bugün
- ayakkabının ayağa vurmasının oluşturduğu durum7
- inci sözlük8
- game of thrones taki kerhaneci21
- online listesi neden kaldırıldı7
- chp'nin ankara'yı da kaybetmesi7
- arkadaşlar5
- mansur yavaş14
- tinder'ın eşleştirme algoritması3
- bilmeyen birine ulu sözlüğü tek cümle ile anlat8
- nick vermeden bir yazara seslen8
- toksik ilişki4
- siz araba kapısını açmadan arabaya binmeyen kız2
- garip bir rüya gördüm3
- karton toplarken feci şekilde can veren çocuk3
- insanların sizden uzak durması7
- türklerin tartışma kültürü4
- hristiyan düşüncesinin yönettiği dünya6
- karton toplarken cin musallat olması4
- 30 yaşına gelince erkeklerin patates olması11
- queen ravenna'nın evine fare salmak2
- araba almak3
- gocu33
- incilde şeytan secde etmediği için kovulmadı3
- iş yerindeki orospu çocukları8
- cem yılmaza gülenler sözlük4
- tinder hesaplarını cimere şikayet etmek2
- geceye bir şiir bırak2
- en son neye çok üzüldünüz12
- tablet mi pc mi telefon mu5
- kafayı yememek için ne yapıyorsunuz9
- düşmanın sizi övmesi4
- ismet gürbüz ile aynı eve çıkmak2
- göksel in memeleri4
- 40 yaşına gelince kadınların kartlaşması7
- geri zekalılık belirtileri3
- tartışma kültürü olan insan2
- karınızı 20 milyona satar mısınız2
- mamudo gurban niye doğdun9
- yaratılışa mı yakınsınız evrim kuramına mı2
- true yaşıyor mu6
- hintli kızların dayanılmaz çekiciliği4
- recep tayyip erdoğan5
- yağmurlu havaları seven insan7
- başkent istanbul olsun11
- ameliyata girmeden tarayıcı geçmişini silmek4
- herkesten nefret etmek4
- normal keki ıslak keke çevirme tekniği10
- nuh ve ibrahimle yapılan antlaşma6
- feministlerin cevaplayamadığı soru7
- israil seviciliği5
sudan nefret eden ve bu yüzden hayatında sadece 3 kez banyo yapan kraldır.
"l'etat c'est moi!" yani "devlet benim!" buyurmus bir iktidar manyagi. sen onca saltanat sahibi ol, onca saray yaptir (versailles), fransiz kulturunu yucelt, onca is becer; bugun benim gibi zirtapozlar ismini gorunce dillerine "brother louie louie louie!" gelsin, tasak oglanina don. ee, sultan suleymana kalmadi boyle hicbir kitap yazmaz, mustahaktir senin gibi mutlakiyetci* despota.
(bkz: müsrif kral)
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
1700'lerin ikinci yarısında Avrupa'nın en muhteşem sarayı olan Versailles'i yaptırmıştır.
2000 odalı sarayda yalnızca 1 tane tuvalet vardı ve o da kraliyet ailesine aitti.
fransanın en uzun süre tahta kalan kralıdır 1643-1715 yılları arasında 72 yıl fransa kralığı yapmıştır fransızlar tarafından louis le grand veya güneş kral olarak anılır devlet benim sözleriyle anlaşılacağı üzere fransayı mutlak monarşiyle yönetmiştir.
Güneş kral.Dişçilerle arası iyidir.Bilim uğruna damak derisini acemi dişçilere kaptırmıştır.Püre müreyle takılmıştır bilmem kaç yıl.
çiv lui diye okunuyordur büyük ihtimalle.
Normal bir insanın iki katı miğdeye sahip olan fransanın eski bencil krallarından sadece biri.
ingiltere kralı kendisine iranlıların giydiği bir ceket yaptırdıktan sonra aynı ceketten yaptırıp tüm uşaklarına giydirmiştir. en akıllı fransız krallarından biridir.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
atatürk’ün “benim naçizane vücudum elbet bir gün toprak olacak ancak türkiye cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır” sözü ayrıca özünde bu adama aittir.
je m'en vais, mais l'état demeurera toujours.
ı am going away, but the state will always remain.
Az çakal da olmayan kral. Bir yandan Osmanlı Devleti ile savaş halinde olan, hatta o yıllarda mühim kenti viyana bile kuşatılacak olan Avusturya ile habire savaşırken, bu yüzden "haçlı birliğini bozuyorsun" ithamlarına maruz kalınca , akdeniz'de dolaştırdığı Fransa donanması ara ara Osmanlı gemileriyle it dalaşı yaptığı için "aha bakın ben de denizde haçlı aksiyonu yapıyorum" moduna giriyormuş.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar