bugün

30 u da dolmak zorunda değil de en azından 5 tane yazılmalı artistliğin luzumu yok.
özgüvenin ve puana olan güvenin tavan yapmasıdır. lakin yapılmamalıdır. eğitim sistemimiz sakatlıklar silsilesine mahal vermesiyle göz doldurur.*
öss tarzı sınavlar sonrasında, sahip olunan puanın bünyede yarattığı özgüven ile yapılan bir tercih biçimidir. göt ister. zira iyi puana rağmen tutmassa, göt gibi ortada kalınılır. *
sene başında hedefimdi. şimdi yazmadığım okul kalmadı.
tercih kritikse göt ister.
eğer yaşadığın şehrin dışına çıkma durumun yoksa yaşadığın şehirde ki bir bölüm seçilip tek olarak yazılır. (bkz: risk budur) (bkz: yaşadım ordan biliyorum)
Ne istedigini bilen, idealleri olan insanin yaptigi istir. Universiteye tekrar girmeye karar verdigimde yaptigim olaydi. Tek tercih yapmistim ve bolume de son kontenjandan girmistim. Sonuclarin aciklanacagi zamana kadar bu olayi yapamin gozune uyku girmez.
ne istediğini biliyosun devam.
puana göre ya girmesi çok rahat ya da tekrar hazirlanmayi goze alan kişi tercihidir. (bkz: risk budur)
Zannımca herkesin hayalidir ama bir şekilde o tercih listesi doldurulur. Listenin en sonunda Kırıkkale üniversitesi mantarcılık bölümü tarzında bir şey mutlaka bulunur ayrıca, nasılsa okul bittiğinde Silivri çanta köyü mantar fabrikasında işiniz hazırdır.
Her ihtimali düşünmek lazım....
Herhalde tercihe 100 puan düşük yeri yazmadın..
Bundan yıllar önce bir öss birincisi de tek tercih yapacağım diye yanlış bir bölüm yazmıştı.haberlere konu olmuştu.tercih yapmak istediği odtü rektörü de onu bir şekilde alacağız demişti.
insanı havaya sokan bir tutumdur. hedefini tek bir yerle belirlemiş kişinin yapması gerekendir ve sırf "üniversiteye girmeyi garantilemek" için, o olmazsa bu olsun, demeyen kişilerin yapacağı bir iştir.
Ya çok iyidir ya çok kötü. Ya hepsi tutuyodur ya da hiçbiri...
sene boyunca belirlediği hedef için çalışmış ve hedefinin üzerinde bir alan puanı elde etmiş öğrencinin güven ve huzurla gerçekleştirdiğidir.