bugün

(bkz: insan yoktur mehmet vardır)
tanrı yoktur sanrı vardır. ateist oldum millet, götüm semada dalgalanmakta.
allah müslümanların, tengri türklerin, god hristiyanların, force jediların tanrısıdır. yani tanrı yoktur demek eblehlik olduğu kadar, allah yoktur demek te eblehliktir.

velhasıl hepsi vardır.
allah ın 99 isminden bihaber olanların anlayamadığı durumdur. allahın 99 isminden de en çok kullanılanı allah(c.c)tır.tanrı diye bir isim geçmez
tüm isimleri tek tek okudundugunda tanrı ismi geçmemektedir. rab kelimesi kullanılır misal olarak sorun teşkil etmez. illa allah olacak diye kural yoktur 99 isim vardır zaten. 99 isimden illa olmayanı seçecem la ben dersen o kişinin kendi tercihidir tabiki. tanrı yoktur allah harici geride 98 üstün sıfat ismi vardır.

edit: ne oldu mal adam budamı zoruna gitti. cahil.
tanrı kelimesinin kökeni türkçedir. orhun abidelerinde bile bu kelime yer almaktadır. islamiyet öncesinden kalan bir kelimenin hala kullanılıyor olması gayet doğal birşeydir. sonuç olarak ifade edilmek istenen şey; aynı yaratıcıdır.
islamiyetin özü olan inançtır.
la ilahe illallah ı çevirirsek şu çıkıyor;
la:yoktur, ilahe: tapılacak şey(tanrı), illa: sadece vardır.
yani meali, tapılacak şey(şeyler,tanrılar) yoktur sadece Allah vardır.
eğer meali şu şekilde yapılırsa Allah'tan başka tanrı yoktur denilirse, Allah'ın bir tanrı olduğu iddia edilir. ama şu anlam da çıkarılabilir. bizim inandığımız tanrı Allah'tır başka tanrılar da vardır ama biz onları tanımıyoruz. en büyük tanrı bizim tanrı gibi bir anlam çıkarılabilir.
Allah bir tanrı değildir. Tanrı kavramını da içerisinde barındırır. Yani tanrı kavramından daha yücededir.
Genelde panteistlerin sahip çıktığı inançtır.
(bkz: Esmaü l- Hüsna).Allah'(c.c) ın 99 tane güzel ismi vardır. Bu isimlerin kullanılması bır müslümanın agzına daha yakışacaktır .
Edilmiş ve edilecek bütün sena ve övgüler Yüce Allah'ı anlatmaktan, bütün yaratılmışlar O'nu anlamaktan acizdir .
Kuran-ı kerim'in her hecesi gibi özenle seçilmiş olan kelime-i tevhid'in türkçe karşılığıdır.
Kitap indiği dönemde ve hatta şu anda var olan tanrı kavramından farklı bir tanrı kavramı çizmek isteyen. inanılan tanrıların hiç birinin allah gibi olmadığını vurgulayan. Eski tanrıları silip yerine sıfatlar sahibi allah'ı kurmak istiyen kuran'ın özenle kullandığı cümledir.
tanrı tapılan manasına gelir. bana göre söylenmemesi daha uygundur. Ayrıca Allah (c.c) kelimesinin arapça yazışındaki harfleri tek tek bakıldığı vakit her kelimenin yine Allah(c.c)'ı anlattığı mevcuttur. tam açıklayamamış olabilirim fakat misal olarak h arapçadaki ha oda hu şeklinde olduğu için hu ise Allah manasına gelir. tanrı kelimesinde ise böyle birşey yoktur. Bundan dolayı Allah isminin kullanım ve mana bakımında çok daha uygun olduğu için tanrı kelimesine oranla daha derin olduğu için halk arasında tanrı yoktur Allah vardır cümlesi ile tanrı kelimesinin uygun olmadığı belirtilir.