bugün

/131
Bıraktım bırakılabiliyor zor değil gerçi pek bağımlı değildim alışmıştım fakat ben tiryakilerin bile kafasında bitirdiğinde bırakabilecdğine inanıyorum.
içmediğim için yapamıcagım eylem.
her gece uyumadan önce bırakırım kendilerini.
yalnız adam sürekli geçmişe takıldığından dolayı biraz zor bırakır. Bir anıya bir pişmanlığa bir hataya aklınız gider ve paketten usulca bir dal çıkar ve bir el ateş edilir.
Bir haftadır içmiyordum. Bugün oturdum düşündüm ben bu sigarayı niçin bıraktım diye. Sağlıklı yaşamak, uzun yaşamak gibi sebepler çıktı ortaya. Sonra düşündüm yaşamayı seviyor muyum? Sevmiyorum. Yaşamak için sebebim var mı? Yok. O zaman neden bırakayım ki dedim gittim aldım paketi, yaktım sigarayı.
ilk sigara çok iyi geldi uzun süredir içmediğim için. Hemen ardından ikinci sigarayı yaktım üç dört derken bir tiksinti geldi anlatamam.
Şimdi ben içerken tiksindiğim sigaraya tekrar başlamış oldum ona mı yanayım?
Bir haftadır kendime eziyet ettiğime mi yanayım?
Yaşayacak sebep bulamamış olmama mı?
Güzel bir davranıştır. Şahsen 1 ay önce bir cumartesi sabahı kendilerini bırakma kararı aldım, bıraktım. Mutluyum, huzurluyum. Gariptir ki daha sakinim, daha az stresliyim.
Gerçekten istenildiğinde yapılabilecek bir durumdur. Bırakırsınız, gördükçe canınız çeker, 1 tane daha içsemmi dersiniz, iş o an en önemli andır. Herkes bırakabiliyor, ama önemli olan tekrar başlamamak, insan hayatında büyük eksikliklere yol açtığı kesin. Yemek yiyosun sonrası bi boşluk, bira içiyorsun yanında bi boşluk. zor iş arkadaş.
Şu adreste sigarayı bırakanlar için ufak tefek tavsiyeler var. http://adimda.com/6-adimda-sigara-nasil-birakilir/
keşke 6 madde'de bırakabilecek kadar kolay olsa.
hiç içmediğim için yapamayacağım eylemdir.

ama çevremde içenlerden gördüğüm,

bırakmak değildir o ara vermektir, bırakmak olsa duramazsınız.
askerden geliyim bırakmazsam şerefsizim diyordum, şimdi şu yüksek lisans tezini bitiriyim, havai fişekler eşliğinde bırakmazsam adam değilime döndüm. hayatın zorlu dönemlerinde bireyin sigarayı bırakması gerçekten sanılandan daha zor.

anladım ki, bu bırakma işlemi; kendime ön koşul koyduğum müddetçe fanteziden öteye gidemeyecek.
Bırakmak değilde azaltsam iyi olacak.
tavuk götünün tövbe kabul etmemesi değimi ile açıklanacak durumsal.
hayatın tadına varmak demek. merdivenleri soluk soluğa kalmadan rahatça çıkabilmek, koşarken tıkanmamak, yemeklerin lezzetine ulaşmak ve daha bir sürü şey...
Ben bıraktım, Ocak 2015'te boğaz anjini oldum 1 hafta bırak sigarayı su bile içemedim. Anna baktım 1 haftadır içmiyorum eee biye içiyorum diyip içmedim. 5 ay bittii. Özelikle sinirli olduğum zamanlarda aramadı mı canım, aradı tabii ama kafamı dağıttım oyalandım falan. Yanlız 3-4 kilo garanti diyebilirim bıraktıktan sonra.
tam bırakmaya yeltenmiştim ki sonra sinir harbi yaşadığım zamanlar başladı. sikerler, sigarayı falan bırakmaktan vazgeçtim. sanki daha uzun yaşasak bir anlam ifade edicek.
sigaradan uzak kaldıkça insanın canı daha çok istediği için bırakması hayli zor mereti.

hele bi iki hafta içme sigarayı da sonra bi keyfini gör. belki sırf bunun için aralıklı olarak bırakılabilir.
özellikle ramazan ayında sahurdan sonra başlayan iftara doğru zihinden çıkan fikir.
Ramazan için en uygun olan hareketlerden biri.
Her akşam yattığımda bırakıp sabah tekrar başlıyorum. Evet.
çoğu zaman denemeye çalıştığım ve bir türlü başaramadığım bir hayaldir benim için.bu entry girmeden tam bir saat önce aracın içerisinde burnum kanadı, boğazımdan pıhtılaşmış kan tanecikleri ağzımı sarmaladı.dert ediyormuyum, etmiyorum ama galiba bu meret 21 yaşında beni dünyadan koparacak.bu düşünceler içerisinde arka fonda ahmet kaya dinlerken bir tane daha yakasım geliyor.kızılderililerin insanlığa gönderdiği bir vahiydir tütün ve ürünleri.alkolün yanında tüketildiğinde ağlatabilir.
Lys' nin açıklanmasıyla birlikte imkansızdır...
Bir el atında bırakayım dedirten, imrendiren başlık .
dertlenince içiyorum diye bi saçmalık.
imkansızlığa açılan bir pencere.doktorumun bu gün nikotean sakızı önerisini kabul ettim.üzerinde sigara ile çiğnemeyin yazıyor olmasına karşılık çiğniyorum ve uyuşturucu etkisi yapıyor.sizi mala çeviriyor.sanırım başarılı olamayacağım.
irade işidir.
iradeli adam bırakır şu zıkkımı.
not : yine irdeliyorum, yeşilaycıyım, bırakın şu sigarayı beyler bayanlar.
gelişmiş, eğitimli ve kültürlü ülkelerde sigara içme orani her geçen yıl düşerken nerde ne kadar geri kalmış, varoş 3. dunya ülkesi var ( bizim ülke gibi) hepsinde sigara icme oranı her yıl artiyor ve sigara içme yaşı ciddi şekilde düşüyor.

yaklaşık 150 gün once başladığım eylem. 1100tl kardayim.
© copyright 2005 - 2026