bugün

yemini suyunu ver gerisine karışma.
paranı değil, seni gerçekten seven insanı bulduğunda yapmayacağın harcamadır. şöyle ki paranın hiç önemi olmadığı, sevgiden, aşktan sonra ikinci planda olduğu ilişkiler de mevcuttur. inanması güç bir durumda değildir bu. buna inanmak o kadar zor olmamalı vardır böyle ilişkiler. Hadi ilk okulu ve liseyi geçelim orada yaşanan ilişkiye ilişki bile denmez çoğunlukla. Üniversiteyi ele alalım üniversiteye gelmiş çoğu kız sevgilisinin de baba parasıyla geçindiğinin bilincindedir o yüzden çoğu aktivite ortak bütçeyle yapılır. kendi adıma konuşmuş gibi oldum biraz ama ben hep böyle kızlarla çıktım üniversite hayatımda ve üniversite hayatım devam ediyor ve hala böyle bir kızla çıkıyorum bu tesadüf değildir doğru insanı, aşka, sevgiye, sadakate, bağlılığa önem veren insanı seçebilmektir. bu kavramlardan uzak bir ilişki yaşıyorsan sadece cinsellik için yaşıyorsun demektir. Öyle yapmaktansa ayda bir keraneye git belki daha fazla karlı çıkarsın. Tabi arada sırada kız arkadaşına jest yapmak adına bir miktar parayı gözden çıkarmalısın. Ufak tefek hediyeler vs. vs. bunlar da gözünde büyüyorsa o zaman senin için yapılacak birşey yoktur.
günde 3 paket sigara ve bir 35'lik rakı : 340tl

sevgili ile gidilen yerleri gezmek, ve iki bira alıp içmek : 150tl

her akşam okul çıkışında beklemek * : 60tl
*
ayrıldıktan sonra kızdan, tek kalemde tahsil edilecek makul miktarı geçmemelidir.
sevgiliyi kiralamadıysan eğer, hani olur ya umutsuz vakasındır, yaplmıyo değil sonuçta,

o zaman böyle aylık sabit bi ücrete endeksleyemezsin durumu,

yediğin kadar harcar, öptüğün kadar coşarsın. *
sevgiliniz vampir irfan tipli biri değilse daha makul seviyelerde yapılacak olan harcamalardır.
alınacak karşılığa göre değişen harcamadır. misal sinemaya girişin parasını siz ödersiniz oda içerde bunun bedelini öder. ya da gidilecek otelin parasını siz ödersiniz ama gerisi malum. faydayı maksimize etmek için paradan kaçınmamak lazımdır yoksa park köşelerinde yiyişen insanları görmek hiç hoş değil...
sevgilisi olan bir erkeğin çıkardığı mali bütçenin dışa vurumudur.

2 sinema bileti : 20 lira
2 kişilik vasat bir yemek : 30 lira
sevgiliyle beraber olmak : paha biçilemez
(bkz: aşkım hesabı getirir misin)
(bkz: bir bildiğimiz var ki yalnızız)
al gülüm var gülümdür bu işler. o senin gardrobunu düzer, sen onunkinin. ama ayrılınca da alırsın onları eşe dosta verirsin. donsuz kalırsın.
Parayla hesaplanmaması gereken bir durumdur. Tabiki işin mali bir boyutu vardır ancak her şey değildir. Varsa harcarsınız yoksa harcamazsınız. Her iki durumda da aynı sevgiyle yanınızda kalıyor mu? bu onemli.

Bir kere eviniz olması çok onemli. Ogrenci evi/bekar evi sizi ciddi anlamda rahatlatacak bir faktördür. Zira misal, gerçekten düzgün biriyle birlikteyseniz, yeri gelir çocuklugunuzda yapmış oldugunuz gibi patates haşlarsınız evde, tuzu alır yersiniz eğlenceye dökersiniz hatta işi. Maliyet 1 lira bile değildir. 2 kişiyi doyurur ama 50 tl lik yemegin veremeyecegi eglenceyi verir. Muhabetini açar vs.

Cafe'ye çay içmeye gideyim maksat çay degil muhabbet edecek bir yer, kıçımız bir yer gorsun oturalım sokakta deli dana gibi dolaşmayalım demezsiniz. Eve gider daha rahat yayılır oturusunuz, yeri gelir çayınızı kahvenizi yeri gelir şarabınızı alırsınız beraber sarılarak tv izleme keyfini tadarsınız. Maliyet; neredeyse yok..

örnekler çoğaltılabilir. Ama hem çok keyifle birlikte olabilir hem maliyeti yok edebilrisiniz. Her zaman para şart değil yani.

Eviniz yoksa, o zaman ya kampüs life! usulu çimlere serileceksiniz mevsim uygunsa ya da çayı uygun fiyata guzel yapan bi mekanı mekanınız belleyeceksiniz.Alışveriş merkezlerinde gezineceksiniz kapalı alan mapalı alan mis.

Ha para varsa her şey dha güzel olur tabiki, ancak sözedilen maliyetler abartı bulunan tutarlar üzerine de çıkacaktır. Ankara'da bir haftasonumu düşünüyorum, otelde kalıyorum ancak onu saymıyorum, sokağa çıkıp buluşmaya gitmek için verilecek yol parası, sonrasında bir cafede bir kahvaltı karşılıklı (butun gunu birlikte geçirmek isteyeneler veya geç kalkanlar için) minimum 5 tl olsun. nah bulursunuz gerçi 5 tl ye kahvaltı. Olsun.. 2 kişi etti mi 10? Kahvaltı bitince ben şahsen çaya devam ederim. Bu şerefsiz cafelerde çaya 1.5-2 tl alma olayı var 4 er çay içsen, 8 çay eder 2 tl den 16 tl sırf çay..

Kalktın gittin dolaştın baya bi dolaştın ogle yemegi için bi oturdun 5 er liralık bişeyler yiyip 2 şer liralık bişeyler içtin aha sana yuvarlak hesap 15.. Akşam yemegi falan derken maliyet hepten artıyor.

Sinemaya gitme vs gibi şeyler isaymıyorum sayarsan 10 ar tl den 20 tl bilet mısırı kolası vs ztn sırf sinema 40 tl..

Bunun yanında çogu yerde düzgün nezih bi yere oturayım dediginizde o yazdıgım fiyatları bulamazsınız. Ortalama yenebilecek bir yemek 8,5 ila 12 tl arası iken; içecek fiyatları borsasında kola 3-4 tl doalylarından alıcı buluyor. Yani iyi denebilecek bir akşam yemeği zaten tek başına 30 tl..e bu dediklerimiz de 1 gün 2 gün değil. Ancak günlük tutarın kaliteli bir akşam yemegi ve gündüz düzgün mekanlarda oturmayla birlikte 60-70 i bulacagı düşünüldügünde ; bir ayın 3 te 2 sinde görüşecek sevgililerin cebinden çıkacak toplam para 1400 TL'lere kadar çıkabilir. Yerine göre hediye mediye eklerseniz geçebilir.

Tabi o toplamı nasıl paylaştıracağınız da önemli..
sevgiyle parayı bir tutmuş bünyeleri germiş harcamadır.

bir kere sevgi laf değil eylemdir. yani eylemle sevgini gösterirsin. o yüzden yok 3 lira yok 5 lira diye başladın mı bık bık düşünmeye kafayı yersin.

seviyor musun?

hah, bunun cevabına ''evet'' diyorsan, biraz kesenin ağzını açacaksın.

amaaaa....

öyle bokunu çıkarmadan. para da bir yere kadar çünkü.

sev arkadaşım sev. bir yerde bir şeyler içmek, belki sinemaya, tiyatroya gitmek, biraz gezmek...

ne kadar tutar bunlar?

ölmezsin ya. hem ne önemi var? sevdiğinlesin, var mı ötesi. maç biletine, sigaraya, biraya, iddaya, at yarışına oynadığın paradan çok mu fazla? bir hesapla.

erkeklere söylüyorum böyle ince hesaplarla uğraşmayın ancak kendinizi sağılmış inek konumuna getirmeyin. birlikte olalı 1 sene olmuşsa ve hanım kızımız değil bir şeyler ödemek aksine istekleri artmışsa, maddi talepte bulunmaya başlamışsa güle güle deme zamanı gelmiştir. bu kız sizinle para için birlikte demektir bu.

denge diyorum denge. dengeyi bul, gerisi mühim değil.
ille de bir harcama-gider olması şart mı? insan ilişkisi mi, yoksa avm'lerde alışveriş çılgınlığı mı aşk?
aşk-maliyet ilişkisi düşünülür ise...
kadın satın alınabilir bir meta olarak ortaya çıkmıyor mu?

zor bir ikilem.
(bkz: niye ben baban mıyım) denerek, sıfır tutarında olacak harcamadır..
Minimumu göreceli olmakla birlikte maksimumu dişinizden tırnağınızdan biriktirip hazırladığınız "önümüzdeki ayın araba taksiti" olmaması gereken miktardır* .