bugün
- sözlüğün en yakışıklı erkek yazarı31
- keko bir erkek tarafından sevilmek12
- uludağ sözlükte birbirleriyle çıkan yazarlar11
- diamond bosphorus denince akla gelenler39
- aşkın güzellikle alakasının olmaması5
- sözlüğün ne güzel kız yazarı12
- en iyi kadir inanır filmi7
- çok kötü ve kırgın hissettiğinizde ne yapıyorsunuz4
- bana onu sormayin32
- kezban kızın kezban olduğunun farkında olmaması4
- gecenin 01 30 unda keman çalan komşu3
- hımm ok5
- blackberry4
- joseph shomolo kuschca8
- yazarların ilk arabası11
- koyun eti4
- yeter serdar videosundaki adamın iyi sevişmesi4
- gecenin bir saati özel numarayla arayan sapık4
- yananı görür allah2
- özgür özel'e güvenmek2
- zall zall zall zall zall zall zall zall zall3
- brownie kola ikilisi4
- en sevdiğiniz seks pozisyonu nedir anketi7
- al yazmalım filmindeki asya'nın köylü annesi4
- sophie dee'nin memeleri5
- ne kadar yaşlısın22
- pazar akşamı gelen iç daralmasının başlaması5
- yarın yağmur yağacak3
- denize girmek7
- filistin54
- sözlüğün en zengin yazarları4
- şu antipanik'in ilgisini verin artık lütfen29
- uludağ sözlük yönetimini protesto ediyoruz7
- kezban kızın kezban olduğunun farkında olmamaması2
- şaka maka kadın vücudunun harika bişe olması2
- mental sağlığının iyi olması2
- macron adamdır14
- magnolia tatlısını türkiye'ye ben getirdim3
- fait bey saik bey asabiyanik biraderdir8
- yengeç hüseyin2
- kelechi iheanacho2
- sebepsiz ayrılık3
- miss universe türkiye 20266
- her şeye neden diye sormak3
- gecenin 03 00 ünde sözlükte dolaşan işsiz insan2
- bıyığın ortak yönü2
- gece gece 3 tane rus kızının kapıyı zorlaması2
- vurduran erkek belirtileri2
- o değil de kafa koparan dede vardı ne oldu ona6
- gammazlık3
oğuz atay kişisinin tutunamayanlar ve tehlikeli oyunlar isimli romanlarını ithaf ettiği kadın. kendisi oğuz atay'ın hayatında büyük bir yer teşkil etmektedir. oğuz atay'ın idmma'da öğretim görevlisi olduğu sıralarda yayınladığı topografya isimli bilimsel kitabındaki teknik çizimleri de gerçekleştirmiştir bu kadın. hala yaşıyordur kendisi londra'da.
"selim gibi günlük tutmaya başlayalım bakalım. sonumuz hayırlı değil herhalde onun gibi. bu defteri bugün satın aldım. artık sevin olmadığına ve başka kimseyle konuşmak istemediğime göre, bu defter kaydetsin beni; dert ortağım olsun. (...) kimse dinlemiyorsa beni -ya da istediğim gibi dinlemiyorsa- günlük tutmaktan başka çare kalmıyor. canım insanlar! sonunda, bana, bunu da yaptınız"
"gene sevin'den mektup beklemeye başladım. aynı psikoza düşmek istemiyorum oysa. yalnız, çalışabildiğim zamanlar ayakta durabiliyorum. onun için güçlü olmak zorundayım. bunu da becermek çok zor. gerçekler henüz çok ağır geliyor. ilk günler hafif ve dayanılır gelen şeyler, şimdi biraz ağırlaştı. fakat hüküm vermemeliyim. o kadar sık değişiyorum ki."
"joseph losey'in 'secret ceremony' adlı bir filmini seyrettim. yordu beni. londra'yı, kırmızı iki katlı otobüsleri görmeye dayanamadım. garip bir şey: londra'yı sevin'le bir tutmaya başladım. bu duygu beni rahatsız ediyor. neyse film hemen evlerin içinde geçmeye başladı da unuttum bu acıyı. nefis bir evdi. gerçekte yaşandığını bildiğim masallar -mesela sevin'in yaşaması gibi- artık beni rahatsız etsin istemiyorum. bundan kurtulmalıyım -yani ezilme duygusundan. bir resim, bir kitap -mesela yazmayı düşündüğüm kitap gibi kalmalı bu duygu. tatlı, tatlı acıtmadan."
(bkz: günlük)
(bkz: oğuz atay)
"gene sevin'den mektup beklemeye başladım. aynı psikoza düşmek istemiyorum oysa. yalnız, çalışabildiğim zamanlar ayakta durabiliyorum. onun için güçlü olmak zorundayım. bunu da becermek çok zor. gerçekler henüz çok ağır geliyor. ilk günler hafif ve dayanılır gelen şeyler, şimdi biraz ağırlaştı. fakat hüküm vermemeliyim. o kadar sık değişiyorum ki."
"joseph losey'in 'secret ceremony' adlı bir filmini seyrettim. yordu beni. londra'yı, kırmızı iki katlı otobüsleri görmeye dayanamadım. garip bir şey: londra'yı sevin'le bir tutmaya başladım. bu duygu beni rahatsız ediyor. neyse film hemen evlerin içinde geçmeye başladı da unuttum bu acıyı. nefis bir evdi. gerçekte yaşandığını bildiğim masallar -mesela sevin'in yaşaması gibi- artık beni rahatsız etsin istemiyorum. bundan kurtulmalıyım -yani ezilme duygusundan. bir resim, bir kitap -mesela yazmayı düşündüğüm kitap gibi kalmalı bu duygu. tatlı, tatlı acıtmadan."
(bkz: günlük)
(bkz: oğuz atay)
oğuz atay'ın tutunamayanları yazma sürecinde iki yıl beraber beyoğlundaki bir evde yaşadığı esrarengiz kadın. ilişkileri bittikten sonra da arkadaş kalmaya devam etmişlerdir ama sevin londra'ya taşınmıştır. yıldız ecevit oğuz atay'ın biyogrofisini yazarken sevin seydi'yle de görüşmek istemiştir ama sevin seydi reddetmiştir.
oğuz atay'ın birlikte olduğu ve belkide tutunamayanlar gibi bi yapıtı okumamıza vesile olan kadın.
tutunamayanların noktasız virgülsüz yazılan 15. bölümü şüphesiz ki oğuz atay ve sevin seydi aşkıdır.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar