bugün

1982 yılında temel gürsu tarafından çekilen filmde oğullarının kimyager ve mühendis olamalarını isteyen fabrikatör baba ( münir özkul ) fakat biri futbolcu ( halit akçatepe ) diğeri şarkıcı olan ( gökhan güney ) yaptıkları dandik aletlerle babalarını kandırırlar..
her iki tarafı da idare eden anne ( adile naşit ) ise çocukları ile kocasının arasında kalmıştır..
bir yurtdışı seyahatinde yardımcısı tarafından uyarılan baba ansızın döndüğü evinde kimyager oğlunun futbolcu mühendis oğlununda aslında müzisyen olduğunu öğrenir..
yeşilçam'da aynı senaryo ile izmir'de çekilen kadir inanır, müjdat gezen ve hulusi kentmen ile " uyanık kardeşler " filmi vardır..
herkese renkli günler
yaz döneminin kendini sıkmadan izlettiren birkaç dizisinden biri, gerçi henüz bir bölümünü izledik ama, iyi bir dizi olacakmış gibi bir izlenim edindim ben.

reyting canavarına kurban gitmemesi dileğiyle...
halk arasında talih getirdiğine inanılan kuştur. kimin ne zaman bir yerine kuş pislese talih şudur git bilet al şans oyunu oyna denir. ulan batıl inançta totemcileri geçtik. boktan bile medet umar olmuşuzdur.
ohh neyse ki yalnız değilim.
insanların iki yüzlülüğünü, para nın gücünü anlatan harika bir kemal sunal filmidir. 89 yapımıdır. bir de o çocuğun sünnetini yapın. *
90'lı yıllarda televizyonda yayınlanan,ailelere araba dahil birçok ödül vermeyi vadeden,yarışmacıların birbirinden zor görevleri yapmaları istenen,yapmaları durumunda ödülleri kazandıran yarışma.bazı zorlu görevler:
-1 dakikada 30 adet fasülyeyi bir tabaktan başka bir tabağa japon çubuklarıyla taşıma,
-ülkelerin başkentlerini saymak,
-pinpon topumu 5 dakika aralıksız olarak,düşürmeden sektirebilme vs.
not:dizi yine aynı sunucular,aynı insanı geren,kasan,strese sokan müzik ve aynı formatla yeniden yayınlanmaktadır.
halit akçatepe'nin temel güney adlı akarakteri canlandırmıştır. saygılarımla.
başıma sıçmayan kuştur.
keyifli bir kemal sunal filmi. şener şen'in namuslu'su ve milyarder filmleriyle büyük benzerlikler gösterir.
gizliden gizliye kapitalizmin kötülüklerini anlatan kemal sunal filmidir. ilk başta osman fakirliği görür patronundan ve komşularından nispet yer. "bayram bizim neyimize ki, bayram patronun hakkı". piyangoyu aldıktan sonra herkes onunla alay etmeye başlar fakat o aldırmaz. piyango çıkar gibi olur fakat aslında yanlış anlaşılmadır. daha adam piyango biletini bulamamış herkes ona dalkavukluk yapıyor. para böyle bir şey işte insanı soytarı eder. ama osman paraya inanmayan biri. her neyse filmin sonunda talihli olmadığı ortaya çıkıyor ve o dalkavuklar yerin dibine giriyorlar. ve şikayet edip mahkemeye çıkartıyorlar. tabi ki osman ın haklı olduğu ortaya çıkıyor ve reklamda oynaması için teklif alıyor, tabi ki osman redediyor fakat tepki alınca kaçmaya başlıyor. film de burada bitiyor.

kapitalistlerin keriz yerine konması biraz sert olmuş ama hangi kapitalist keriz değil ki?
herkesin bildiğinin aksine asıl talih kuşu kargadır.uygun bir bedelle isteyenin üstü başı batırılır...
(bkz: devlet kuşu)
bir de kemal sunalın vardır bu isimde bi filmi.. ancak senaryodan oyunculuğa kadar oldukça dandik bir filmdir... bu yüzden de genelde ikinci sınıf kanallarda ve en izlenmeyen saatlerde verilir ara sıra..
akla seksenli yillarin milli piyango reklamini getiren kus. zeki ile metin ceviriyordu reklam filmini hatirladigim kadariyla.
milli piyangonun uydurması,yok öyle bişey.