bugün
- hikayeyi devam ettir55
- sokakta kavga teknikleri12
- yazarların okuduğu bölümler6
- pilot bir erkekle sevgili olmak4
- bir yazarın zekasına hayran olmak8
- pişi vs revani5
- ev işlerinde eşine yardım eden erkek9
- allah a güvenmek3
- tekne turu12
- katates'in yanlışlıkla ismini yazması8
- şampuan8
- sözlük kızlarıyla tekne turuna çıkmak10
- pişisel gelişim5
- pişi yapmasını bilen sözlük kızı5
- kafede çalışan üniversiteli2
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri8
- sözlük kızlarının çok sinirli olması4
- kılıçdaroğlu'nun rozet töreni figüran iddiası33
- yeni parti56
- true'nin çaylak olması7
- benkimki6
- özelde çalışmak3
- kuşbaşılı pide2
- kızlar gocu'ya mı güvenirsiniz yoksa bana mı14
- islam medeniyeti diye bir şey yoktur8
- sapık olduğu için çaylak olan insan9
- askeri ücretle evlenebilir mi6
- nickten isim tahmini yapmak72
- sözlükte hissedilen femboy yazar eksikliği4
- takipçi satın almak3
- ağırlık çalışmak3
- browni kek3
- yapay zekanın insanları aptallaştırması4
- keki kabarmayan sözlük kızı5
- galatasaray3
- gammaz çetesi9
- galericiler taksiciler emlakçılar ve telefoncular3
- imam maaşları4
- spora yeni başlayacaklara tavsiyeler5
- barış yarkadaş7
- ismet gurbuz bey ismet beydir2
- aykirikadin7
- sibel can'a benzeyen yuzır3
- çikolata soslu ıslak kek4
- zaman baba bay bey birader birader beydir2
- gammazlarla başı belada yazarlar3
- bir yazarı entrylerine göre yargılamak19
- sözlük kızlarının kendilerini güvenilir sanması8
- parlak tenli kadın2
- sıcakta bisikletle gezmek2
insanların iradesi dışında başlarına gelen beklenmedik hadiseler.
Eğer ki tesadüf kelimesi kullanılırken içerisinde Allah'ın kudreti ve iradesi baz alınarak söylenirse bu uygun olur.
Lakin tesadüf kelimesi Allah'ın kudreti ve iradesi dışında tutularak kullanılırsa Allah'ı inkara girer. Çünkü insan için beklenmeyen ve ansızın gerçekleşen hadiseler de Allah'a bağlıdır. Bunu bilerek kullanılması "inanlar" için uygun olur.
Not:
Ramazandan bir gün önce oruç tutmayın. Ancak bir kimsenin oruç tutmayı adet edindiği gün, o güne tesadüf ederse, o oruç tutsun. [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]
Resulullah, Eshabından birine rastlayınca önce selam verir, sonra müsafaha ederdi. [Taberani]
Üveys’e [Veysel Karani’ye] rastlarsanız, sizin için istigfar etmesini isteyin. [Müslim]
Eğer ki tesadüf kelimesi kullanılırken içerisinde Allah'ın kudreti ve iradesi baz alınarak söylenirse bu uygun olur.
Lakin tesadüf kelimesi Allah'ın kudreti ve iradesi dışında tutularak kullanılırsa Allah'ı inkara girer. Çünkü insan için beklenmeyen ve ansızın gerçekleşen hadiseler de Allah'a bağlıdır. Bunu bilerek kullanılması "inanlar" için uygun olur.
Not:
Ramazandan bir gün önce oruç tutmayın. Ancak bir kimsenin oruç tutmayı adet edindiği gün, o güne tesadüf ederse, o oruç tutsun. [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]
Resulullah, Eshabından birine rastlayınca önce selam verir, sonra müsafaha ederdi. [Taberani]
Üveys’e [Veysel Karani’ye] rastlarsanız, sizin için istigfar etmesini isteyin. [Müslim]
"Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin."
sabahattin ali.
sabahattin ali.
Yaklaşık 15 dakika önce çok çok merak ettiğim eski bir sözlük yazarını facebook'ta hürriyet gazetesine yaptığı yorumda gördüm. Burada koyduğu profil fotoğraflarından hatırladım onu. Yorum dikkatimi çekince tıkladım. O an "ulan hadi dünya küçük de internet dünyası da mı küçük?" Modunda adını soyadını öğrendim. Bir iki kapak fotoğrafını görmemle o olduğuna emin olup mesaj attım. Çünkü kedisinin bile fotografları vardı. Büyük ihtimal mesajım "istek mesajları" kısmına düştü. Arkadaş isteği de gönderilmiyor. Şansıma mesajı görmesini bekleyeceğim. Ulan bugün rüyamda 1.5 ay önce kaybettiğim babamı ilk kez gördüm. Onun buruk sevincini yaşarken şimdi de yıllardır merak ettiğim kızın bırak fotoğrafını ismini biliyorum. Hayat güzel tesadüflere gebe.
“Bir şeyi kuvvetle isteyenlere tesadüf, hemen daima yardım eder”
çoğu zaman yanlış anlaşılan bir kavramdan birisidir. cinaslı safsatalara(fallacy of equivocation) bolca görülür.
ateistlerin inandığı şey.
"kadere inanan insan tesadüfe inanmaz. tesadüfe inanan adamsa kaderini kendi elinde tutamaz."
Uzun zamandır uludağ sözlüğe giriş yapmamıştım , sabah tesadüfen aklıma geldi ve tam 1 yıl önce paylaşım yapıp çıkmışım.
varlığının nedeni sebepsiz.
tesadüf eseri tanıştık, bilinçli bir nefret ile ayrıldık. ben çok mutsuz ve hayatsızım.
Rastlantı denk gelmek.
Rastlantı ,
bazen deja vu.
bazen deja vu.
rastlantı dediğimiz şey, nedenselliğin karmaşık işleyişini bilmememizden başka nedir ki? -jorge luis borges
tesadüf, insanların sonucu görüp nedenini bulamamasıdır. diğer bir ismi özgür iradedir. tesadüf ve kader kavramları birbiri ile bağlantılıdır. ikisi de insan uydurması kavramdır. fizik bunları kanıtlayamayıp yok saymaktadır.
tesadüf, insanların sonucu görüp nedenini bulamamasıdır. diğer bir ismi özgür iradedir. tesadüf ve kader kavramları birbiri ile bağlantılıdır. ikisi de insan uydurması kavramdır. fizik bunları kanıtlayamayıp yok saymaktadır.
gülben ergen'in harika slow şarkılarından.
her merhaba yerini mutlaka elvedaya bırakıyor
tabi bu konuları sıkça yaşayınca kalp acıya alışıyor
aslında gözlerime bakabilsen her şeyi anlatıyor
yeteri kadar denemedik mi zaten uzatmayalım yürümüyor
açılsın aramız kopsun tüm bağlarımız
silinsin artık hafızalardan adımız
bi tesadüftü tanışmamız
aynı sebepten ayrılmamız
inan imkansız buluşmamız
sen yalnız ben yalnız
her merhaba yerini mutlaka elvedaya bırakıyor
tabi bu konuları sıkça yaşayınca kalp acıya alışıyor
aslında gözlerime bakabilsen her şeyi anlatıyor
yeteri kadar denemedik mi zaten uzatmayalım yürümüyor
açılsın aramız kopsun tüm bağlarımız
silinsin artık hafızalardan adımız
bi tesadüftü tanışmamız
aynı sebepten ayrılmamız
inan imkansız buluşmamız
sen yalnız ben yalnız
PARMAĞINI KALDIRDIĞI an söz onundur. Sözü ona vermemek kimsenin elinde olamaz.
Saçmalıklara inanmayın.
Saçmalıklara inanmayın.
kader varsa tesadüf yoktur.
her şey tesadüfen var olduysa allah niçin tesadüfen var olmasın?
planlanmadan gerçekleşen ve insanı şaşırtan karşılaşmadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar