bugün
- şort giyen genç kıza saldıran yaşlı kadın31
- dünyanın 10 da birinin solak olması4
- dinozor döner3
- behlül ün bihter den ayrılma nedenleri6
- ben geldim laleler3
- gece iki de tam ekmek tavuk döner ve bira yemek3
- öfkeli genç adamlar kuşağı3
- insan doğru olanı seçerek mutlu olabilir mi6
- oğlum o senin yengen yengen2
- dünyanın tersine dönmesi5
- kadınlar neden kötü araba kullanır sorunsalı14
- para5
- yorgun mermi19
- sözlük yazarlarının tatlıları14
- tavuk sevmemek5
- hangi manifest kızısın4
- türk mutfağının en uyduruk kaydırık yemeği7
- 9 ağustos uluslararası dünya yerli halklar günü2
- cansever4
- altın şafak hermetik cemiyeti2
- gıyasettin nerede sorusu3
- gocu5
- superman ile venom birleşse3
- birader yazar beyler bay bey biraderdirler3
- galatasaray neden transfer yapamıyor16
- 9 ağustos 20262
- etek giyen erkek10
- dolar3
- fairuz3
- gece gece arayan dolandırıcı3
- galatasaray10
- sözlüğün içinden geçmek2
- sürekli dizi6
- bikbik hanfendi3
- meltem mi daha güzel gönül mü sorunsalı6
- sözlük yazarlarını evlendirmek12
- yeni zelanda ya gitmek5
- güzel kadın3
- 20192
- karadağ2
- beyoğlunun arka sokaklarında arka sokaklar izlemek2
- laptop4
- gece kedilerin suyunu içen 5 metre yılan görmek2
- muşlettin amca4
- sözlük tipsizlerinin fotoğrafları12
- durmaması gereken yerde duran insan2
- birol güven2
- bir bayanı kötü adamların elinden kurtarmak3
- yemek yapmayı bilmeyen kadın8
- milli piyade tüfeği2
Enteresan bir çalışma.
halk dedigin nedir ki? bir toplumun yalniz bir bolumunden baska bir sey degil. eger siz "halkcilik" diyorsaniz bu da bir fasitliktir cunku bir toplumun icindeki daha kucuk bir bolumun, toplumun destekcisi oldugunu gosterir.
bir; chp'nin sol terminolojide esamesi bile okunmaz, sosyal faşisttir, iki düzen partisi, ikisi de statükocu birbirinden ancak ve ancak nüans farklılığı ile ayrılır, foto finish karar verir.
iki; yüzde 50 bilmem kaç almakla halkçı olunmaz. halkın partisi olunmaz, parlementer demokrasilerde çoğunlu elde edip hükümeti oluşturma hakkı elde eder ama halkçı olmaz eğer öyle olsaydı mussolini en halkçı lider olurdu zira yüzde 73 ile seçimi kazanmıştır hakeza hitler de öyle.
üç; krizin teğet geçtiği ülke dünyanın en pahalı benzinini,internetini,doğal gazını kullanmakta ve gelişmekte olan ülkeler arasında halkından en fazla kalemde en fazla vergiyi alan ülkeler arasında üst sıralarda.. burada halkçı olmadığına bir örnek de vermiş olduk..
dört;sol sosyalizmden gelir ki kaynağını marx-engels pratiğini de lenin ve ekim devriminden alır..(pratik demişken güney amerika devrimci hareketlerini atlamayalım)
buradan atlayacak sazanlara; sscb sosyalizm değil proleterya diktatörlüğü yaşamıştır. daha fazla bilgi için tarihsel materyalizme bir bakın..
iki; yüzde 50 bilmem kaç almakla halkçı olunmaz. halkın partisi olunmaz, parlementer demokrasilerde çoğunlu elde edip hükümeti oluşturma hakkı elde eder ama halkçı olmaz eğer öyle olsaydı mussolini en halkçı lider olurdu zira yüzde 73 ile seçimi kazanmıştır hakeza hitler de öyle.
üç; krizin teğet geçtiği ülke dünyanın en pahalı benzinini,internetini,doğal gazını kullanmakta ve gelişmekte olan ülkeler arasında halkından en fazla kalemde en fazla vergiyi alan ülkeler arasında üst sıralarda.. burada halkçı olmadığına bir örnek de vermiş olduk..
dört;sol sosyalizmden gelir ki kaynağını marx-engels pratiğini de lenin ve ekim devriminden alır..(pratik demişken güney amerika devrimci hareketlerini atlamayalım)
buradan atlayacak sazanlara; sscb sosyalizm değil proleterya diktatörlüğü yaşamıştır. daha fazla bilgi için tarihsel materyalizme bir bakın..
manzum şiir niteliğinde şikko bir çalışmadır. sanatçımıza hayal dünyasında başarılar dileriz ve ilaveten akıl dünyasında şansını zorlamamasını temenni ederiz.
chp'yi sol sandığı yetmiyor bir de ahkam kesiyor paşam. 32. gün ve siyaset meydanı solculuğu bu olsa gerek.
(bkz: chp yi sol zannetmek)
hitler ve mussolini seçim kazanmışlardır,darbeyle yönetimi ele geçiren kişilerle bir tutulamaz! halkçılık en basit hali ile halkın yanında olmaktır,seçimi kazandıran yüzde ellinin değil, benim seçmenim benim polisim diye iyelik eklerini kendi tasarrufunda kullanarak değil
bir işçi anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkını kullandığı için işten çıkartılıyorsa o işçinin yanında olmaktır halkçılık sermayenin köpekliğini yapmak değil.
var olan anayasada dahi insanlar anayasal haklarını kullanamıyorsa evet marxın kitabını anayasa yapalım jenny'e yazdığı şiirler de olabilir. marx'ın hangi kitabı?
halçılık; emek sermaye çelişkisinde emekten taraftır insan ve doğa merkezlidir.önceliği insandır.dil din ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan.
2002'deb beri yapılan özelleştirmeler ile daha fazla kar için sermayenin işten çıkarttığı işçileri özlük haklarını yok sayarak, onları 4c'li olmaya mecbur ederek halkçı olunmaz.
binlerce işçinin tüm özlük haklarını elinden al 657'ye tabii ama ne olduğu belli değil işçi mi? değil, memur mu? o da değil..12 ay çalış 2 ay çalışma ve para da alma, çalışma şartın belli değil, emekli ikramiye hakkın yok,.
bu halkın özlük haklarını sen elinden al, ondan sonra yüzde elli oy aldı diye halkçı yap, sendika hakkını kullananlara sırtını çevir, gezide emniyet verilerine göre 79 ilde 7.5 milyon insan sokağa çıkmış 4 kişilik aileden 30 milyon kişi eder, bu insanları bertaraf etmek için her türlü yolu kullan sonra ben halkçıyım de oldu canım...
halkından bir haber, sendikalarından bir haber, sivil toplum örgütlerinden bir haber bir yönetim her şey olur ama halkçı olamaz..
venezuella ve bolivya gazze olaylarından sonra israil büyükelçisini ülkeden kovdu, neden? çünkü onlar filistin halknın yanındaydıkar peki senin ülken ne yaptı bir halk için?
bir işçi anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkını kullandığı için işten çıkartılıyorsa o işçinin yanında olmaktır halkçılık sermayenin köpekliğini yapmak değil.
var olan anayasada dahi insanlar anayasal haklarını kullanamıyorsa evet marxın kitabını anayasa yapalım jenny'e yazdığı şiirler de olabilir. marx'ın hangi kitabı?
halçılık; emek sermaye çelişkisinde emekten taraftır insan ve doğa merkezlidir.önceliği insandır.dil din ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan.
2002'deb beri yapılan özelleştirmeler ile daha fazla kar için sermayenin işten çıkarttığı işçileri özlük haklarını yok sayarak, onları 4c'li olmaya mecbur ederek halkçı olunmaz.
binlerce işçinin tüm özlük haklarını elinden al 657'ye tabii ama ne olduğu belli değil işçi mi? değil, memur mu? o da değil..12 ay çalış 2 ay çalışma ve para da alma, çalışma şartın belli değil, emekli ikramiye hakkın yok,.
bu halkın özlük haklarını sen elinden al, ondan sonra yüzde elli oy aldı diye halkçı yap, sendika hakkını kullananlara sırtını çevir, gezide emniyet verilerine göre 79 ilde 7.5 milyon insan sokağa çıkmış 4 kişilik aileden 30 milyon kişi eder, bu insanları bertaraf etmek için her türlü yolu kullan sonra ben halkçıyım de oldu canım...
halkından bir haber, sendikalarından bir haber, sivil toplum örgütlerinden bir haber bir yönetim her şey olur ama halkçı olamaz..
venezuella ve bolivya gazze olaylarından sonra israil büyükelçisini ülkeden kovdu, neden? çünkü onlar filistin halknın yanındaydıkar peki senin ülken ne yaptı bir halk için?
siyaseti size unutturmuşlar,iktidar muhalefete,muhalefet iktidara demediğini bırakmıyor,bu ülkeye kendini sol zanneden seküler partiler geldi dindar kesim alaşağı edildi,dindar kesim iktidara geldi şimdi aynısını onlar yapıyor..
bu noktada sosyoloji bilimi der ki; bunun adı statükodur, o zaman chp vardı bugünkü chp'nin adı akp oldu.
şunu unutmayın sermaye sınıfına köpeklik edenler hiçbir zaman halkın yanında olmazlar,olmayacaklardır da...
şimdi bana yüzde 50 saçmalıklarıyla gelmeyin,sandıkta zafer kazanmakla halkçı olunmaz, çok zor değil bunu anlamak.
bu noktada sosyoloji bilimi der ki; bunun adı statükodur, o zaman chp vardı bugünkü chp'nin adı akp oldu.
şunu unutmayın sermaye sınıfına köpeklik edenler hiçbir zaman halkın yanında olmazlar,olmayacaklardır da...
şimdi bana yüzde 50 saçmalıklarıyla gelmeyin,sandıkta zafer kazanmakla halkçı olunmaz, çok zor değil bunu anlamak.
ne terminolji biliyorsun ne siyaset, hitler faşistse partisinin adı nasıl nasyonel sosyalizm oluyor? çin komünist partisi manifestosunu değiştireli yıllar oldu..
sen kapitalist kalkınma modelini seç, ben 4c'li statüsü belli olmayan işçinin yanındayım, sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçinin yanındayım...ama siz halkçısınız biz değiliz bunlar da hep demogoji zaten.
istediğin yerden cevap verme omurgasızlığına ve sermaye köpekçiliğine devam...
sen kapitalist kalkınma modelini seç, ben 4c'li statüsü belli olmayan işçinin yanındayım, sendikalı olduğu için işten çıkarılan işçinin yanındayım...ama siz halkçısınız biz değiliz bunlar da hep demogoji zaten.
istediğin yerden cevap verme omurgasızlığına ve sermaye köpekçiliğine devam...
marx'ın kitabı diyerek zaten bok attığın kavramları kulaktan dolma bildiğin de ortada, hadi marx elin oğlu bari bu toprakların insanını okuyun be şeyh bedreddin mesela...
bütün akp'liler halkçı olsun sizin dışınızdaki her şey de biz olalım... aynı statüko diyorum hala olayı partileştiriyorsun,
aynı bokun laciverti deseydim keşke anca öyle anlarsınız..
aynı bokun laciverti deseydim keşke anca öyle anlarsınız..
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar