solcu ve akp

hitler ve mussolini seçim kazanmışlardır,darbeyle yönetimi ele geçiren kişilerle bir tutulamaz! halkçılık en basit hali ile halkın yanında olmaktır,seçimi kazandıran yüzde ellinin değil, benim seçmenim benim polisim diye iyelik eklerini kendi tasarrufunda kullanarak değil
bir işçi anayasal hakkı olan sendikalaşma hakkını kullandığı için işten çıkartılıyorsa o işçinin yanında olmaktır halkçılık sermayenin köpekliğini yapmak değil.
var olan anayasada dahi insanlar anayasal haklarını kullanamıyorsa evet marxın kitabını anayasa yapalım jenny'e yazdığı şiirler de olabilir. marx'ın hangi kitabı?
halçılık; emek sermaye çelişkisinde emekten taraftır insan ve doğa merkezlidir.önceliği insandır.dil din ırk ve cinsiyet ayrımı yapmadan.
2002'deb beri yapılan özelleştirmeler ile daha fazla kar için sermayenin işten çıkarttığı işçileri özlük haklarını yok sayarak, onları 4c'li olmaya mecbur ederek halkçı olunmaz.
binlerce işçinin tüm özlük haklarını elinden al 657'ye tabii ama ne olduğu belli değil işçi mi? değil, memur mu? o da değil..12 ay çalış 2 ay çalışma ve para da alma, çalışma şartın belli değil, emekli ikramiye hakkın yok,.
bu halkın özlük haklarını sen elinden al, ondan sonra yüzde elli oy aldı diye halkçı yap, sendika hakkını kullananlara sırtını çevir, gezide emniyet verilerine göre 79 ilde 7.5 milyon insan sokağa çıkmış 4 kişilik aileden 30 milyon kişi eder, bu insanları bertaraf etmek için her türlü yolu kullan sonra ben halkçıyım de oldu canım...
halkından bir haber, sendikalarından bir haber, sivil toplum örgütlerinden bir haber bir yönetim her şey olur ama halkçı olamaz..
venezuella ve bolivya gazze olaylarından sonra israil büyükelçisini ülkeden kovdu, neden? çünkü onlar filistin halknın yanındaydıkar peki senin ülken ne yaptı bir halk için?
© copyright 2005 - 2026