islam'da taraftarlarına ehl-i sünnet denilen dört sünni mezhepten biridir. imam Muhammet ibn-i idris-ül Şafi ( 767-820 ) tarafından kurulmuştur. Hanefilerle Malikiler arasında bir orta yol izlemiştir. Mısır, Doğu Afrika ve Sudan'da taraftarları çoğunluktadır.
türkiye'deki kürtler arasında en yaygın mezheptir.

köpeğe el sürmezler, pis sayarlar.

doğu ve güneydoğu anadolu'nun birçok yerleşim yerinin sokaklarında, caddelerinde köpek göremezsiniz.
erkeğin dokunduğu yere dokununca, kadının abdestinin bozulduğuna gönülden inanan topluluk.

mardin'de sakarya ilköğretim okulu'nda eğitimimi aldığım zamanlar benim içtiğim çeşmeden hiç bir kız su içmezdi. yıllar sonra öğrendim nedenini.
diğer 3 mezhebe nazaran oldukça katı kuralları olan ve türkiye'de genellikle kürt vatandaşlarımızın mensubu olduğu mezhep. türkiye'de mensubu bulunan iki mezhebten az yoğunlukta olanı.
Islam'da taraftarina " ehl-i sunnet " denilen dort sunni mezhepten birjdir. Imam Muhammed Ibn-i Idris-ul Safi tarafindan kurulmustur. Hanafilerle Melikiler arasinda bir orta yol izlemistir. Mjsir, Dogu afrika ve sudan'da taraftarlari cogunluktadir.
© copyright 2005 - 2026