bugün
- tutuklanmamak için akp'ye katılmak11
- komşuya kahveye gitmek8
- arkadaşlar kahve içiyorum5
- gece gece bana bi çakmak lazım diyen kız4
- erdal beşikçioğlu16
- kızlar naber7
- manifest4
- yağmurcu neden akpli8
- kız arkadaşına mini etek giydiren erkek13
- tüik'in temmuz enflasyonu6
- nervio hamferdi10
- asgari ücretle çalışan yazarlar2
- mod geldi mod geldi4
- taşaklardan birinin kayıp olması11
- çok sıcak olması2
- askeri ücretle evlenebilir mi12
- 3 ağustos 20262
- en tehlikeli insan tipleri4
- gammazların göze batması2
- sinem dedetaş10
- ömer çelik'in ertuğrul özkök'e franco tepkisi3
- protein ağırlıklı beslenince yaşanan kabızlık15
- yanlış ata oynamak3
- aklınıza gelen şarkı sözü10
- 26 ağustos 2026 olympique lyon fenerbahçe maçı2
- bacanak3
- çay içen kız13
- borsa4
- smallville'deki konuk oyuncular6
- arıların biraz mallaşmış olması4
- ateizm3
- galatasaray10
- 03 ağustos 2026 abd iran müzakereleri4
- isana3
- iş hayatı4
- sözlükler arası savaş çıksa11
- ütü13
- en son gelen mesaj2
- ali vefa10
- günün şarkısı2
- anın fotoğrafı14
- yazıp yazıp silmek2
- bir şeyler söyle5
- bennu gerede'nin boynunda taktığı vibratörlü kolye4
- uludağ sözlük çeteleri9
- cedidacer bey ne yapıyor sorusu7
- sözlük yazarlarının akşam yemekleri9
- 45 defa kürtaj oldum bebek öldürmeyi seviyorum3
- evleneceğiniz yazarı neye göre seçersiniz9
- yunanistan29
ölümden önceki en önemli hadise.. Herkese nasip olmadığı söylenir.
(bkz: kime göre ve neye göre iman)
eğer tamamlanamazsa n'olucağını çok merak ettiğim müslümanlığa geçiş hali. o kişinin yarısı cehennemde yarısı cennette mi olacak acep*.
ömrü boyunca iyi işlerin peşinde koşmuş müslümanların yaşayacağı haldir. ahrette iyilerden olunması ümit edilir allah'ın azab etmesinden korkulur.
(bkz: havf-u reca)
(bkz: havf-u reca)
Rabbim nasip etsin inşaAllah.
kurtaran için en büyük kazanç kaybeden için ise en büyük kayıptır.
son nefeste ölmek üzereyken bile tevbe kabuldür, daha önce inanmayıp iman etmek ise kabul değildir.
Ebu'l Kasım el-Hakim hazretleri buyurdu ki, üç şey insandan imanı söker alır/ son nefeste insanın imansız ölmesine sebep olur:
1. Müslüman olduğuna şükretmemek,
2. imansız ölürüm diye korkmamak,
3. insanlara zulmetmek.
Allah son nefeste imanımızı muhafaza eylesin. Amin.
son nefeste ölmek üzereyken bile tevbe kabuldür, daha önce inanmayıp iman etmek ise kabul değildir.
Ebu'l Kasım el-Hakim hazretleri buyurdu ki, üç şey insandan imanı söker alır/ son nefeste insanın imansız ölmesine sebep olur:
1. Müslüman olduğuna şükretmemek,
2. imansız ölürüm diye korkmamak,
3. insanlara zulmetmek.
Allah son nefeste imanımızı muhafaza eylesin. Amin.
“Ey îmân edenler! Allah’tan korkun ve herkes, yarına ne hazırladığına baksın. Allah’tan korkun, çünkü Allah, yaptıklarınızdan haberdardır.” (el-Haşr, 18)
Alıp vermekte olduğumuz her nefes, vâdesi meçhul olan son nefese hazırlık mâhiyetinde… Hadîs-i şerifte buyurulur:
“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz!..” (Münâvî, Feyzü’l-Kadîr, V, 663)
Diriliş de rûhânî hayatımıza göre tecellî edecek. Cenâb-ı Hak buyurur:
“Yüzler vardır ki, o gün ışıl ışıl parıldayacaktır.” (el-Kıyâme, 22)
“Yüzler de vardır ki, o gün buruşacaktır.” (el-Kıyâme, 24)
Alıp vermekte olduğumuz her nefes, vâdesi meçhul olan son nefese hazırlık mâhiyetinde… Hadîs-i şerifte buyurulur:
“Nasıl yaşarsanız öyle ölürsünüz, nasıl ölürseniz öyle dirilirsiniz!..” (Münâvî, Feyzü’l-Kadîr, V, 663)
Diriliş de rûhânî hayatımıza göre tecellî edecek. Cenâb-ı Hak buyurur:
“Yüzler vardır ki, o gün ışıl ışıl parıldayacaktır.” (el-Kıyâme, 22)
“Yüzler de vardır ki, o gün buruşacaktır.” (el-Kıyâme, 24)
daha önce iman etmemiş olanlar için geçerli değildir.
firavun da bunlardan biridir ancak imanı kabul olmamıştır çünkü azabı gördükten sonra iman etmiştir.
firavun da bunlardan biridir ancak imanı kabul olmamıştır çünkü azabı gördükten sonra iman etmiştir.
Deneme, bir iki üç deneme durumudur.
Şansım varsa kullanayım ister.
Şansım varsa kullanayım ister.
Yav he he...
Her boku ye, yumurta götünün ağzına gelsin, son nefeste yırt.
Hangi din de bu varmış? Söyleyin de o dine girelim.
Valla bizim dinde son nefeste iman diye bir şey yok. Öyle olsaydı Kızıldeniz yarılıp ortasında kalan firavunun son anında tövbesi kabul olurdu.
Nisa sûresinin, ömrü Kötülüklerle geçip de öleceği vakit, “Ben şimdi tevbe ettim” diyenlerle, kâfir olarak ölenlerin tevbeleri makbul değildir) demesi vb nice ayetlere bakıp bizim din'de öyle bir durum yok.
Mesela: yolda kırmızı ışıkta geçip adamın arabasına vurdun, sol kapı içerde ve iyi hasar var. Pardon deyip gidemiyorsun.
Zararı tanzim ediyorsun.
Sonra kasko yaparken bu kaza yüzünden sigorta işlemlerinde indirim alamıyorsunuz.
Benim Allah da bu sistematiğinde tövbe işletiyor.
Tövbe etmek, iman ettim demenin bir anlamı yok. Anlamı olması için imanlı biri olmak için yaptığın tüm kötülük zararları tanzim edecek helallık alacaksın.
Sizin din, sizin Allah kıyakmış kardeş.
Unutmadan: Eminönü'n de tezgah da satılan iPhone xs Max 1000 lira zorlu center da Apple Store'da 10.000 TL olması gibi bir fark var sizin Allah ile bizim Allah arasında...
Her boku ye, yumurta götünün ağzına gelsin, son nefeste yırt.
Hangi din de bu varmış? Söyleyin de o dine girelim.
Valla bizim dinde son nefeste iman diye bir şey yok. Öyle olsaydı Kızıldeniz yarılıp ortasında kalan firavunun son anında tövbesi kabul olurdu.
Nisa sûresinin, ömrü Kötülüklerle geçip de öleceği vakit, “Ben şimdi tevbe ettim” diyenlerle, kâfir olarak ölenlerin tevbeleri makbul değildir) demesi vb nice ayetlere bakıp bizim din'de öyle bir durum yok.
Mesela: yolda kırmızı ışıkta geçip adamın arabasına vurdun, sol kapı içerde ve iyi hasar var. Pardon deyip gidemiyorsun.
Zararı tanzim ediyorsun.
Sonra kasko yaparken bu kaza yüzünden sigorta işlemlerinde indirim alamıyorsunuz.
Benim Allah da bu sistematiğinde tövbe işletiyor.
Tövbe etmek, iman ettim demenin bir anlamı yok. Anlamı olması için imanlı biri olmak için yaptığın tüm kötülük zararları tanzim edecek helallık alacaksın.
Sizin din, sizin Allah kıyakmış kardeş.
Unutmadan: Eminönü'n de tezgah da satılan iPhone xs Max 1000 lira zorlu center da Apple Store'da 10.000 TL olması gibi bir fark var sizin Allah ile bizim Allah arasında...
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar