bugün

aimp2,quintessential player ve daha adı fazla bilinmeyen bir sürü alternatifi varken, neden tercih edildiğini anlayamadığım program. en çok tercih edilen en iyi değildir.
zamana pek ayak uyduramayan, media player ın gerisinde kalmış bir programdır.
hiçbir medya oynatıcısının yapamadığı sağa sola gizlenme olayını başarıyla yerine getiren program. playlisti ekranın sol köşesine gizliyorsunuz, farenizi sol köşeye iyice dayadığınızda karşınıza çıkıyor, şarkınızı seçiyorsunuz ve tekrar çok rahatça işinize dönüyorsunuz. diğer pynatıcılar gibi şarkıyı bulmak için programı açmanıza gerek yok.

itunes kadar ram yemiyor, windows media player'dan daha kullanışlı.
eğer iyi karışıtırsanız oyun bile oynayabileceğiniz ve son çıkan big bento skini gayet tatlı olan program.
ses oynatıcı olarak alanının en başarılı programı olmasına karşın, görüntü oynatıcı konusunda son derece vasat olan program.
5.00 sürümünde aşağıdakiler yapılırsa kafa sallayan lamaların belirdiği program:

1. Winamp 5'i başlatın.
2. Ana pencereyi kenara doğru genişleterek "Beat Visualization" alanının görünmesini sağlayın (ana pencereyi 1,5 katı kadar genişletmeniz yeterli olacaktır).
3. Beat yazısının hemen üzerinde 2 piksel genişliğinde bir elmas simgesi göreceksiniz.
4. Ctrl-alt-shift tuşlarını basılı turun ve farenin sol tuşuyla elmasa tıklayın.
5.53 Full Beta 1898 sürümü için:

http://www.filehippo.com/download_winamp/
microsoft media player'a çok iyi olduğu ve bedava dağıtıldığından rekabete aykırı olduğu için dava açmış ve kazanmış nullsoft yazılımıdır.
zamanın müzik kutusu.
5.531 versiyonu için:

http://www.filehippo.com/...55615deebfd1049/download/
media player'dan çok daha fazla ram yiyen program.
vazgeçilmez ve efsaneleşmiş media oynatıcısı.
müzik dinleme programı. şimdilerde görüntü de izlenebiliyor.
hala media player kullanan insanlarına kafasına kafasına vurmak için çok iyi bir sebeptir. şu an şarkıcıyla ilgili biogrofi bilgilerinin yanısıra bir çok şarkısına internet üzerinden ulaşmanızı sağlamaktadır. klip bile buluyor kendiliğinden. skin özellikleriyle oldukça eğlenceli olduğunu da es geçmemek lazım. aşmış program.
bunu kullananların cowon jet audio ile tanıştırılması gerekir.
across the universe'i loop'a alınca yalama olan icat.
"jump to file" özelliği sayesinde gönülleri mest eden programdır. bu özellik sayesinde uzun playlistlerde aşağı yukarı inip çıkmanıza gerek kalmamaktadır. kısayolu "j" tuşudur.
son sürümleriyle iyice hantallaşmış müzik programı. kimileri için vazgeçilmez olmuştur. ancak piyasada her açıdan winamp'tan daha iyi olan programlar mevcuttur.

(bkz: aimp)
(bkz: jet audio)
yeni yeni skin bulma arzusuyla ugruna saatlerinizi harcıyabileceğiniz yegane program.
ctrl+k aracılığıyla şarkıların isimlerinin büyüdüğü program. tabi sonrası meçhul , nasıl küçülür bilinmediğinden winamp iğrenç bir hal alır. *
nul+space bar+esc ardından l+esc ardından soft yazdığınızda winamp saydamlaşır müzik durumuna göre kararıp aydınlanır.
yeni sürümlerindeki media library ile daha kullanışlı hale gelen fakat hayvan gibi ram yiyen(hatta yutanmı desem?) müzik ve video oynatıcı yazılım.
resmi olarak türkçe, portekizce, rumence desteği de kazanmış medya oynatıcı programdır. istenilen dil paketi, sitesinden indirilmektedir.
eski versiyonları güzel olan program. yenileri hayvan gibi olduğundan gereksiz kasıyor. bi empeüç oynatmak için 50 megabaytlık program mı olur lan!
otomatik etiketle seçeneğiyle ipod kullanmayı rahatlığa dönüştüren mp3 çalma şeysi. kasar masar ama iyidir, candır.