazarlar3
- seri eksicilerin uyuması5
sudan nefret eden ve bu yüzden hayatında sadece 3 kez banyo yapan kraldır.
"l'etat c'est moi!" yani "devlet benim!" buyurmus bir iktidar manyagi. sen onca saltanat sahibi ol, onca saray yaptir (versailles), fransiz kulturunu yucelt, onca is becer; bugun benim gibi zirtapozlar ismini gorunce dillerine "brother louie louie louie!" gelsin, tasak oglanina don. ee, sultan suleymana kalmadi boyle hicbir kitap yazmaz, mustahaktir senin gibi mutlakiyetci* despota.
(bkz: müsrif kral)
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
fransanın en uzun süre tahta kalan kralıdır 1643-1715 yılları arasında 72 yıl fransa kralığı yapmıştır fransızlar tarafından louis le grand veya güneş kral olarak anılır devlet benim sözleriyle anlaşılacağı üzere fransayı mutlak monarşiyle yönetmiştir.
Güneş kral.Dişçilerle arası iyidir.Bilim uğruna damak derisini acemi dişçilere kaptırmıştır.Püre müreyle takılmıştır bilmem kaç yıl.
çiv lui diye okunuyordur büyük ihtimalle.
Normal bir insanın iki katı miğdeye sahip olan fransanın eski bencil krallarından sadece biri.
ingiltere kralı kendisine iranlıların giydiği bir ceket yaptırdıktan sonra aynı ceketten yaptırıp tüm uşaklarına giydirmiştir. en akıllı fransız krallarından biridir.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
Az çakal da olmayan kral. Bir yandan Osmanlı Devleti ile savaş halinde olan, hatta o yıllarda mühim kenti viyana bile kuşatılacak olan Avusturya ile habire savaşırken, bu yüzden "haçlı birliğini bozuyorsun" ithamlarına maruz kalınca , akdeniz'de dolaştırdığı Fransa donanması ara ara Osmanlı gemileriyle it dalaşı yaptığı için "aha bakın ben de denizde haçlı aksiyonu yapıyorum" moduna giriyormuş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar