Bir tosuncuk.

Böğürsün bakalım birkaç gün daha. Bunu da kuyruğuna teneke bağlayıp göndeririz...

Of ya çok can sıkıcı tipler bunlar. Aralarından numunelik orjinal, bilgili tip çıkmıyor ki kapışmaya değsin.
Yok, onun için değil, "piramitlerin kendiliğinden oluştuğuna inanmıyorsun da evrenin kendiliğinden oluştuğuna nasıl inanıyorsun?" basitliğini tekrarlayan yüz milyonuncu kişi olmaktan hiçbir sıkıntı hissetmemene şey ettim.

Yahu biraz gayret, biraz araştırma... daha iyisini başarabilirsin... Kendini bu kadar sıradanlığa mahkum etme sevgili dostum.

Bak şimdi sana bir tık (ama sadece bir tık) daha üst seviyede ve tabi yine klasiklerden bir ateist eleştirme tüyosu vereyim:

"Ateistler ahlaksızdır demiyorum ama ateistlerin ahlakının bir temeli, dayanağı yok diyorum Dolayısıyla aralarında ahlaklı olanlar varsa bile o ahlak aparmadır. Yoksa bir ateist hiçbir kötülüğü kötülük olarak tanımlamak için bir temele dayanan bir ahlaki prensip ortaya koyamaz."

Oldu mu? Bak bunu düşünüp, diyebilenler entelektüel kabul ediliyor sizin camiada. Buradan yürü. Hayrını görür, bana da duacı olursun belki.

Hala umut ediyorum, bunlardan birisi bir gün daha önce duymadığım, beni şaşırtacak birşey söylemeyi başaracak.

Ama ne zaman?
Aynen piramit saçmalığı gibi, "ahlaki temel eksikliği" saçmalığına da verecek yanıtım var tabi ki.

Ama artık bıktım, usandım, sıkıldım. Ben bittim siz bitmiyorsunuz. Tam birinizin ağzının payını verdim diyorum, aradan üç gün geçmiyor, yeni biriniz türeyip, aynı saçmalıkları tekrarlıyor!

Yahu burada dershane mi açtım ki aynı şeyleri on bin kere anlatayım?

Neil Armstrong ve kaptan kusto kendilerine izafe ettiğiniz iddiaların yalan olduğunu söyleye söyleye ömürlerini tükettiler ama hala aynı yalanları tekrarlıyorsunuz! Size neyin ne olduğunu anlatmak asla mümkün değil.

Sizde biraz sağduyu olsa şunca ateist bilim insanının filan kıt bilginizle kafaya taktığınız soruları düşünemeyecek kadar aciz olamayacağını düşünür, ne yazdıklarını bir zahmet okur, sonra eleştiri yapmaya kalkarsınız.

Bak burada şunca yıldır din eleştirisi yapıyorum, tek bir kişi çıkıp diyemedi ki dersini iyi çalışmamışsın... Dediklerimi, çıkarımlarımı beğenirler, beğenmezler o ayrı ama hiçbiri iddia ettiğim konularda dinin ne dediğini bilmediğimi söyleyemedi, söyleyemez de...

Velhasıl mindere çıkmak istiyorsanız bir zahmet siz de dersinize çalışın, öyle çıkın. Böyle küçük enişte modunda rakip kabul etmem.
© copyright 2005 - 2026