bugün

/454
eline kahvesini veya sıcak çikolatasını alıp balkonda kitap okumaz.Balkonda çamaşır toplar.
Dünyadaki hiçbir kıza benzemeyen kızdır. Her ne kadar son yıllarda yozlaşıp özentiliğe kaçsa da asıl Türk kızı gururludur, inançlıdır, saygılıdır, sevmeyi bilir sevdiğini yaşatır.
kendine has davranışları vardır, mesela:

+ merhaba nurten, nasılsın? ya öde..
- yha bnm sefqlm var .s.s
diğer milletlerden farklı olarak can kızlardır. namuslulardır, arlılardır. istisnalar gariç tabi ki.
Böyle kılımsı tüylü falan ha bide kara kuru bişey.
yine mi geldi bu başlık önüme amk. başlığı görünce öldü sandım ama bıyığını koca götünü alıp gelmiş.
(bkz: uludağ sözlük yazarlarından türk kızı taklidi)
Tapilasi kadin. Sensin beni ben eden. Dünyada esi benzeri az olan varlik.
https://o.twimg.com/1/pro...rdVxMc_3yYDTuOiLXGlzQyka0
potansiyel ali ağaoğlu'dur.

dolabın başında kıyafet seçerken; "bu değil, bu hiç değil".
oje rengine veya saç rengine karar verirken; "bu değil, bu hiç değil".
ve biriyle çıkmayı düşünürken; "bu değil, bu hiç değil, siz beni anlamıyorsunuz".
http://inciswf.com/turkkizi.swf
(bkz: sözlük yazarlarının türk kızlarına takma sorunsalı)
temel'e sormuşlar türk kızları mı rus kızları mı diye.

temel cevap vermiş: hiç düşünmeden türk kızı derim.

biraz düşünürsem rus kızı derim.
yazmayım yazmayım diyorum ama arkadaş olmuyor ki; her seferinde bir gariplikle karşıma çıkıyorlar.

ben işim geregi özel hastanelerle çok sıkı fıkıyımdır...onların gönlünü hoş etmem gerekiyor ki, onlarda benim işimi yapsınlar.eczanemin yakınında bulunan hastanenin bir departmanında elif diye bir kız var, allahı var kız güzel...benim genelikle işlerimi bu kız halediyor...bende bu benim işlerimi halediyor diyerek eczaneye gelen eşantiyon hediyelerden bu kıza götürüyorum(bardak kalem kagıt vs.) ama ne yalan söyleyim ben diger kızlardan çok elifle ilgileniyorum, kötü niyetle degil...onca işinin arasında benim işlerimide haletigi için, bir nevi vefa borcu.

iki gün önce gene bu hastaneye gittim ben...veznedeki, koridorda ki bütün personelin suratı asık, beni yiyecek gibi bakıyorlar amank. ordan birini çevirdim, dedim "hacı ne oluyor ya?" çocuk tam cevap verecektiki ordan türk kızı nın biri atladı (yavşaga bak, sanki olay amerikada geçiyor amnk). eliften uzak dur taaammmı...onun sevgilisi var. hay senin çenenin bagını skeyim ben emi!! elif kim amnk dedim ya! şaşkınlıkla.neyse; lan bu topluluk benim bu kıza getirdigim hediyelerden yola çıkarak, benim elife yazdıgımı düşünmüşler...düşünmekle kalmayıp "dur biz bunu bir yayalım hastaneye" deyip, bu olayı yaymışlar.
sonra elifin erkek arkadaşı geldi beni buldu hastanede "birader konuşa bilrmiyiz" diye.biz bununla konuşuyoruz dışarıda, ama çocuk beni dinlemiyor, nasıl dolduruşa getirdiyse kızlar bunu.ben artık dayanamayıp buna bagırmaya başladım...biz aşagıda tartışırken bu kız pencereden bize bagırıyor "nolur benim yüzümden dögüşmeyin" diye. benim yüzümden dögüşmeyin...?!bu godoşta kıza koşuyor aşkım nolur sen üzülme ben halediyorum diye.lan kepçük dedim...kız sana demiyorki sadece ikimize birden diyor, bu kızın seni sevdigine eminmisin amnk?
neyse ordan güç bela ayrıldık, bir haftaya kalmaı bu kızla erkekte ayrılmış. demek istedigim türk kızı ekseriyatla böyle amnk...onun için mücadele edecek erkegi arar hep, ve sadece bu noktada doyumsuzdur.

o godoşa ne oldu derseniz, kedi gibi hastane çevresinde dolaşıyormuş.bazılarınada müstehak amnk böyle kızlar.

eliften uzak dur taaammı ney lan!!!
sevdiğimiz,aşık olduğumuz kızlardır.
başıma bir şey gelmeyecekse seviyorum lan ben bunları.

tanım:sadece türkiye'de yetişen bir çeşit canlı.
bıyıklısı makbuldür.
bıyıksızı makbuldür.
afedersiniz ama incelikten anlamayan hödüktür efendim. 28-30 yaşlarında bir türk kızı ile direksiyon sırasının bize gelmesini beklerken vuku bulan diyalog;

karuk: direksiyon hakimiyetiniz nasıl iki gün sonra sınav var oturdu mu?
türk kızı: iyi ya ben zaten biliyom kullanmasını.*
karuk: hmm neden almadınız peki? yaşınız tutmuyordu herhalde.
türk kızı: yok ya yaşı geçeli çok oldu peheyy.

hay senin vereceğin cevaba pislik be! sana hayatının iltifatını ettim hödük bir teşekkür et bari!
kötüsü çok kötü, iyisi... henüz rastlamadım. çok fazla dengesizlik içeriyorlar. o yüzden genelde fakbadi takılıyorum sadece. düzenli bir ilişkide aldatır ve aldatılırım gibime geliyor çünkü. bi keresinde öyle de oldu. pembe brezilya dizilerine dönüyor benimki. illa her yarraktan yemeliler, biz de her amı sikmeliyiz. biriyle ilişkiye başlasam diğer kızlar hemen yazıyorlar, imalı imalı "benle olsan ben de verirdim" diyorlar. ulan bi tanesine karşı sahiplenme dürtüm ne zaman şahlansa, o bi tanesinin sahiplenilme şeyisi bozuluyor. aylar sonra hemen bi yedeklemiş gibi tavırlar. ulan amcık hayvan gibi yakışıklıyım, neyin tribini yaşıyorsun.
hayır lan bir iki seneliğine tek eşlilik rolü yapalım bi. şöyle avrupai bi ilişki yaşayalım ama yok. sikip atıcaklar illa.

bi sakin olun la.

benim de duygular falan öldü bu kız türü yüzünden, çok da iyi oldu, sadece seks makinasına dönüştüm. ooh.

(bkz: sikim sağolsun)
1- selam yazınca “?” koyarlar.

2- 5 liraya aldıkları taytlarla victoria secret mankenleri gibi yürürler.

3- ruhları orospudur ama sosyal medyadan (facebook, twitter)
gibi yerlerde yazdıkları şeylerle dünyanın en namuslu kadını gibi görünmeye çalışırlar.

4- doğal halleriyle çekilen o shoplanmamış iğrenç fotoğraflarının altına poz verdiği halde habersiz çekildi yazarlar.

5- aynı kaldırımdan karşılıklı gelirken sanki tecavüz edecekmişiz gibi tavırlarla yürürler.

6- dedikoducudurlar. akşama kadar beraber takıldığı arkadaşlarını başka bir arkadaşlarının yanına gittiklerinde satarlar.

7 -karaktersizdirler. birisini her zaman yedekte tutmaya çalışırlar.

8- gariban çocuğu tarafından kesilince öfler püflerler hippi kılıklı biraz iyi giyinmiş bi pezevenk laf atınca bıyık altından gülerler.

9- adonisli karın kaslı erkek resimleri paylaşıp oyhşş, tanışalımmı tarzı hayalperest şeyler yazarlar ama o kaslı herifler bile istese vermezler.

10- en yakın arkadaşlarının yakışıklı sevgililerine daima ilgi duyarlar.

11- hayatlarında hepsi ferre izlemiştir. ama lafını bir erkekten arkadaşından duyunca tecavüz etmişsin gibi şoka girerler.

12- gerçek müziğin anlamını bilmezler. popüler kültürün öne çıkardığı sanatçıları dinlerler en fazla katy perry, lady gaga, rihanna. sorsan james brownı hayatında duymamıştır.

13- sır saklamazlar. senin ona verdiğin sırrı gider başkasına söyler arkadaşına da sakın sana söylediğimi belli etme der.

14- connected2me gibi sitelere hesap almalarının tek amacı ego tatminidir. bu tarz sitelerin tanışıp çevre edinme amacında kurulduğunu bildikleri halde sorduğun sorulara tek kelime cevap verir insanı hayattan soğuturlar.

15- bir yere yemeğe gittiğinde hayatta elini cebine atmaz.

16- karşılıklı muhabbet ettiğinde insana cana yakın gelmezler her zaman mesafeyi hissedersin.

17- arkadaşlıklarının temeli yoktur. herkesle 2 gün küser 2 gün barışırlar.

18- kendisinden hoşlanan erkeğin kusurlarını yüzlerine vurmaktan çekinmezler, insanların duygularını umursamazlar.

19- arsızlardır. kendine söylenen kötü sözleri, eleştirileri kafaya asla takmaz doğru oldukları halde.

20- nerede nasıl davranacaklarını bilmezler. kültürsüzlerdir. sınırlarını bilmezler.

21- sosyalleşme anlayışları burger kingde yemek yiyip kıvırtarak dikkat çekip eve gelmektir.

22- film kültürleri yoktur. başyapıtlardan haberleri dahi yoktur. izledikleri filmler the notebook tarzı aşk filmleridir.

23- en fazla izlediği yabancı dizi gossip girldir.

24- arkadaşları yeni bir kıyafet, ayakkabı aldıklarında içten içe çatlar kıskanırlar.

25- erkeklerin kavga etmesini izlerlemeyi severler. insanların zarar görüp görmeyecekleri siklerinde değildir.

26- serserilik yaparlar. özellikle liseli olanları tuvaletlerde kavga eder,ot çeker vs.

27-tırnakları iğrençtir, dişlerini fırçalamazlar,2 haftada 1 banyo yaparlar.

28- hedefleri yoktur okula boş gidip gelirler.

29- birşey sonucu moralleri bozulunca yardım etmek isteyen kişiye rahat bırak beni yalnız kalmak istiyorum dediği halde içinden kalması için dua ederler.

30- özel hayatlarını ilgi çekmek için hiç çekinmeden facebooka twittera etiket eder reklam yaparlar. aile içi meseleler de dahil.

31- sınıflarında ki okullarında ki çevrelerinde ki kezban olmayan kişiliği oturmuş canayakın kızların başlarına bela olurlar sürekli rahatsız ederler.

32- sevgilileri tarafından tekmeyi yiyince belalı arkadaşlarına çocuğu dövdürürler.

33-minibüs ve otobüslere bindikleri halde sıcaktan, kalabalıktan dolayı oflayıp poflayıp dururlar. taksiye paraları olmadıkları halde.

34- otobüslerde yer verenlere ( ki o yer verenlerin sevgi koyayım ) asla teşekkür etmezler kafayı eğip pat diye otururlar.

35- insan gibi saat, adres sorduğun zaman yatırıp tecavüz edecekmişsin gibi suratını ekşitir. veya hızlı adımlarla uzaklaşır.

36- klavye huursudur. telefondan vs adamı azdırır yanına gidince kem küm eder öptürmez bile.

37- öpüşürken dudağı iki dudağının arasında almayı bırak öpüşüyorsun hissini vermez bile. dudaklarını kapalı olarak değdirir insanın hevesinin içine sıçar.

39- seksi, ateşli, çekici olduklarını söylediğinizde tecavüz etmişsiniz gibi tepki verir.

40- erkek arkadaşları hakkında görüşlerini facebook twitter gibi yerlere etiket ederler. bana mesaj atmıyor gerizekalı , yine uyuya kaldı salak tarzı şeyler yazarlar.

41- gerizekalı gibi aptal aptal pozlar verirler. saçlarını tutma, dudak büzme dil çıkarma vs.

42- bir erkekten gelen herşeyin altında birşey ararlar, twitterdan takip etme, dersle ilgili birşey sorma, basit şeyler vs.

43- internet sekmelerinde ki açık olan tek şey facebook, twitter ve tumblr siteleridir.

44- herkes kendisini takip etsin ama o kimseyi takip etmesin ister. egoları tavan yapmıştır.

45- facebook ikinci adlarına yani adın yanındaki parantezin içine saçma sapan şeyler yazarlar.

46- birileriyle kavga ettikleri tartıştıkları zaman aynı saat içinde en yakın dostu bile olsa gidip arkasından konuşur ertesi gün barışacağı halde çok ağır laflar söyler.,

47- arkadaşlarıyla konuşurken gerizekalım ¦ aptaal ¦ gibi salak salak şeylerle birbirlerine hitap ederler.

48- hiçbir konu hakkında tartışamazlar, bilgisizdirler. özellikle internetteysen anında bloklar, siler vs.

not: “türk kızı” bi kalıptır her kız için kullanmam yarası olan gocunsun. genel özellikleri bunlardır hepsinde aynı maddeler rastlayamazsınız ama genel olarak aynıdırlar.
başka bir alternatifleri varmış gibi türk erkekleri tarafından laf olsun diye eleştirilen kızlarımızdır.
Adam genelevlerinden donunu toplayamıyor, düz duvara tırmanıyor türk kızı tripli bilmem ne havasında.
Ya ne yaparsan yap, şurada ne kadar cool ayağına yatarsan yat türk kızı Merve ile evleneceksin oğlum.
Az kitap okuma kaynakli olarak bir cogu dil bilglsl ve imla konusunda cahil olan kizlar grubudur.
merhaba deseniz bile kendi kendilerine gelin güvey oldukları için borçlu çıkacağınız kızlardır. anasının dizinin dibinden yeni ayrılıp üniversiteye okumaya gelmiş, taksimde üç bar gördü diye kendini bir bok sanan modelleri bolcadır, uzak durulmalıdır.
Pınar başına geldi
Bir elinde güğümü;
Çattı yay kaşlarını
Görünce güldüğümü,
Bağlamıştı gönlümü
Saçlarının düğümü.
Bilmiyordum bu örgü
Acaba bir büğü mü?

Sordum: Nerdedir yerin?
Nedir senin değerin?
Yedi kıral vurulmuş,
Ne bu ceylan gözlerin?