bugün

çok tatlı bir hormondur.

https://www.youtube.com/watch?v=9vMh9f41pqE
Şuan salgılayamadığım hormon.
Nam ı diğer mutluluk hormonudur aşk gibi ve tutku dolu anlarda salgılanır çikolata gibi şeyler direk bu hormonu uyarır.
östrojenle paralel hareket eder.
bende olmayan hormon.
fazla serotonini olan var mı?
bende bitti olan varsa azıcık verebilir mi.
yapılan son araştırmalara göre belirli bir miktardan daha fazla üretildiği durumlarda vücutta kemik yıkım mekanizmasını tetiklediği tespit edilmiş olan hormondur. mutluluğun bile fazlası zararlı efendim.
görsel
portakalın etken madde olabildiği söylenmiş mutluluk nörotransmitteri. lakin portakalın sulu ve tatlı olması gerek, yoksa mutsuz olursunuz.
kör kütük sarhoş olduğum akşamların gecesi sızar halde yatarken birden yerimden fırlayıp deli gibi portakal yememin sebebi demek ki bu yüzdenmiş. olabilir mi olabilir.
cağnım ilacım cymbalta'nın içerisinde bolca bulunan madde.
yeterli mi? hayır.
Bu aralar yokluğunu çektiğim hormon. Mutluluk hormonu.
Prozac'ın kesinlikle arttırmadığı hormon. Gerçek mutluluk hormonu Serotonindir ayrıca, beyninizde serotonin eksikliği varsa yandınız, ömrünüz berbat geçer...
MDMA kullanıldığında (ekstazi) beyinden tamamen salınımı yapılan nörotransmiterdir. Kişide yoğun empati ve mutluluk ve öfori oluşur. Bununla beraber kısa süreli bi düşüşü olabilir.
Mutluluk hormonudur. Çikolata, vücudu SEROTONiN salgılamaya teşvik eder.

En sevdiğim çikileta çeşitlerinden birini sözlüğe hediye ediyorum, yiyin mutlu olun zıpzıp yazarlar.
görsel
çikolata aldırtmak için uydurulan hormondur. inanmayınız, evet.
Serotonin ve neşe birbiriyle uyumlu iki çift gibidir. Serotonin, mutluluk hormonunun özünü oluşturur. Aynı zamanda düzenli uyku, enerji, mutlu ruh hali ve iştah için de gereklidir. Serotonin eksikliği; depresif, huzursuz ve sinirli bir ruh hali oluşturur. Serotonin beslenme yoluyla etkilenen tek nörotransmitterdir (Nöron hücreleri arasında iletişimi sağlayan maddelerdir). Serotonin, beyin hücrelerinde bulunan triptofan adıyla bilinen protein sayesinde artar. Triptofan özellikle muz, çikolata, yulaf ve peynirde bol miktarda bulunur.
kişinin olumlu yahut depresif bir ruh haline sahip olmasının ,biraz da metabolizmayla alakalı olduğunu gösteren hormon.
kimi insanda bol salgılanmaya müsaitken kimi insanda olmuyor.
bazen vucuduma damardan enjekte etmek istedigim hormondur ama ne mumkun. hep maximum seviyede dursa hatta maximum seviyeyi asip overdose olsa ne guzel olurdu. boyle alt limitlerde dolasinca hic iyi olmuyo yani.
Aşırı derece salgıladığım hormon türü.
vücuttaki serotoninin %95'ini bağırsaktaki bakteriler üretir. dopaminin de %50'si burada üretilmekte. yani sizin mutlu olup olmamanız, depresif durumlar, takıntı, kaygı bozuklukları gibi psikolojik tüm sıkıntıların sebebi bağırsaktaki sorunlardan dolayıdır.

hatta otizmin sebebi bile bağırsaktaki sorunlardır. yani bağırsağını tamamen temizleyip faydalı bakterilerle (probiyotik) ile doldurulduğunda. otizm bile bitiyor.

insanlar şeker ve tatlı yediğinde mutlu olduğunu hisseder ama aslında bu durum geçici beyinsel bir mutluluktur gerçek ise hüsrandır. çünkü bağırsağın en büyük düşmanı şeker ürünleridir. uzun vadede mutsuzluğunuza sebebiyet verir. 2. en büyük düşman ise antibiyotik ve depresanlardır. bunlar sizin mutluluğunuzu tamamen imkansızlaştırır, düzenli kullanırsanız.

o yüzden serotonin hormonunun salgılanması için baklagiller, patates, soğan, muz, lahana, sarımsak,kefir, yoğurt gibi ürünleri kullanmak gerekir. tabi yeterli su tüketimi ve spor hepsinden daha önemlidir.

bunları yapıpta insanın mutsuz olması veya hastalığa yakalanması baya imkansıza yakındır.

''serotonine giden yollar, bağırsaktan geçer.''
Bende yok sanırsam. Ara sıra ugrasa hiçte fena olmaz aslında.
... salgılar yan cebim, ekmek arası domates ve ketamin diye devam eden da poet'in organistza adlı şarkısındaki sözcük.
kendisi bizim biricik kaygı ve depresyon hormonumuzdur. mutluluk hormonu dopamindir.

antidepresanların bir türü olan SSRi ilaçlar (bkz: selective serotonin reuptake inhibitor) serotoninin emilimini azaltıp bize daha fazla serotonin kalmasını sağlar. antidepresan kullananlarda cinsel istekte azalma, orgazmda güçlük gibi yan etkilerin sebebi bu olabiliyor. yani serotonin miktarı fazlalığı, cinsel istekte azalmaya sebep olabiliyor.
Mutluluk hormonu olarak bilinen hormon. Aslında tam olarak hormon da değil de, uzatmayacağım.
Ve vücutta %90'ı ince bağırsaklardaki enterokromaffin hücrelerden sentezlenir.
Bu da sindirim sisteminin iyi çalışmamasıyla depresyon arasındaki korelasyona bir açıklama olabilir zannımca.