bugün

ben yaklaşık 11 sene sigara içmiş bir kardeşinizim. 2008 yılında başlamış olduğum sigara serüvenim tam bir kabusa döndü. 2008 -2016 yılları arası sigarı herkes gibi içmiş bir insan evladıyım,fakat ne oldu ise 2016 yılının haziran ayında başladı 2016 yılının haziran ayında sigaranın tadı bir anda iğrenç bir şeye dönüştü şimdi diyeceksiniz sigara sazen iğrenç bir şey öle değil bu içtiğim şey sigara değil mazot tadı gelen kusturabilecek kadar tadı kötü olan art arda 10 tane içmekten bahsetmiyorum bir tane içsen bile kusabilecek kadar tadı iğrenç olan bir şeye dönüştü yakaşlık 3 senedir bu böyle bu 3 senede yaşadıklarımı sizlere aktarmak isterimki sizinde başınıza gelince (büyük ihtimal gelmez) çünkü bunun başıma gelmesinin nedenini hala bilmiyorum ama büyük bir ihtimal kullandığım ilaçlar(zyprexa,cymbalta yada champix) yada psikolojik neden psikolojik çünkü yaklaşık 4 sene önce sigara bırakınca hayatımın çok güzel olabileceğini düşünmem neyse şimdi gelelim bana yaşattıklarına
-6 gün uyumadığı bilirim bunun yüzünden ciğerlerim parçalanmış gibi hissediyordum ve gözüme uyku girmiyordu uykum gelmiyordu hiç bir şekilde 6 gün sonra gyrexi ile uyudum
-3 senemi kaybettim nasılmı?
. şöyle: ciğerlerimi mahvetti demiştim ciğerimden kaynaklanan bir şey yüzünden -nedenini bilmiyorum- yüzümün rengi ve gözüm inanılmaz kötü gözüküyor yani çirkin oluyorum bunun yüzüünden sosyal fobim artıyor insanlarla rahat konuşamıyorum ama sigara içmessem sosyal fobi geçiyor daha çok anlatılacak şey var bu konuda ne ise
-sevdiğim kızı kaybettim
-3 senemi okulda hala birinci sınıfım aslında üniversiteyi seneye bitimem lazım ama ben 3 senede toplasan 50 kere gitmişimdir oda çoğu zaman kendimi kötü hissederek
-özsaygımı özgüvenimi umudumu beklentimerimi kaybettim
* ne ise en önemlisi hayatamı kaybettim hoşça kalın
hala sigara içiyorum... ama bırakıcam bu benim hayattaki en büyük başarım olacak senin için önemi olmayan bir sigara benim evden çıkmama neden olan bir lanet. yarın psikoloğa gidiyorum bu lanet biticek artık hayata geri dönücem . daha anlatıcaklarım bunun 5 katı ama yazmıcam sadece sizinde başınıza gelirse bunu hatırlayın diye yazıyorum.
neyse bişey daha eklicem sakın sakın başlamayın sakın bu anlattıklarımı ilerde çok duyucaksınız eğer ilaçlar yüzünden böyle oldu ise .
Sigara, kişiye göre degismekle birlikte ciddi anlamda cilde zarar verebilir. Çoğu yabancı, toplum tabiriyle çok güzel, yakışıklı görünüme sahip olan -sigarali ilgi çekici resmi olan- kişilerler mümkün olduğunca sigaradan uzak durmaktalar.

Sözün özü şu ki; etrafa bakarak x kişi de içiyor cildi güzel gibi saçma sapan düşüncelere kesinlikle kapılmamak gerek.

Hhaakkooo adlı yazar için nacizane önerim, son derece sağlıklı beslenmeye başlayıp, eksiksiz gündelik spor alışkanlığı edinmesi özgüveni arttırır kanaatindeyim. Bunları yapmak gündelik sigara sayısını zaten azaltacaktır. Biraz da felsefe okuyabilirsin, bazı şeylerin çokta önemli olmadığını görmek için.
© copyright 2005 - 2026