bugün

peygamberimizin adı geçtiğinde söylenmesi gereken söz.
"Allah ve melekleri, peygamberi çok salat ederler, Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin."; (El-Ahzab-56) buyurduğu veçhile o yüce varlığa salat ü selam getirmek müminler için ilahî bir emirdir.
islamî âdâba göre dualarda, Allah'a hamd ve Rasulullaha salavat ile başlayıp yine onlarla nihayete erdirilir. Zira Peygamber (as) hakkında Cenab-ı Hakka bir dua ve niyaz hükmünde olan salavat-ı şerifenin reddedilmeyeceği yolunda bir kanaat mevcuttur. Dualarımızın başını ve sonunu salat u selam ile süslemek de bu gerçekten kaynaklanmaktadır. Yani kabul edileceği umulan iki duanın arasına kendi dualarımızı sıkıştırmak onların da kabulünü sağlamak düşüncesiyledir.
bir ıtri bestesidir salavat. yani 300 yıllık bir müzik şaheseridir aynı zamanda...
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=235802
ölmeden önce pezevenklerden de getirilmesi istenen şey.
(bkz: poke imam)
(bkz: salavat getir pezevenk)
salavat; peygamberi övmek, ona selam etmek, kendisine karşi duyulan hürmet ve vefayi dile getirmek amaciyla söylenen sözdür. rivayet edilen bir hadiste peygamberimiz: "yanında benim adım anılıp da bana salât getirmeyen kişinin burnu sürtülsün, hakarete uğrasın" demiştir.
islam alimlerinden bazıları, insanın ömründe bir kere salât ü selam getirmesinin vâcib olduğunu söylerken, imam şâfi gibi kimseler de "nâm-ı celil-i muhammedî ne zaman anılırsa anılsın hemen salât ü selamla o na senâda bulunmak gerektiği" kanaatindedirler.

salavatın mutlak şekilde belirlenmiş bir şekli yoktur. illa ki şöyle söylenecek diye bir kural mevcut değildir. ama genel olarak: "allahumme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed" seklindeki söyleniş kabul görmüştür. bu çoğu zaman kısaca "allahumme salli ala seyyidina muhammed" seklinde de söylenir.
bununla birlikte, hadis ilmiyle uğraşanlar, hazreti peygamber in hadislerini rivayet ederken, o nun adı ne kadar çok anılırsa anılsın, her anılışında, "sallallahu aleyhi ve sellem" diyerek hürmet ve vefalarını ifade etmişlerdir. dolayisiyla böyle bir söyleyiş de mevcuttur.
kişiden kişiye değişebilen, peygamber efendimizi övme içerikli sözler için kullanılır.

(bkz: sallallahu aleyhi ve sellem)
Allahümme salli ve sellim ala seyyidina Muhammedin el-müştemili alel hakayiki.

(Allah'ım, Efendimiz Muhammed üzerine bütün hakikatlar ile O'na salat ve selam eyle)

Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin ve ala ali Muhammedin ve sellim.

(Allah'ım, Efendimiz Muhammed üzerine ve O'nun al ve etbaı üzerine olsun selatü selam
sıklıkla söylenmesi gereken cümle.
allahümme salli ala muhammedin ve ala ali muhhamed(s.a.v) demektir.sıklıkla bu tesbihin söylenmesi imanı felaha erdirir.
bu da senfoni ile icra edilmiş halidir. öyle böyle değil, baya güzel icra etmişler.

http://fizy.com/#s/1fa9g0
dünyada en çok insan tarafından bilinen ve herkesin detone olmadan birarada söyleyebildiği eser olduğundan, dünyanın en ünlü bestesi seçilmiştir.
Hz. Peygamber için okunan ve Allah'ın rahmet ve selamını o'nun üzerine olması dileğini dile getiren dualara denir. Salavat "salat" kelimesinin çoğuludur ve genellikle "Allahumme salli..." diye başlar. Kur'an'da "Allah ve melekleri şüphesiz peygambere salat ediyorlar. (o Halde) ey etmiş olanlar, siz de onu kutsayın (salavat getirin) ve tam bir teslimiyle selam verin. (kendinizi onun rehberliğine teslim edin" (ahzâb, 33/56) buyrulmaktadır.
bilhassa mübarek gün ve aylarda kainatin iftihar tablosuna daha fazla okunmasi gereken duadir. mesela mevlit kandilinde çokça 'allahümme salli ala seyyidina muhammedin ve ala ali seyyidina muhammed' demekte fayda vardir.
bir günah işleyecekken söylendiğinde günahtan kaçınmanıza yarayan peygamberimize iletilen selam.

allahümme salli ale seyyidina muhammed.
--spoiler--
En cimri insan, yanında adım anıldığı halde bana salât u selam getirmeyendir.(Tirmizî, Deavât, 100)

ahzab-56: Şüphesiz Allah ve melekleri Peygamber'e salât ediyorlar. Ey iman edenler! Siz de ona salât edin, selam edin.
--spoiler--
Allahumme salli alâ seyyidina Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammed.
Abdullâh bin Amr -radıyallâhu anh-'dan gelen bir rivâyette Rasûlullâh -sallallâhu aleyhi ve sellem- şöyle buyurmuştur:

"Kim bana bir defa salât ü selâm getirirse, bu sebeple Allâh Teâlâ da ona on misli merhamet eder." (Müslim)

"Gerçekten (c.c.) ve melekleri Peygambere (s.a.v) salat ederler.Onu (s.a.v) överler.Ey iman edenler sizde Onu (s.a.v) övün ve Ona (s.a.v) salat ve selam edin.Ona (s.a.v) gönülden teslim olun."(AhzabSuresi -56)

"Andolsun, size kendi içinizden öyle bir Peygamber gelmistir ki, sizin sikintiya düsmeniz ona çok agir gelir. O size çok düskün, müminlere karsi da çok sefkatli ve merhametlidir. "(Tevbe Suresi -128)
Çokça söylenmesi gereken bir nevi dua. Buyrun getirelim.
zaman içinde mevali toplulukların kur'an'ın ana mesajını nasıl da yozlaştırdığını görmemizi sağlayan örneklerden biridir. tabi şöyle de bir durum var, ameller zaman için adetlere, örflere inkilab ediyor, bir insanın peygamberin adını duyduğunda ona salavat etmesi neden kötü olsun? olmaz elbet. ancak bu salavatın içeriğini, kur'an'ın bunu neden kullandığı insanlar bilmeli.
100 salavat getir cennette huriler senin! gibi bir anlayış islam'da hiç olmadı, oldurdular maalesef. salavat destekleme, yanında olma manası taşır. ha tabi namaz için kullanılan ''salat''kavramında yola çıkarak namaz yok dua var diyenlere de kafam girsin. götleri iki rekat namaz kılmaya üşnediği için kolaya kaçıyorlar.
nefsini rab eden kendine zulmeder olay bu.
allahümme salli ala seydina muhammedinin nebiyyil ümmiyyi kemâ yenbegî en yusalle aleyh.
görsel
müslümanların her an getirmesi gereken. buyurun getirelim.
salatın destek anlamında olduğunu bilmeyip allah ve melekler zikir halkası oluşturmuş salavat getiriyor zanneden müslümanların istavrozu.
korktugum zaman heycanlandıgım zaman içimden sürekli tekrar ettigim dua.
zaman zaman içten gelerek söylenendir. evet.