bugün

atlatması diğer kanser türlerine göre nispeten daha kolay olan ama adının sonuçta kanser olduğu bir hastalık.
ameliyatı olup 1 günde ayağa kalkıyorsunuz. sonrasında aldığınız ilaçlar kelleşen yerlerinizde saç çıkarıyor.
görsel
ne zaman oldu. allah şifa versin. tam da dün bahsetmiştim.
rahmetli rafet dedem bu hastalıkla çok uzun yıllar yaşadı, fakat çok neşeli, hayata inanılmaz tutunan bi' adamdı, bu tıyneti onu bu hastalıkla uzun yıllar yaşatan yegane şeydi.
Ameliyat günü beklediğimiz hastalık. Canınızı sıkmayın, düzelir inşallah.
Daha çok yaşlı erkeklerde görülmesine rağmen orta yaşlarda da görülebilen, yalnız orta yaşlarda daha ölümcül ve tehlikeli seyreden bir hastalıktır. Tıpkı kadın kanserleri (meme ve rahim) gibi yaygın bir erkek hastalığıdır ve cinsiyete bağlı diğer kanserler gibi iyileşebilirliği daha yüksektir.
Olan kişilerin genellik 1 yıl içerisinde ölümleriyle sonuçlanan kanser türü.
Bugün okuduğum bir haberde prostat kanseri teşhis süresini kısaltan bir buluşa imza atan gençleri gördü. Ülkede böyle güzel projelere imza atan genç insanları görmek gurur verici. Olayı detaylı okumak isteyenler için linki bırakıyorum.
http://www.milliyet.com.t...anbul-yerelhaber-1765085/
ayakta işemek bu tarz hastalığı arttıran bir etkendir.
otobüs şoförlerinde sıkça görülen rahatsızlık.
Genelde 10 12 blok kesit alıyoruz. Makroskopisi baya basit oluyor.
Tıbbi tanı olarak c61 prostat ca'dır.
ömrü el verse yeterince uzun olsa her erkeğin başına gelecek durumdur.
Erken teşhis yapıldığı takdirde, vücuttan bir operasyonla temizlenmesi mümkün olan hastalıktır.
allah yardımcıları olsun. çok zordur.
Sanılanın aksine tehlikeli bir kanser türü değildir. Tehlikeli değil derken Çok ağır ilerler ve bu ağır ilerleme sürecinde hastanın başka sebeplerden ölme ihtimali oldukça yüksektir.

Batıda prostat kanseriyle ilgili yeni bir yöntem benimseniyor artık: Aktif gözetim. Eskiden prostat kanseri teşhis edilir edilmez ağır kemoterapi, radyoterapi tedavileri uygulanıyordu. Sonuçlar, tedaviye hemen başlanmayan hastalarla tedaviye hemen başlanan hastaların survival rate'lerinin (türkçesini bilmiyorum) hemen hemen aynı olduğunu göstermiş. Dahası tedavi olanlar,işeme, üreme özelliklerini de kaybediyorlardı.

Şimdi ise teşhis edilmesinden itibaren sürekli bir gözetim altına alınıyor hasta. eğer kanser agresifleşip metastaz hamlesinde bulunursa hemen müdahale ediliyor, aksi takdirde standart sağlık ve bakım uygulamaları dışında hiçbir şey yapılmıyor, sadece kanserli bir bünyenin güçlü kalması için gereken bir bakım izleniyor.

Teknik bir takım açıklamalar daha vardı ama onları hatırlamıyorum. Ayrıca 80 yaşını geçen her erkek kesinlikle (hasta olduğunu bilmese dahi) prostat kanseri oluyor kaçarı yok.
tehlikeli bir kanser türüdür. kız arkadaşımın babasında çıkmış, teselli edelim derken biz kanser olcaz amk.
erkeklerin başının belasıdır. dünyada erkek kanserleri arasında ilk 3'tedir.
benign prostat hiperplazisinin histopatolojik görüntüsünü tanıyabilen bir er kişi olarak kendisinden çekindiğimi belirtmek isterim. *
45-70 yaşları arasında saldırgan ve hızlı, 70'li yaşlardan sonraysa daha yavaş ilerleyen, erken teşhisle tedavisi mümkün olan bir hastalık.
(bkz: dedeler dikkat)
metastatik bulguları yoksa kurtulma şansı olan kanser türüdür.kanser başka bir organa sıçraması halinde kurtulma oranı çok düşüktür.
her erkeğin kaderi kanser. ikiye katlanma süresi 4 yıldır. 80 yaşina gelmiş her erkek prostat kanseridir diyebiliriz. geç bulgu verir.

tedavide kür şansı vardır. eğer prostat dışına çıkılmamışsa tedavi cerrahidir. bunun dışında radyoterapi, kemoterapi, hormon tedavisi yapılır.

cerrahi için hastanın beklenen ömrünün 10 yıldan fazla olması, genel durumunun iyi olması, prostat dışına invazyon olmaması, psa değerinin 20 nin latında olması gerekir.
16 ocak 2009'da üniversite arkadaşlarımdan anıl deniz yılmaz'ı aramızdan alan hastalık.
prostat kanseri diğer tüm kanserlerde olduğu gibi anormal yapıdaki hücrelerin kontrolsüz olarak çoğalması anlamına gelir.
yavaş gelişen bir kanser türüdür.bu nedenle çoğunlukla belirtiler ancak hastalar ileri yaşlara geldiğinde ortaya çıkmakta ve teşhis ileri yaşlarda konmnaktadır.bazı kişilerde o kadar yavaş gelişir ki teşhis konamaz ve hasta kaybedilir.
prostat kanseri abd'de cilt kanserleri hariç en sık görülen kanserdir.erkeklerde ölüme yol açan kanserler arasında ise akciğer kanserinden sonra 2. sırada yer alır.
erkeklerde görülen tüm kanserlerin %43'ünü, kanserle ilşkili ölümlerin ie %14'ünü teşkil eder.yaklaşık her amerikalı erkeğin 5'inde prostat kanseri gelişmektedir.

nedenler;
bilgiler çok sınırlıdır. yaş ve ırk ilk öne çıkanlardır.65 yaşın üzerindeki erkeklerde ve siyah ırkta daha sıklıkla görülmektedir.

belirtiler;
- idrar yaparken ağrı veya idrar yapmakta zorluk
- idrarda kan görülmesi
- pelvis bölgesinde uzun süreli ağrı
- sık idrara çıkma, aniden idrara çıkma ihtiyacının belirmesi
- özellikle sık sık uykudan uyandıran idrara çıkma ihtiyacı
- iştah azalması veya kilo kaybı

erken teşhis;

parmakla prostat muayenesi;
hekim tarafından prostata büyüme olup olmadığıın,tümör düşündüren herhangi bir değişiklik olmadığının anlaşılması için makattan parmakla girilerek uygulanır.40 yaşın üzerindeki erkeklere yılda 1 kere bu metod tavsiye edilir.

psa testi;
spesifik antijen prostat dokusunda bulunan protein yapısında bir maddedir. rektumun parmakla muayenesinden 2-3 gün sonra uygulanması tavsiye edilir.

transrektal ultrsound;
prostatın ses dalgaları kullanılarak muayenesini sağlayan, makattan uygulanan br incelemedir.prostat yapısının dokusu gözden geçirilerek ileri incelemeleri gerektirecek kanser şüphesi uygulanan yapıların bulunup bulunmadığının denetimini ve değerlendirilmesini sağlar.

(bkz: prostat kanserinde kesin teşhis)