bugün
- kedilerin yedigi ilginc seyler11
- sözlükte devamlı eksileyeceğiniz yazar16
- arkadaşlar bakar mısınız14
- bik bik'in mutfağına konuk olan yazar5
- galatasaray büyüklüğü13
- osmanlı mali açıdan zordayken saray yaptırması10
- 29 yaşında erkek 41 yaşında kadın ilişkisi5
- şanlıurfa şehir hastanesi5
- açık oylayamamak6
- migros ta şarap seçen kaslı ve hüzünlü erkekler5
- kıbrısı ingilize veren padişah5
- kız tavladığım için içerlenen sözlük geyi15
- ispanya çin yakınlaşması ab de rahatsızlık5
- fenerbahçe nin kurucusu4
- evli bir adama aşık oldum sözlük25
- cumartesi günü yapılabilecekler7
- anın görüntüsü22
- zengin erkeğe tanınan aldatma hakkı4
- tr de simit satsaydımda ailemin yanında olsaydım3
- sözlükteki yazarların çok ahlaklı olması6
- mobland2
- emevi dini4
- bardak3
- prosedür evliliği3
- memesiz kızlardaki özgüvenin kaynağı18
- hoşlanılan kızın evli bir adama aşık olması5
- türkçeye sistemli saldırı7
- yapılan ilginç salaklıklar4
- ispartalı kızlar9
- vincenzo montella5
- konuşurken yanlışlıkla tükürmek6
- güne acı bir gerçek bırak8
- meksika açmazı macerası8
- her yerden engelleyen kız6
- damarsız tüysüz manisa yaprağı17
- devlet bahçeli'nin öcalan'a selam göndermesi47
- ispanya'nin terör bitirme formülü41
- çok sıkılmak2
- nasihat heyeti2
- pembe kulaklık takan erkek2
- muhallebi köpürtmek4
- tayt6
- gey ve şey kavgası5
- sözlükte ortamın çok gergin olması5
- kaş bıyık alınca yüze gelen güzellik6
- mehmet akif alakurt2
- kadınların sevgililerine aldığı geyimsi kıyafetler2
- popo liposuction6
- anadol3
- fatma betül sayan kaya69
sadri alışık'ın ofsayt osman karakterine can verdiği, o meşhur "bu da mı gol değil ha söyleyin bunu da mı atamadım?" repliğini zikrettiği filmdir. mahkemede sanık olarak konuşan sadri alışık'ın bu lafları karşısında gözyaşlarını tutamayan hakim amca da, "gol ulan gol be" şeklinde bir reaksiyon göstermiştir.
yıllar sonra aydemir akbaş tarafından taklidi yapılan filmidir. aradaki fark ise aydemir akbaş'ın "bu da mı hepyek hakim bey" demesi ve hakimin "düşeş" olarak cevap vermesidir.
yanlış bilinenin aksine sadri alışık'ın ofsayt osman karakterini canlandırdığı film değildir *.sadri alışık'a bu film de filiz akin, tülin elgin, feridun karakaya, kenan pars eşlik eder. 1967 yapımıdır.
cahide sonku'nun diyalogsuz oynadığı ve hazin sona doğru sürüklenmeye başladığı yıllar, sadri alışık' ın ise en güzel siyah beyaz filmlerinden birisi kendisi '' osman '' rolu ile karşımıza çıkmakta. işte filmden bir sahne :
( osman arabayı kullanırken konuşmaktadır...)
osman : pasaportlarınız hazır. yani gümrük içindeki muamele hepsi 5 dklık bi iş, sonra... sonrası ne olucakki insan dediğin kuş misali bakarsın günler kuş gibi uçmuş... sonra birgün siz gelivermişsiniz. dönmüşsünüz boncuk böyle aslanlar gibi olmuş. iyileşmiş sonra... belkide kardeşi olmuş dimi ya.. olurmu olur... ( o sırada osman gözyaşlarını içine atarken bi iki damlada düşer gözlerinden... filiz görür bu durumu ve şaşırır sevgilisi ise öpmeye çalışırken kendini çeker uzaklaşır.... havaalanında filiz sevgilisi ile konuşur yanına gelir osmanın...)
filiz : osman... osman...
osman : gidiyorsun diye bana abidemi demiceksin.
filiz : hayır... sana yaptıkların için ne kadar teşekkür etsem az...
osman : bi daha ağzına alırsan bu lafları sana kırılırım... hiç ama hiç affetmem. şey muamelerinizi yaptırsanızda geç kalmasanız.
filiz : bana cevap vermessen hiçbi yere gitmem osman... niçin bana hiç söylemedin
osman : neyi...anlamıyorum ne dediğini...
filiz : anlıyorsun hemde çok iyi anlıyorsun... niçin hiç açılmadın.. bi kerecik olsun açılmadın bana...
osman : yalvarırım böyle konuşma...
filiz : sedn istedikten sonra her şeyi yüz üstü bırakırım osman...
osman : çıldırdınmı sen bırak bu lafları... bütün duam hep sizin için... boncuk iyi olsun sen mesud ol... ve bu zavallı abinizi unutmayın
filiz : seni hiç unutmayacagım...
( osmanın abisi osmanı havaalanında vurur ve yaklaşır...)
osmanın abisi : bunu boş tabancayla neden yaptın... beni neden ateşe sürükledin...
osman : boşver abi... böylesi daha iyi biz zaten ofsayda düşmüşüz... yalnız şunu bilki kalleş osman asla sana ihanet etmedi... abi allah... ( son nefesini verir...)
( osman arabayı kullanırken konuşmaktadır...)
osman : pasaportlarınız hazır. yani gümrük içindeki muamele hepsi 5 dklık bi iş, sonra... sonrası ne olucakki insan dediğin kuş misali bakarsın günler kuş gibi uçmuş... sonra birgün siz gelivermişsiniz. dönmüşsünüz boncuk böyle aslanlar gibi olmuş. iyileşmiş sonra... belkide kardeşi olmuş dimi ya.. olurmu olur... ( o sırada osman gözyaşlarını içine atarken bi iki damlada düşer gözlerinden... filiz görür bu durumu ve şaşırır sevgilisi ise öpmeye çalışırken kendini çeker uzaklaşır.... havaalanında filiz sevgilisi ile konuşur yanına gelir osmanın...)
filiz : osman... osman...
osman : gidiyorsun diye bana abidemi demiceksin.
filiz : hayır... sana yaptıkların için ne kadar teşekkür etsem az...
osman : bi daha ağzına alırsan bu lafları sana kırılırım... hiç ama hiç affetmem. şey muamelerinizi yaptırsanızda geç kalmasanız.
filiz : bana cevap vermessen hiçbi yere gitmem osman... niçin bana hiç söylemedin
osman : neyi...anlamıyorum ne dediğini...
filiz : anlıyorsun hemde çok iyi anlıyorsun... niçin hiç açılmadın.. bi kerecik olsun açılmadın bana...
osman : yalvarırım böyle konuşma...
filiz : sedn istedikten sonra her şeyi yüz üstü bırakırım osman...
osman : çıldırdınmı sen bırak bu lafları... bütün duam hep sizin için... boncuk iyi olsun sen mesud ol... ve bu zavallı abinizi unutmayın
filiz : seni hiç unutmayacagım...
( osmanın abisi osmanı havaalanında vurur ve yaklaşır...)
osmanın abisi : bunu boş tabancayla neden yaptın... beni neden ateşe sürükledin...
osman : boşver abi... böylesi daha iyi biz zaten ofsayda düşmüşüz... yalnız şunu bilki kalleş osman asla sana ihanet etmedi... abi allah... ( son nefesini verir...)
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar