bugün

herhangi bir ağa * * * bağlı bir bilgisayara ulaşmak için yapılması gereken eylem.
(bkz: port)
karşı taraf bunu size bilginiz olmadan yapıyorsa tehdit altındasınızdır aman dikkat.
"bu emule indirmiyo yaaa" diyen bünyelerin bihaber olduğu şey. ha bu işi yapınca da tıkladığınızda indirmeyebilir o ayrı. *
basit bir şekilde anlatmaya çalışıp o bildiğimiz forum sitelerinin beynimizi kemiren hacker ayaklarıyla sizleri sıkmamayı planlıyorum.

öncelikle port açmadaki sorunun iyi tespit edilmesi gerektiğini belirtmeliyim. bu iki şekilde karşımıza çıkar. ilki kullanılan ip'nin static mi yoksa dinamic mi oluşuyla ilgilidir. genelde static ip tercih eilmediği için modemimizin açmamız gereken portlarını gerekli işlemleri yapsak da açamayız. bi tane insan evladı da çıkıp bunu yazmamış yazsa da ne anlattığı bir türlü anlaşılamamıştır. yada ben sökemedim okumayı. neyse devam ediyoruz. eğer ''nedir bu static, dinamic? hatta ip ne ulan'' diyecek kadar hadiseye fransızsanız önce kullandığınız ip'nin static mi dinamic mi olduğunu öğrenin.

eğer static ip kullanıyor isek,

modemimizin kitapçığın da arayüzüne girmek için kullandığımız ve şu şekillerde (`http://192.168.1.1yada http://10.0.0.2) olması muhtemelurl'ler ile ara yüze ulaşılır. karşımıza çıkan kullanıcı adı ve şifre kısmına admin olarak giriş yaptıktan sonra her modemin kendine özgü bir haritası olsa da geneldevirtual serverkısmı içinde bulunan(bulunmuyosa da kesin bi yerdedir arayın)port forwading` sekmesine gelinir. burda olay basittir. emule için örnek vericek olursak * emule1 ismiyle bir tcp portu alınır. emule için bunu 10000 ile 60000 arasında bir değer almak high id almak için idealdir. biz 40000 alalım, add dedikten sonra karşımıza modemden modeme değişse de şunun gibi bir ekran gelicektir.
öncelikle bilgisayarımızın ip sini öğrenip ip kısmına yazılmalıdır.*
sekmede tcp seçilip
tcp.......start portnumber........end portnumber
40000 40000
daha sonra apply diyip udp ayarına geçilir, buraya da emule2 yazabiliriz.*
sekmede udp seçilip tcp değerinden farklı olacak şekilde
udp.......start portnumber........end portnumber
40005 40005
apply dedikten sonra save and reboot yapılır ve portlarımız açılmış olur.
buraya kadar static ip kullanıcıları için anlatıldı.

eğer dinamic ip kullanıcısı isek yukarıda yaptıklarımıza ek olarak yapmamız gereken bazı işlemler daha var. öncelikle hemen açıklıyım ben her şeyi denedim olmuyor diyorsanız yüksek ihtimalle dinamik ip kullanıyorsunuzdur. pc'nin ip'sini sabitlemeniz gerekir. çünkü internete her bağlandığınızda ip de değişmekte bu nedenle port açarken kullandığınız ip geçersiz olmaktadır. biz burda basit tabirle telekomdan verilen dinamic ip'yi değil de pc'nin ip sini sabitleyip onu kullanıyoruz.
hemen işlemlere geçiyorum efenim;

bilgisayarımızın ağ bağlantılarına sağ tıklayıp özellikler dedikten sonra internet iletişim kuralları(TCP/IP) sekmesine giriyoruz. burda ''otamatik olarak bir ip adresi al'' olarak işaretlenmiş sekme yerine ''aşağıdaki ip adresini kullan''ı işaretliyip aşağıdakileri uyguluyoruz.

ip adresi olarak modemimizin arayüzüne girmekte kullandığımıza benzer bir numara kullanıcaz.

örnek olarak verelim;

ip adresi 192.168.1.2
alt ağ maskesi 255.255.255.0 *
varsayılan ağ geçidi 192.168.1.1
alt kutuda ise,
yeğlenen dns sunucusu 192.168.1.1
diğer dns sunucusu kısmı boş bırakılıp uygula tamam denir ve pc'mizin kullanabiliceğimiz sabit bir ip'si olur.
daha sonra ki işlemler static ip için uyguladığımız aynı şekille yapılır. modemin arayüzüne gidilip aynı işlemler uygulanır ve sonunda portlarımız açılır.

eğer modemimizin arayüzüne ulaşıp nasıl açacağımızı anlayamadıysak http://www.portforward.com adresinden modemin türüne göre gerekli işlemleri görebiliriz. yok bulamadıysak yazın google'a hede modemde port açmak diye bi* ton forum da anlatılmıştır.

''açılmamış tek bir port, high id alınmamış tek bir pc kalmayıncaya dek'' sloganıyla yardırabilirsiniz artık. kolay gele sayın downloader şahıslar.
güncel Önemli Başlıklar