bugün
- üniversite sınavı kaldırılmalıdır10
- demir çelik5
- lise yıllarına ait bir şey söyleyin36
- buz gibi bira8
- sıcak şarap4
- arda güler6
- şi ve trump'ın ticaret anlaşması2
- babybombshell2
- kale3112'deki kale hangi kale10
- gece vardiyası3
- bursa6
- sözlük kızlarının küfürbaz olması6
- sözlükte flört etmemek9
- arkadaşlar lütfen4
- beşiktaş8
- ilk buluşmada 16 adet cağ kebabı yiyen kız16
- en iyi pizza içeriği10
- paradox interactive3
- köy9
- 30 yaşından sonra hayattan keyif almanın bitmesi9
- acı gerçekler14
- devlet adına çalışıp geçmişin temizlenmesi4
- en lezzetli balık24
- gece tostu4
- en enayi huyunuz4
- 25 eylül 2026 fidan'ın libya toplantısı2
- aşk bir hastalıkmış sanki2
- karşı cinsteki en itici özellik16
- agaçlarla dertleşmek3
- dünyanın en kötü hissi3
- 25 eylül 2026 türkiye fransa maçı5
- yıllar ona hiç acımamış3
- muhalif kızların ak partili erkeklere aşık olması13
- başlığı başa bırakıp kaçan yazarı enselemek3
- otobüste giderken yanındakinin geviş getirmesi3
- derdinizi dinlerken rakı sofrası kuran psikolog8
- zendaya4
- sözlüğün embesillerle dolu olması6
- mehmet şimşek2
- köy vs şehir hayatı2
- queen ravenna'nın evine kız kaçıran atmak2
- anın görüntüsü23
- ezoterizm4
- sözlüğün maymuna dönmesi2
- sigarayı bırakınca ağzımın tadı geldi3
- gammazlar göreve8
- bir kız true ile arkadaş olabilir mi10
- yeni biriyle nerede tanışılır13
- 24 eylül 2026 hollanda almanya maçı3
- sözlükte aile kurmak8
2020 de vizyona girecek dram/tarih filmi (ülkemizde 2021 de). Yönetmen Ridley Scott. Yazar ekibi Matt Damon, Ben Affleck. Başroller Adam Driver, Matt Damon ve Ben Affleck. Merakla bekliyoruz.
genelde ortaçağ filmlerini severim ama bu sıkıcı geldi bana. sadece sondaki düello güzeldi.
ortaçağ avrupası da son derece renksizmiş. inanılmaz bir katılık ve soğukluk var, başroldeki adamın eşine davranış şeklini inceleyin anlarsınız.
sonda gösterilen bebek de niğbolu'da yıldırım'a mağlup olan korkusuz jean. bu da böyle bir bilgi işte.
ortaçağ avrupası da son derece renksizmiş. inanılmaz bir katılık ve soğukluk var, başroldeki adamın eşine davranış şeklini inceleyin anlarsınız.
sonda gösterilen bebek de niğbolu'da yıldırım'a mağlup olan korkusuz jean. bu da böyle bir bilgi işte.
roman ile tarih kitabı arası bir format tutturmuş olan ilgi çekici bir kitap. fransa'da resmi olarak gerçekleşen son dövüşle yargılanma vakasını gerçek belgeleri takip ederek, ama tabii ki o tarih (1386) itibariyle olay tamamen belgelerden takip edilemeyeceği için araları kurguyla veya olasılıkları anlatarak doldurarak ele alıyor. olayın ana karakterleri olan iki soylunun (ve ailelerinin) evveliyatlarını özetledikten sonra ikisi arasındaki ilişkilerin gelişimini ve düelloya yol açan suç vakasını ele alıyor. daha sonra da adım adım yargı sürecini ve akabinde de epeyce detaylandırarak düelloyu anlatıyor. böyle bir hikayenin haliyle sonradan iddialı bir sinema uyarlaması da yapılmış. o da izleme listemde ilk sıralarda kitabı bitirme aşamasına gelmişken.
filmde adam louvel rolünü oynayan eleman karaktere sağlam girmiş olup, filmde göründüğü tüm sahnelerde piçliğin zirvelerinde dolaşmaktadır.
(bkz: Adam Nagaitis)
(bkz: Adam Nagaitis)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar