bugün

artık sağlanması gerekendir. ermenistan ' sözde soykırım isteğinden' vazgeçmeli, biz barış götürecek taraf olmalıyızdır.
merhum türkeş' in bu konuda çabası vardır.
yüzyıllardır dost olan bu iki millet, düşman olarak devam etmemelidir artık tarihe. bizim milliyetçilerimiz daha anlayışlı davranarak, barış getirmelidir. soykırım iddaalarını kabul edemeyeceğimiz gibi, bu soğukluk ortadan kaldırılmalıdır.
hrant dink için yapmamız gerekendir. iki millet arasında kültürel ilişkiler yeniden canlandırılmalı, ermenistan üzerindeki baskı kaldırılmalı, azerbeycan için de olumlu şartlar öne sürülmelidir.
bu iki milletin kültürü birbirine geçmiştir, (bkz: sarı gelin)
http://www.youtube.com/watch?v=L3s7r6qM87c
sözlük yazarları arasında zaten yaşanan dostluktur. gayet te güzel gitmektedir. birbirimizin kanını da içme emelimiz yok. demek ki neymiş? isteyince oluyormuş.
bir türkü ile kültürler biribirine geçecek olsa balkanlar, kardeş ülkeler topluluğu olurdu... genlerinde faşist öğeler bulunduran ve bunları daima masallarla canlı tutan insanlar topluluğundan olan ermeniler tarafından, yurtdışında bulunduğum sürelerde her dostça yaklaşımıma yaşlısından gencinden, eğitimlisinden cahilinden düşmanca tepkiler aldım... her dostluk gibi ancak, menfaatler düzeyinde olabilecek bir dostluk çeşididir...
ermenistan'in isgal altinda bulundurdugu daglik karabag bolgesinden cikip, sozde soykirim iddaalarindan vazgecmesi halinde soyle bir oturup dusunebilecegiz durumdur. zira bu dostluga bizim degil onlarin ihtiyaci vardir. onlarin disariya acilan tek kapisi anadolu topraklaridir. canlari isterse..
gerçeğin yanından teğet geçip romantizm kokan çıkarımlarla türk-ermeni dostluğuna inanmak hayalden öte bir şey değil de nedir. Yaşanmışlıklar bu kadar kolay silinebiliyorsa, ,bunu arzu edenler ilk olarak sevmediği bir komşusuna, hoşlanmadığı bir tanıdığına gidip bugün dost olduklarını söylesin. ağızlarından çıkan kelimenin anlamı gönüllerinde değer bulabiliyor mu, sorunların üstesinden bu kadar kolay gelebiliyorlar mı..
bu kelimenin anlamını bu kadar ucuza indirgemek bir erdem olarak algılanıyorsa yok ben bunu almayayım. zira dostluk kelimesinin bu kadar kolay harcanamayacağı inancındayım..

bilmezler ki kelimelerin şuursuzca kullanımı birbirini eksikliklerine hatalarına rağmen kabullenme isteğine de damga vuruyor. ben sevmediğim bir insana saygı duyabilirim, tahammül edebilirim. ama tanışıklığımın yakın geçmişi kanla yazılmış, kirlenmiş bir sayfayı yok sayıp, çoktan kırılmış bir vazoya benzeyen türk ermeni ilişkilerinden dostluk çıkarımları yapmaya çalışmanın manası ya samimiyetsizliktir ya da saflık..

kırılan bir vazonun yapıştırılsa dahi asla eskisi gibi görünmeyeceğini, tüm gövdesini saran kırık çızgilerinin görme yetisine sahip tüm gözlerce istense de istenmese de algılanacağı gerçekliği ortada dururken derin anlamlı kelimelere hayali çıkarımlarda bulunma yanlışına düşmeyelim. dost olamasakta birbirimize saygı duymayı, tahammül edebilmeyi öğrenelim. insanların birbirine karşı yükümlü olduğu ilk erdem budur. başka bir şey değil..
vakti zamanında ermeni bir kız arkadaşı edinmem vasıtasıyla içinde bulunduğum topluluk, aynı şeyi kürtlerle de yapmışlığım vardır efendim.
onların sadece para ve barınmak için yaptıkları sözde ve yapmacık hede.
* *
ihtiyacımız olmayan şeydir..
ülkeler arasında ele alırsak
(bkz: yok böyle bir şey)
eğer var deniyorsa da inanmayın.
kişisel bazda olabilir tabi hepimiz insanız neden olmasın.
ülke içindeki tüm ırklar arasında olması gereken dostluktur. ülkemiz vatandaşı olmayan kişilerle dos olunmasa da olur.
çokta şart değildir.