bugün

uçak havadayken kapılarının açılması sonucu hava basıncından dolayı uçak parçalanacağından paraşüt verilmesi mantıksızdır. bahsettiğim uçaklar sivil havacılıkta kullanılan uçaklardır, askeri uçaklar değil. can yeleğinin verilme sebebi ise uçak karaya değil de denize düşerse yolculardan hayatta kalanların boğulmaması içindir. ha karaya çakılırsa uçak kurtulma ihtimali düşüktür ve alınacak herhangi bir önlem de yoktur can yeleği gibi.
ekleme: tam anlatamadım sanırım ama böyle bir şey işte sebebi.*
integrali için:

(bkz: vapurlarda can yeleği yerine parasüt olması) *
--spoiler--
buna hiç bakmayın. yani burada böyle yapacaz, efendim böyle öne domalacaz, hiç gerek yok. uçak düştümü herkez birbirine sarılsın, zaten %90 geberecez yani.
--spoiler--
recep ivedik.
uçaklarda "can yeleği" olmasının havacılıkdaki tek açıklaması şudur; uçak şayet denize düşerse cesetlerin deniz üzerinde kalarak ulaşabilir hale gelmesi.

havada meydana gelen bir kazada yolcuların hava basıncından dolayı her hangi bir yeri açıp aşağı atlayamayacağı ya da havada parçalanan bir uçakta paraşütle atlayacak canlı kalmayacağı için bu düşünce zaten gereksiz değil mi?
bildiğim kadarıyla uçak kazalarının çoğu iniş ve kalkış sırasında ve çok ani şekilde oluyor. öyle paraşütü aç, sıraya gir aşağı atla vs. gibi şansımızın olacağını sanmıyorum. uçak çok yüksekteyken de -50 derece, anormal hava basıncı olan bir ortamda dışarı çıkar çıkmaz ölmeniz muhtemeldir zaten. her şeye rağmen paraşütleri koyalım, binde bir kişi kurtulsa kardır gibi düşünsek bile, bir paraşütün ağırlığının ve kaplayacağı yerin, can yeleği gibi olmayacağını biliyoruz. yine de çok güzel ve ilginç bir başlık, açan arkadaşı kutlamak gerek.
denizden kalkacak bir deniz uçağında olması gerektiği muhtemel bir durumdur.
bütün yolcuların paraşütlerini açması halinde olabilcekleri azıcık düşünen bünyenin kuramayacağı cümle.
şehir efsanelerinden birisidir.
normal olandır. zira paraşütün fiziken çözüm olma şansı yoktur. zaten genelde ne olursa aniden olur. can yeleği de pek anlamlı değildir. çok çok düşük ihtimal suya inilir de, sağ kalınır da, boğulmasa kurtulacak olur da, anca öyle.
uçakların 900-1000km arası hızla ve 30000ft yükseklik buda ortalama 9-10 km yukarda uçtuğunu düşünürsek enazından suyun üstünde uçarken can yelekleriyle kurtulma imkanı olur,suyun olmadığı yerde Allah korusun çok zor,parasut olmadığından insanların en azından enkazları bulunabiliyor.
ölüme yumusak bir iniş yapmak için gereklidir.(allah razı olsun düşünenlerden)
hiç kimse düşer haldeki uçaktan bir çıkış bulup aşağı atlayamayacağına göre, uçak denize düştükten sonra hayatta kalan yüzme bilmeyenlerin kurtulması açısından gayet gerekli bir hadisedir.
bir de ehlinden fikir alın, acı ama gerçektir uçak dünyanın en güvenli ulaşım aracı olmasına rağmen kaza yapması durumunda yolcuların kurtulma şansı çok azdır o paraşütü açana kadar çoktan çakılmış olunur zaten, can yelekleri uçağın suya inmesi durumunda veya denize düşmesi sonucu ölümleri azaltmak içindir.hava basıncı yüzünden zaten paraşüt açılması imkansızdır..
en azından pilotumuz uçağı, varsa denize düşürür rahat olun demektir ama eğer deniz yoksa ozaman herkes başının çaresine baksın demektir.
Ankara Erzincan seferi yapan uçağın denize düşme ihtimalini akıllara getiren olay.

görsel
Mantıklı olandır, zira uçaklar aerodinamik Yapıları sebebi ile havada iki motoru da bozulsa bile 200 km kadar süzülebilirler bu sırada pilot kendine inecek düzlük veya deniz göl vb. Şeyler arar bir uçağın denize düşme ihtimali havada infilak etme ihtimalinden de kat kat yüksektir.
UÇAK KAZALARININ EN ÇOK OKYANUS ÖTESi SEYAHATLERDE YAŞANMASI VE KAZALARDA KAZA NEDENiYLE DEĞiLDE BOĞULMA NEDENiYLE ÖLÜMLERiN DAHA FAZLA OLMASI NEDENiYLE GELiŞTiRiLMiŞ BiR UYGULAMA.
ucak son surat yere dogru ok gibi giderken parasutu yerinden cikartip, dogru bir sekilde ustune gecirip, ayaga kalkip kapiya kadar yuruyup, sonra o kapiyi acip atlayan adami allah zaten oldurmez. buyuk ihtimal peygamberlik filan verir.
uçağın sadece denize düşmesi durumunda kurtulma umudunu akıllara getiren durum.
Rezalettir.

Özellikle iç hatlarda dağa ovaya çakılacaksın.

Paraşüt, hayat kurtarır.
Her koltukta paraşüt artı fırlatma aparatı olması lazım.
--spoiler--
daha önce de belirtmişler zaten. daha önce derken çok değil, 14 yıl falan olmuş. kapı açılır açılmaz uçak kalmaz ortada zaten. hava basıncından uçak yarılır.
--spoiler--

her söylenene inanmayın.

gerçek: kapı komple kopsa bile, uçak parçalanmaz.

https://www.trthaber.com/...-kapisi-koptu-826772.html
merak etmeyin bugüne kadar havada kalan uçak hiç olmadı, bir şekilde yere inersiniz.
irtifa diye bir kavram vardir. bir ucagin kapisinin 5000 metrede acilmasiyla 10 bin metre de acilmasi ayni sey degildir.

haberdeki ucagin kapisi 10 bin metre irtifadayken acilsaydi su anda o arkadaslarin arkasindan fatiha okunuyordu.

ayrica ucaklarda parasut olmaz cunku gereksizdir. ucak kazalarinin yuzde 85'i ya kalkis ya da inis esnasinda yere cok yakinken oluyor.

10 bin irtifada bozulan ve yere dogru saatte 900 km hizla dusen bir ucaktan parasutle atlamaya calisirsan buyuk ihtimalle bilincini kaybedip parasutu acamadan yere cakilirsin zaten.
saçmalık çölde denize mi düşeceğiz veya dağların üzerinde.