bugün
- türkçüsüyle kürtçüsüyle yeni parti'ye oy vereceğiz7
- hem kemalist hem sosyal demokrat olunmaz14
- nasıl bir sevgiliniz olmasını isterdiniz13
- ağlamak erkeğe yakışır mı5
- akciğerden gelen cikleme sesleri7
- önce akp'yi seçimle indirelim sonra tartışırız3
- bir kilo patatesin 50 lira olması13
- zall'ın sözlükte bir kızla sevgili olması10
- en güzel sevişme12
- yemeğin yarısını yiyen kızlar4
- kemal sunal izleyeceğime aynada götüme bakarım3
- sözlükte dizi film konuşacak kimse olmaması3
- yeni parti34
- heybeliada ruhban okulu2
- enayimiknatisii9
- mezemorta hüseyin paşa2
- ibne miyim acaba diye sorgulamak7
- kadınların dışarı çıkmasının tek amacı12
- sigmund freud vs carl gustav jung4
- eye of tiger dinlerken saçı başı yırtmak3
- güne bir şarkı bırak11
- ortalık çok karıştı ben yeni partiye vereceğim2
- namazında niyazında erkek10
- yaşça büyük kadın küçük erkek ilişkisi sorunsalı2
- bu koyden olsam ne olacak18
- nervio'ya gizli gizli aşık olan yazarlar2
- sözlükte salça olunabilecek altenatif yazarlar14
- nervio35
- vermio11
- çağrı filmindeki habeş kralı2
- yeni parti seçmeni2
- dm de hadi biraz yaramazlık yapalım diyen kız3
- aylık 5 bin tl iyi para mıdır sorunsalı6
- tai lung9
- kemal kılıçdaroğlu9
- kasiyer kıza nasıl açılırım23
- fuhuş yapmayan içki içmeyen kumar oynamayan insan4
- ağzından bilimi düşürmeyen tip3
- true çaylak olsun kampanyası9
- bir organınızdan vazgeçmeniz gerekse9
- true'yi yedirmeyiz7
- sinsice kavga izleyen yazarlar9
- manifest dinleyerek düğüne hazırlanmak2
- sözlükte birbiriyle kavga eden yazarlar5
- insan olmaya ceyrek kala19
- ahmet sezer bey'in esprilerine gülmeyen insan6
- boyumun kaç cm olduğunu itiraf ediyorum3
- ben ahbap derneğine güveniyorum17
- imamların maaşı çok diyen öğretmen10
- velvet53
insanların iradesi dışında başlarına gelen beklenmedik hadiseler.
Eğer ki tesadüf kelimesi kullanılırken içerisinde Allah'ın kudreti ve iradesi baz alınarak söylenirse bu uygun olur.
Lakin tesadüf kelimesi Allah'ın kudreti ve iradesi dışında tutularak kullanılırsa Allah'ı inkara girer. Çünkü insan için beklenmeyen ve ansızın gerçekleşen hadiseler de Allah'a bağlıdır. Bunu bilerek kullanılması "inanlar" için uygun olur.
Not:
Ramazandan bir gün önce oruç tutmayın. Ancak bir kimsenin oruç tutmayı adet edindiği gün, o güne tesadüf ederse, o oruç tutsun. [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]
Resulullah, Eshabından birine rastlayınca önce selam verir, sonra müsafaha ederdi. [Taberani]
Üveys’e [Veysel Karani’ye] rastlarsanız, sizin için istigfar etmesini isteyin. [Müslim]
Eğer ki tesadüf kelimesi kullanılırken içerisinde Allah'ın kudreti ve iradesi baz alınarak söylenirse bu uygun olur.
Lakin tesadüf kelimesi Allah'ın kudreti ve iradesi dışında tutularak kullanılırsa Allah'ı inkara girer. Çünkü insan için beklenmeyen ve ansızın gerçekleşen hadiseler de Allah'a bağlıdır. Bunu bilerek kullanılması "inanlar" için uygun olur.
Not:
Ramazandan bir gün önce oruç tutmayın. Ancak bir kimsenin oruç tutmayı adet edindiği gün, o güne tesadüf ederse, o oruç tutsun. [Buhari, Müslim, Ebu Davud, Tirmizi]
Resulullah, Eshabından birine rastlayınca önce selam verir, sonra müsafaha ederdi. [Taberani]
Üveys’e [Veysel Karani’ye] rastlarsanız, sizin için istigfar etmesini isteyin. [Müslim]
"Tesadüf seni önüme çıkarmasaydı, gene aynı şekilde, fakat her şeyden habersiz, yaşayıp gidecektim. Sen bana dünyada başka bir hayatın da mevcut olduğunu, benim bir de ruhum bulunduğunu öğrettin."
sabahattin ali.
sabahattin ali.
Yaklaşık 15 dakika önce çok çok merak ettiğim eski bir sözlük yazarını facebook'ta hürriyet gazetesine yaptığı yorumda gördüm. Burada koyduğu profil fotoğraflarından hatırladım onu. Yorum dikkatimi çekince tıkladım. O an "ulan hadi dünya küçük de internet dünyası da mı küçük?" Modunda adını soyadını öğrendim. Bir iki kapak fotoğrafını görmemle o olduğuna emin olup mesaj attım. Çünkü kedisinin bile fotografları vardı. Büyük ihtimal mesajım "istek mesajları" kısmına düştü. Arkadaş isteği de gönderilmiyor. Şansıma mesajı görmesini bekleyeceğim. Ulan bugün rüyamda 1.5 ay önce kaybettiğim babamı ilk kez gördüm. Onun buruk sevincini yaşarken şimdi de yıllardır merak ettiğim kızın bırak fotoğrafını ismini biliyorum. Hayat güzel tesadüflere gebe.
“Bir şeyi kuvvetle isteyenlere tesadüf, hemen daima yardım eder”
çoğu zaman yanlış anlaşılan bir kavramdan birisidir. cinaslı safsatalara(fallacy of equivocation) bolca görülür.
ateistlerin inandığı şey.
"kadere inanan insan tesadüfe inanmaz. tesadüfe inanan adamsa kaderini kendi elinde tutamaz."
Uzun zamandır uludağ sözlüğe giriş yapmamıştım , sabah tesadüfen aklıma geldi ve tam 1 yıl önce paylaşım yapıp çıkmışım.
varlığının nedeni sebepsiz.
tesadüf eseri tanıştık, bilinçli bir nefret ile ayrıldık. ben çok mutsuz ve hayatsızım.
Rastlantı denk gelmek.
Rastlantı ,
bazen deja vu.
bazen deja vu.
rastlantı dediğimiz şey, nedenselliğin karmaşık işleyişini bilmememizden başka nedir ki? -jorge luis borges
tesadüf, insanların sonucu görüp nedenini bulamamasıdır. diğer bir ismi özgür iradedir. tesadüf ve kader kavramları birbiri ile bağlantılıdır. ikisi de insan uydurması kavramdır. fizik bunları kanıtlayamayıp yok saymaktadır.
tesadüf, insanların sonucu görüp nedenini bulamamasıdır. diğer bir ismi özgür iradedir. tesadüf ve kader kavramları birbiri ile bağlantılıdır. ikisi de insan uydurması kavramdır. fizik bunları kanıtlayamayıp yok saymaktadır.
gülben ergen'in harika slow şarkılarından.
her merhaba yerini mutlaka elvedaya bırakıyor
tabi bu konuları sıkça yaşayınca kalp acıya alışıyor
aslında gözlerime bakabilsen her şeyi anlatıyor
yeteri kadar denemedik mi zaten uzatmayalım yürümüyor
açılsın aramız kopsun tüm bağlarımız
silinsin artık hafızalardan adımız
bi tesadüftü tanışmamız
aynı sebepten ayrılmamız
inan imkansız buluşmamız
sen yalnız ben yalnız
her merhaba yerini mutlaka elvedaya bırakıyor
tabi bu konuları sıkça yaşayınca kalp acıya alışıyor
aslında gözlerime bakabilsen her şeyi anlatıyor
yeteri kadar denemedik mi zaten uzatmayalım yürümüyor
açılsın aramız kopsun tüm bağlarımız
silinsin artık hafızalardan adımız
bi tesadüftü tanışmamız
aynı sebepten ayrılmamız
inan imkansız buluşmamız
sen yalnız ben yalnız
PARMAĞINI KALDIRDIĞI an söz onundur. Sözü ona vermemek kimsenin elinde olamaz.
Saçmalıklara inanmayın.
Saçmalıklara inanmayın.
kader varsa tesadüf yoktur.
her şey tesadüfen var olduysa allah niçin tesadüfen var olmasın?
planlanmadan gerçekleşen ve insanı şaşırtan karşılaşmadır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar