bugün
- gecenin şarkısı10
- mesih düşmanı cinli türk ateistleri26
- dilbigisisi en iyi olan yazar20
- yazarların buluşmak istediği yazar12
- arkadaşlar artık kombinlerinizi görmek istemiyoruz35
- gelecekteki sevgiliye söylenecek şeyler3
- sözlük kızlarının bugünkü kombinleri35
- dahi anlamındaki de yi ayrı yazmayan sevgili14
- eski sevgiliyle bakkalda karşılaşmak10
- insanlar değişmez4
- ölmek istemek ama ölememek5
- bol tereyağlı iskender5
- chatgpt ile dertleşmek7
- boyumun 2 cm kısalması28
- gece açlığı6
- bende eksik olan ne diye düşünmek5
- tutunamayanlar8
- kızlar bakar mısınız13
- anasonlu nargile4
- sözlük yazarlarının ruh halini anlatan görsel11
- saat dokuzu beş geçe atam dolmabahçe de2
- atatürk ün döneminde hiç üniversite kurulmaması15
- flörtöz erkek iticiliği5
- islamda namaz yoktur13
- orta doğu da 4 tane ulus devlet var9
- elleri güzel erkek nasıl oluyor sorunsalı21
- ayrılık sonrası herkesi benzetmek3
- zengin erkek vs fakir kız3
- arkadaşlar hesabımı gizliyorum6
- chatgptyle dertleşmenin artık cidden yapılması3
- bir gay yakışıklı bir erkeği nasıl tavlayabilir2
- chp'nin türkiye'ye yaptıkları6
- uludağ sözlük en popüler yazarını seçiyor9
- ben üşümem2
- deli benim2
- inanmak teslimiyetçi bi külte tabi olmak değildir2
- rakı3
- cumartesi gecesi erken uyuyan insan3
- arkadaşlar sizce bu çocuk yakışıklı mı19
- placebo konserinde bayilmak2
- kendi kendine nazar değdirmek3
- israil'e saldıran her ulus helaka uğrayacak6
- istanbul da 2 ilçede denize girme yasağı4
- 12 eylül 2026 suudi arabistanın vurulması8
- sözlük yazarlarını analiz eden yazar5
- vahiy kitabına göre kıyamet alametleri4
- yazarların 80 lerde nasıl göründüğü36
- sözlük yazarlarının mastürbasyon teknikleri6
- gece gündüz acı çekmek2
- sözlüğe fotoğrafımı atacağım12
iki çenekliler sınıfının baklagiller familyasından beyaz çiçekleri olan, acı olan taneleri suda tatlılaştırılarak yenilen bir yıllık otsu bitki, acı bakla, delice bakla, gâvur baklası, koyun baklası, kurt baklası, yaban baklası, Yahudi baklası (Lupinus termis).
konya'da meşhur bir çerez. ıslak çerez.
termiye denen şey kabuklu ve büyükçene mercimek gibidir. tuzlu suda bekletilerek saklanır.
çekirdek gibi kabuğu çıkarılarak yenir. ıslak olduğundan el ayak kalmaz. çok yenildiğinde mide bulantısı yapar.
garip bir tadı vardır. kilosu pazarda 1 ytl.
termiye denen şey kabuklu ve büyükçene mercimek gibidir. tuzlu suda bekletilerek saklanır.
çekirdek gibi kabuğu çıkarılarak yenir. ıslak olduğundan el ayak kalmaz. çok yenildiğinde mide bulantısı yapar.
garip bir tadı vardır. kilosu pazarda 1 ytl.
tarlaya yılan girmemesi için tarla kenarlarına dikilen yeraltında yetişen bir bitki. tazesi çok zehirli olup, bolca yıkanarak bişiler yapılarak (unuttum şimdi) zararsız hale getiriliyor ve yeniyor.
Acıbakla, yahudibaklası gibi adlar da verilen ve nohuta benzer meyveleri kaynatıldıktan sonra yenen bitki.
eskiden güzel memleketim konya'da yaşarken bol bol yediğim, yıllardır istanbul ve bursa'da deli gibi aradığım, ama bulamadığım yiyecek!
termiye yemek için konya'ya mı gitmek lazım arkadaş? internetten sipariş vermeyi bile denedim ama termiye satan bir yer bulamadım. acaba evimde mi yetiştirsem diye düşünmeye başladım... oooff offf! isyanım var sözlük!
termiye yemek için konya'ya mı gitmek lazım arkadaş? internetten sipariş vermeyi bile denedim ama termiye satan bir yer bulamadım. acaba evimde mi yetiştirsem diye düşünmeye başladım... oooff offf! isyanım var sözlük!
pek çok şehrin özel yiyeceklerine alışık ve seven biri olarak, deneyip anında vazgeçtiğim çiğ fasulyemsi bişey.
kabuğu çıkarılıp içindeki sarı şeyin yenildiği, garip çerezimsi şey. gonyalılar çok yiyormuş bunu.
beğenmedim ben, tuhaf bir tadı var.
beğenmedim ben, tuhaf bir tadı var.
Türkiye'de sadece Konya'ya bağlı Beyşehir, Hüyük, Doğanhisar bölgesinde yetiştirilen bir bakla türü. Türkiye'de çokça bilinmemesine rağmen Arap dünyasında çok meşhurdur.
1 gün boyunca tuzlu suda bekletilir.
Bol tuzlu yenir, çok da güzel olur.
Bol tuzlu yenir, çok da güzel olur.
konya şehrine özel acayip bir tadı bulunan yemiş. önce güzel değil bu ya yemem diyorsun ama sonra garip bir şekilde kilolarca yiyorsun.
fakat bunun neden çıra ile satıldığını anlamak zor.
görsel
fakat bunun neden çıra ile satıldığını anlamak zor.
görsel
sadece konyalıların bilebileceği acayip bağımlılık yapan lezzet. çipetpet diye ses bile çıkarıyor. şaka şaka.
ama deneyin yani. beyşehir-seydişehir-akşehir gibi yerlerde üretilir ve tüm şehirde satılır.
ama deneyin yani. beyşehir-seydişehir-akşehir gibi yerlerde üretilir ve tüm şehirde satılır.
Baş ağrısını kısa sürede geçiren bakla türü. Yıllarca ilaçlara boşa para dökmüşüz.
Güncel Önemli Başlıklar