bugün
- 14 haziran 2026 avustralya türkiye maçı51
- milli maçı izlemeyen erkek17
- migros ta şarap seçen yalnız ve hüzünlü kadınlar4
- yahudilerin bu kadar zengin olmasının nedeni8
- avustralya6
- ciddi ciddi maymundan geldiğine inanmak15
- bir kızı doyurmak6
- türkiye nufusunun 3 ayda 104 530 kişi artması2
- muşlettin geldi topu aldı vurdu goooooolll8
- kadınlar neyden hoşlanır8
- türkiye13
- evde cam silerken gelen bütün camları kırma isteği2
- kerkük türküleri2
- özel okulların dolup taştığı kriz ülkesi3
- byd türkiye fabrikasını askıya aldı2
- futbol6
- kemalizm3
- tanrıyı görmek için 12 yıldır oturmayan adam5
- dinlerin geldiği günden beri kan dökmesi2
- avustralyalıların iri yarı olması5
- yunan adalarına gitmek2
- kızımız olacaktı2
- uzun zamandır aktif olmayan birinci nesil yazarlık4
- vincenzo montella6
- deniz şortunun içine boxer giyilir mi sorunsalı20
- arda güler6
- abd iranın anlaş ama ması 14 haziran 20263
- nestory irankunda3
- türkiye'nin avustralya'ya 2 0 yenilmesi3
- ruh eşin nerede3
- çaylak yazarlara temiz iç çamaşırı götürme timi2
- 14 haziran 2026 brezilya fas maçı2
- çok fena boşladım3
- avustralya milli futbol takımı4
- avustralya 0 türkiye 74
- aylık 346 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- zall yüzünden gol yememiz5
- milli takım şarkısının akp tarafından üretilmesi18
- su molası4
- futbol maçı izleyen sözlük kızı4
- en iyi antidepresan18
- uludağ sözlük burada zall nerede4
- uludagsözlük ilk yapay zeka moderasyon başarısı9
- özşen madencilik işçilerinin direnişi11
- chp'nin hali ne olacak58
- migros anal market2
- devşirme türk2
- new york knicks3
- milli takım gruptan çıksın soyunurum3
- istiridye mantarı2
elazığ şivesinde kaplumbağaya verilen isim.
kaplumbağa hayvanı'nın halk dilinde ki adıdır. tosbağalar, tavşanlara karşı kazandıkları zaferleri ile
masal aleminde sıkça karşımıza çıkar. insanlarımız bu hayvan cinsi ile o kadar özdeşleşmiştir ki birbirlerine allahsız tosbağa olarak seslenen kişiler bile bulunmaktadır. ayrıca alman otomobil markalarından olan ''vw''
tosbağa modelinde bir araba üreterek yeni bir ekol yaratmıştır. tosbağalar'a yaşamızı verdikleri
ilhamdan ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz.
masal aleminde sıkça karşımıza çıkar. insanlarımız bu hayvan cinsi ile o kadar özdeşleşmiştir ki birbirlerine allahsız tosbağa olarak seslenen kişiler bile bulunmaktadır. ayrıca alman otomobil markalarından olan ''vw''
tosbağa modelinde bir araba üreterek yeni bir ekol yaratmıştır. tosbağalar'a yaşamızı verdikleri
ilhamdan ötürü teşekkürü bir borç biliyoruz.
dünya üzerinde soyu henüz tükenmemiş en eski hayvanlardandır. tarih boyunca evrimleri, aynı hareketlerinin ağır, yavaş olması gibi ağır gerçekleşmiştir. yüz elli yıl kadar yaşayabilirler. hem etçil hem otçuldurlar. bir sürü çeşitleri vardır. eti güzeldir, yenilebilir. şöyle ki;
öncelikle kaplumbağayı yakalayın ve bıçakla sert bir darbeyle bi çırpıda öldürün. öldürürken boynundaki damarı kesmeniz ölümü çabuklaştıracaktır. fazla acı çektirmeyin. öldüğünden emin olduktan sonra ateşin üzerine bırakın ve 30-45 dakika arası bekleyin. kabuk siyahlaştığı zaman alın ve sert bir cisimle kabuğu kırın. zaten kestane gibi yer yer yarılmalar göreceksiniz. ayrıca kabuğun direnci oldukça zayıflamıştır. patır patır elinize düşecektir. son olarak çıplak etine ulaşınca, üzerindeki üst deriyi soyun ve tercihen biraz daha pişirin. yine tercihen sos olarak domatesin kabuklarını soyup üzerinde gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun
öncelikle kaplumbağayı yakalayın ve bıçakla sert bir darbeyle bi çırpıda öldürün. öldürürken boynundaki damarı kesmeniz ölümü çabuklaştıracaktır. fazla acı çektirmeyin. öldüğünden emin olduktan sonra ateşin üzerine bırakın ve 30-45 dakika arası bekleyin. kabuk siyahlaştığı zaman alın ve sert bir cisimle kabuğu kırın. zaten kestane gibi yer yer yarılmalar göreceksiniz. ayrıca kabuğun direnci oldukça zayıflamıştır. patır patır elinize düşecektir. son olarak çıplak etine ulaşınca, üzerindeki üst deriyi soyun ve tercihen biraz daha pişirin. yine tercihen sos olarak domatesin kabuklarını soyup üzerinde gezdirebilirsiniz.
afiyet olsun
bildiğin kaplumbağa. karate bilen dört tanesine ninja kaplumbağalar denir.
ters dönmüşünü çevirip düzeltmek sevaptır.
ters dönmüşünü çevirip düzeltmek sevaptır.
komando eğitimi alanların önemli besin kaynağıdır.
yavaş hareket eden bir hayvan.
kaplumbağanın eş anlamlısı.
kafasını kabuğunun içine tamamen sokabilen ilginç bir hayvandır.2 tane su tosbağam vardır.
kafasını kabuğunun içine tamamen sokabilen ilginç bir hayvandır.2 tane su tosbağam vardır.
aynı zamanda şaşkındır ve baş belasıdır.
(bkz: kaplumbağa)
Ve bunlar yavaş felan değildir efendim , bi ara birtane yakaladım öyle bir kaçtıki zor yakaladım hayvanı .
Edit:Sonuç olarak gene kaçtı .
Ve bunlar yavaş felan değildir efendim , bi ara birtane yakaladım öyle bir kaçtıki zor yakaladım hayvanı .
Edit:Sonuç olarak gene kaçtı .
görsel
Aha bu.
Aha bu.
kaplumbağanın başka bir ismi.
kaplumbağa dan daha komik isim.
Volkswagen Beetle. tostos derler.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar