bugün
- ucan tekme atan hipopotam43
- sözlükte eleştiri kaldıramayan küçük krallık8
- berna laçin'in gözaltına alınması40
- maltepe'deki çöken binanın kaçak katları13
- bütün mal varlığını sözlük kızlarına bağışlamak7
- roman karakteri olsaydınız hangisi olurdunuz9
- maaşınızla nasıl yatırım yapıyorsunuz10
- oy kullanım hakkı 20 yaş ile 55 yaş arası olsa5
- 10 ekim 2026 samsunspor trabzonspor maçı5
- şükürcülük4
- cennetten 15 günlük deneme süresinde kovulmak4
- saçları permalı sözlük kızı10
- ben küfür etmedim adı altında küfür etmek10
- emevilerin cuma namazı taktiği4
- karakuyu dizisi5
- kenya2
- çalıştığınız yerde ibnemsi insanlar var mı2
- susun insan geliyor kesin sesinizi2
- hangi manifest kızısın13
- sabah sabah 500g çikolatalı puding yemek10
- denize düşsen nervio'ya mı sarılırsın bik bik'e mi10
- sizce karizma mıyım13
- akp'nin hala izmire köprü yapmaması3
- burak yılmazdaki taşşağın kimsede olmaması11
- erkek olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar9
- arkadaşlar yine çok yedim ya3
- yazar fake mi diye arkadaşlarına mesaj atmak35
- entry yazarken üşenmek2
- hıçkırığı anında durduran formül7
- ilk insanlar daha mı mutlu günümüz insanları mı2
- yazarların şu an içtiği içecekler7
- ak parti kimsesizlerin kimsesidir9
- kız olduğu halde ilgi duyduğunuz yazarlar7
- eiger mangal2
- haegs katlanır mangal2
- arkadaşlar acilen bakmanız gerekiyor5
- adı o soyadı ç ile başlayan kişinin suç işlemesi3
- kadınların aklı yoktur hiçbir şeyden anlamazlar9
- selam kızlar hala evlenmedim7
- cümlenin sonuna lol yazan insan2
- bana bak muharrem2
- tarihte musa diye birinin olmadığı iddiası4
- cipsin 5 lira olması2
- koltukaltı kıllı kezo6
- montella ile yolların ayrılması5
- perşembenin çok ara bir gün olması2
- ahmet piriştina3
- arkadaşlar etkileşelim mi5
- 61 yaşında plank rekoru kırmak4
- burası kötü bir sözlük diyip sözlükte sabahlamak2
hadis ;islam dininde insanların çözüm bulamadıkları sorunlarına hz. muhammed (s.a.v) nin hayatından örnekler vererek çözüm üretmelerine yardımcı olmak amacı ile şöyle olunca böyle yapmıştı böyle olunca şöyle yapmıştı şeklinde yazıya dökerek ve bu yazıları derleyerek insanlara doğru hareket tarzını öğretme çabasıdır. lakin her kesimde olduğu gibi kendi kesesini doldurmak isteyenler ve kendi fikirdaşlarını öne çıkarmak isteyen ve sapıklıklarına bir dayanak bulmak isteyen (aaa bak bu hadiste böle yazıyo demek ki benim yaptığım bu yanlış doğruymuş gibi) kimselerce popolarından uydurulmuş ve bazen insanın aklına yok ya bu kadar vahşet dolu birşeyi peygamberimiz yapmamıştır dedirten ama cahil olan insancıllarında körü körüne bağlandıkları kendi beyinlerinin olmadığını düşünmemize neden olan hadislere denir.
(bkz: hadis i mevzu)
(bkz: allah ile aldatmak)
islamda'ki en tartışmalı konudur. hangi hadısın uydurma oldugunu bilmek oldukça güçtür cünkü Hz muhammed'in ne yaptıgına ihtiyaç duyulmakta fakat hangi hadisim dogru oldugu ise kuran referans alınarak verilir.
hukiki cezalandırmalar konusunda kuranda pek ayet olmadıgı için hadislere başvurulur. bizim gibi laik ülkelerde bu hadislere uydurma demek kolaydır fakat islam ülkelerinde eger hadısın uydurma olduguna ınanıyorsanız, dogrusunu getirmeniz yada nedenını acıklamanız gerek yoksa ceza alırsınız....
hukiki cezalandırmalar konusunda kuranda pek ayet olmadıgı için hadislere başvurulur. bizim gibi laik ülkelerde bu hadislere uydurma demek kolaydır fakat islam ülkelerinde eger hadısın uydurma olduguna ınanıyorsanız, dogrusunu getirmeniz yada nedenını acıklamanız gerek yoksa ceza alırsınız....
en çok hadis rivayet eden muslumanın dört halifeden biri degilde ebu hureyre olduğunu öğrendikten sonra varlığına inanılan ve hz. muhammet e ait oldugu iddia edilen sözler. söz diyorum çünkü uydurma olsa hadis olmaz.
hem islam düşmanlarının, hem de yobazların ( gerçi onların da önemli bir kısmı gizli islam düşmanı ama ) bu dini rezil etmek iç,in kullandıkları en etkili silah. ayrıca kullanması da çok kolay. rivayet edenlerin arasına birkaç ünlü sahabe ya da alimin ismini koyarsın kimse de gıkını çıkaramaz. sonra salla gitsin, ''peygamber hz. Ayşe validemiz ile 6 yaşında iken nikahlandı, 9 yaşında gerdeğe girdi'' dersin, ne kadar karta kaçmış sözde tarikatçı denyo varsa ortaokullu kızların peşine düşer. ''recm ayetinin yazılı olduğu kağıdı keçi yedi'' dersin, bir insanı zina etti diye resmen kafasını taşla ezerek öldürürler. bunlara karşı çıkan insan evlatlarını da ''zındık'' diye damgaladın mı işlem tamam.
tabi bu işte sana peygamber efendimizden 200 yıl sonra yaşamış buhari'nin yazdığı hadis kitabını Kuran-ı kerim ile bir tutup ''harfini inkar eden dinden çıkar'' diyen alimler (!) de yardım edecek.
tabi bu işte sana peygamber efendimizden 200 yıl sonra yaşamış buhari'nin yazdığı hadis kitabını Kuran-ı kerim ile bir tutup ''harfini inkar eden dinden çıkar'' diyen alimler (!) de yardım edecek.
Hadis makina'si. Bi cok 'ustad' bos zamaninda hadis uyduruyor.
Lan islam dinsizlerden bisey cekmedi, sizin 'dindar' diye adlandirdiginiz adamlar yuzunden bu din böyle.
Bi cok hadiste ne ahlak var nede mantik..
Lan islam dinsizlerden bisey cekmedi, sizin 'dindar' diye adlandirdiginiz adamlar yuzunden bu din böyle.
Bi cok hadiste ne ahlak var nede mantik..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar