bugün

devlet üniversitelerinde bile insanı sinirden ağlatacak, tamamen duygusal! yüksek lisans türü. ismi lazım değil bir devlet üniversitesinde bir yüksek lisans programının sadece ilk dönemi için 3000 ytl ve fazlası para talep edilmektedir. sinirden ağlıyorum sözlük öle böle değil.
tezli yüksek başvurularını kaçırdığım için bu sene marmaraya başvurmayı düşünüyorum. başta akademisyenlik gazım vardı ama şu an alanımdan her bakımdan memnunum. yine üniversite hevesim tutarsa da okutmanlık olur muhtemelen.

her neyse, beni bilgileyin ya.

edit: özel sektörde ingilizce öğretmeniyim. hem alan bilgimi arttırmak istiyorum hem de cv de cıvcıklı görünsün maksat.
askerliği en kolay erteleme yöntemidir. aynı zamanda bana bugün yaşlı bi adamla bu güzelim diyaloğu yaşatmıştır.

-ne okuyorsun evladım?
-kimya gibi bir şey.
-kaç senelik iki dört?
-bir buçuk.
-o nasıl oluyor yaw.
-puanım bunu tuttu yarısını okutuyorlar.
Ya ben yalnızca bilgi öğrenmek isteyen biriyim...Akademik pozisyonlarda da gözüm yok. Sadece 3 dönem görünüp gideceğim...
Ama bu fiyatlar ne arkadaşlar ya??!1
Devlet üniversitesi bile 90 bin lira fiyat çıkarıyor tezsiz ikinci öğretim için.
Yok mudur bunun bir yolu, veya istanbul'da devlette okuyacak biri için üniversite önerisi olan var mıdır?
türkiye'ye özgü bir ucubelik daha. tıpkı bir ucube.

adı tezsizdir fakat içinde "dönem projesi" adı altında bir tez bulundurur. dönem projesi gerçek anlamda bir tezdir.

ayrıca adının daha klas olması için de "yüksek lisans" kapsamına sokulmuştur. kardeşim bu program bir sertifikasyon programıdır ve genellikle tezli yüksek lisanstan daha ağırdır.

ben 1 senede 14 ders 1 seminer 1 de tez alan bir tezsiz yüksek lisans öğrencisiyim. tezli yapan arkadaşlarım ise toplamda 2 sene içinde 8 ders ve 1 tez alıyorlar.

yani olay "para var huzur var" olayı değil kısaca.
çok gereksiz bir şeydir. boşuna zaman kaybıdır. öğrenciyi oyalamaktan ve üniversiteye para kazandırmak dışında hiçbir işe yaramaz. bir de gittiğin üniversitenin hocaları tarafından sürekli aşağılanırsın. fen edebiyatlı oldugun için halbuki birçok eğitim hocasından çok şey bilirsin. kompleksli hocaların saçmalıklarına katlanırsın.
formasyon alarak fen veya edebiyat fakültesi çıkışlı olup eğitim fakültesinde öğretmenlik için okuyabiliyorsun. eskiden herkes elini kolunu sallaya sallaya girse de bu yıl bayağı bir akım olarak kötü geçiyormuş mülakat. *
soruların tam sağlam olmasından tutun, ''kapıyı dışarıdan kapat hadi bitti git'' gibilerinden hocaların söylemleriyle karşılaşıyormuşsun.
genellikle fen edebiyat fakültesi mezunları, öğretmen olmak için böyle bir formasyon şartına tabi tutulur. yök bu sistemi kaldırarak fen edebiyat fakültesi öğrencilerinin okul sırasında formasyon alması yönünde çalışmalar yapmaktadır, eski mezunlar da yök'e ana avrat sövmektedir.
Askerlik tecili için yapılan yüksek lisans türüdür.
Kadınların niye yaptığını kimse bilmiyor.
hele bir de yeditepe üniversitesinde yapıyorsanız vay halinizedir.
Doktora düşünen kimselere tavsiye etmediğim, iş hayatına atılmak isteğiyle yanan business tadındaki öğrenciler içinse önerdiğim yüksek lisans cinsidir. Artistlik yapıp da önerdiğime bakmayın, ben de MBA düşünen henüz mezun olmuş biriyim. Ancak hocalarla ve iş dünyasından kimselerle görüşüp bu kanıya vardım.
yeni kararla not ortalaması 2,50'nin üstünde olanlara verilecek eğitim programı. mezun olmuş veya son sınıfta olup da ortalaması 2,50 olmayanlar ne olacak büyük merak içerisindeyim. eğer ki bu karar kesinleşirse 5 yıl boşa okumuş birisi olarak benden her şeyi bekleyin annem..
etsiz çiğ köfte gibidir. o lezzeti bulamazsınız ama yine de çiğ köftedir.**
eğer öğretmenseniz, fazladan bir derece, ek ders ücretlerinde artış vb getirileri olan yüksek lisans türü.

var da ordan şey ettim.
efenim yoğurtsuz ıspanaktan farkı yoktur.