bugün
- sözlük kızlarının kekleri13
- kız sesi duymak için müşteri hizmetlerini aramak7
- bara giden erkeğin asıl amacı12
- ölümden korkuyor musunuz17
- yesene beni diyen kız5
- sözlük yazarları istanbul'un fethine katilsalardi3
- masada aniden ayağa kalkıp şiir okuyan erkek15
- benim babamın siki kutu kola gibidir5
- matrix te yaşadığımız gerçeği8
- yahudi düşmanlığı4
- keki haddinden fazla kabaran kadın3
- amerikan küfürleri3
- sözlükte ne değişti6
- ben basit bir insanım5
- zalbert ramstein8
- 19 eylül 2026 trabzonspor galatasaray maçı5
- meyhanede masayı yumruklayıp hancı hancı demek6
- uludağ itiraf18
- intihar düşüncesi6
- cumartesi kahvaltısı5
- sözlüğe resim yüklenememesi3
- flört etmeyen liberter öğretmen4
- cumartesi günü sözlükte takılan asosyaller4
- aşk6
- vombatların kakasının küp şeklinde olması2
- ghost rider3
- evliliği zorlaştırmak3
- arkadaşlar ben yine kilo aldım ya17
- hava su ateş toprak3
- queen feristah15
- anneanne3
- insan olmaya ceyrek kala11
- mazotun yarım litresi 50 tl25
- idealizm vs materyalizm2
- at eti yiyen gay2
- bir kadından hoşlanmak4
- hafızayı sildirmek7
- bir bela geliyor28
- fusya semsiyeli yabanci20
- gocu39
- bugün ne oldu6
- iki yapay zekanın sohbeti2
- ayı dövmenin aslında zor olmaması10
- işiniz gücünüz yok mu11
- seninleyken kendim olabiliyorum4
- hiç bir diktatör iç savaş çıkarmadan gitmez11
- sevgiliyle kavga etmeyi özlemek2
- yazarların cuma akşamı planları4
- sözlük yazarlarının gerçek adları41
- karı diyen öküzleri gırtlaklama isteği10
Şu anki durumdan memnun olan ve değişmesini istemeyen insana verilen addır. statükocu kişi, şu ana sıkı sıkıya bağlıdır, değişime olağandan fazla tepki gösterir ve karşı çıkar.
Statükocu, muhafazakar değildir, çünkü muhafazakar gibi belli başlı kurallara bağlı değildir; aslında kuralları ve prensipleri de yoktur. Sadece mevcut halden son derece memnundur ve değişmesini istemez. Statükocu yenilikçi de değildir, yenilik değişimi de beraberinde getireceği için, yeniliklere açık olması mümkün olmaz.
Statükocunun başlıca özellikleri nedir derseniz de bencillik ve özgüvensizlik derim.
Statükocu, muhafazakar değildir, çünkü muhafazakar gibi belli başlı kurallara bağlı değildir; aslında kuralları ve prensipleri de yoktur. Sadece mevcut halden son derece memnundur ve değişmesini istemez. Statükocu yenilikçi de değildir, yenilik değişimi de beraberinde getireceği için, yeniliklere açık olması mümkün olmaz.
Statükocunun başlıca özellikleri nedir derseniz de bencillik ve özgüvensizlik derim.
aklıma özellikle son zamanlarda sürekli chp ve deniz baykal'ı getiren kelime. koskoca en buyuk muhalefet partisinin bunca yılda yaptığı hiç mi bir şey olmaz, hiç mi yenilik getirmez diye haykırasımın geldiği, sonra da muhalefeti bunca yıldır iktidar partisine karşı oluşturamamış siyasete baktığımda, içimin açılmasını sağlayan durumu gözümün önüne getiren durum! herhalde bugun tek ilkesi sozde laikliği korumak olan bir partinin bende bıraktığı iz... peki madem ortalık bu kadar boş, e niye alternatif geliştirilemiyor? bu hakkaten cevabı insanı yerin dibine sokucak kadar utandıran bir şey olsa gerek. düşünüyorum da çalıştığım yerde, yani burdaki çoğu insanın da içinde bulunduğu herhangi bir işletmede, yönetimde ciddi eksiklikler olucak ve o işletme yaşamını devam ettirebilecek... kulağa enteresan geliyor! peki burda yazanların hemen hepsi bu büyük işletmenin içinde değil mi? evet içinde, yani bu yönetimdeki ciddi zaafiyetin faturasını herkes bir şekilde ödemeyecek mi? bunun da cevabı belli, ki her fırsatta bu ödeniyor. e o zaman bu durgunluğun nedeni ne? hadi bunun da cevabını biliyorum, şoyle soruyim: bu durgunluğun devam etmesini sağlayan ne? mışıl mışıl uyumak mı, yoksa herhangi bir nedenden büyülenip düşünme süreçlerinin tıkanması mı? ya da ne?
bulunduğu konumu korumak isteyen ülkelere verilen addır. yenilik nedir bilmezler, gelişmek istemeyip yerinde saymayı hedef bilirler. (bkz: rte)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar