bugün

1.Biçim verilmeye elverişli olan.
2.Organik ve sentetik olarak yapılan madde.
(bkz: lastik)
eskiden mahalle aralarında ürünlerinin bağıra çağıra satıldığı madde.
Isı ve basınç etkisiyle biçim verilen, organik veya sentetik olarak yapılan madde.
icat edilmesinin üstünden 100 yıl geçen kimyevi madde...
Son yapılan araştırmalar sonucu kendisinden kan üretilmiş madde. Ne kadar sağlıklı bilinmez ama bunu da bulmuş adamlar.
elastik olmayan.
yandığı zaman karbonmonoksit ve hidrojen siyanür yayan maddedir. bu nedenle gemi kamaraları gibi fazla miktarda plasik barındıran yerlerdeki yangınlar özellikle tehlikelidir.

plastik yangınlarında karbonmonoksiti bir kenara koydum (ki o da öldürür aslında), asıl zararı hidrojen siyanür verir. almanlar gaz odalarında insan öldürmek için bu maddeyi kullanmışlardır. çok miktarda solunduğu zaman bir insanı 1-2 dakikada öldürür.

bu nedenle yanan plastik dumanını solumayınız. böyle de garip bir maddedir kendisi.
kauçukla kükürdü karıştırıp plastiği sertleştirme olayı vulkanizasyondur. plastikler lineer polimeler ve uzay ağı polimeleri olarak iki gruba ayrılabilir. lineer polimerler (termoplastikler), hurdasından yararlanılabilir olanlardır. ve zincir şeklinde bağlanma gösterirler. merleri büyüterek plastik üretim işlemi polimerizasyon olarak bilinir. doğanın en çok mına koyanlar ise, hurdasından yararlanılamayan ve x-y-x şeklinde bağlar kurduğu için uzay ağı plastikleri (termosetler) olarak adlandırılan gruptur. organik ve yapay (sentetik)tir plastikler. lineer polimerler, vinil yahut bütadiyen kökten türerler. c,h ve o esaslıdırlar. elektiriksel yalıtkan olup, ısıya (genelde 150 derecenin üstüne) dayanamazlar. elastiste modülleri çok küçük olduğundan, elastik özellikleri yüksektir. silikonlardan silikon yağı, silikon gresi, izolasyon (otomobil motorları vs için) ürünleri elde edilir. elastomerlerin elastik şekil değişimi %700-1000 kadar vardır ve inanılmaz bir rakamdır. elastomerlerde güneş altında yıpranma görülür.
şekil vermek anlamına gelen söz. çömlekçiler, heykeltraşlar için kullanılırdı, günümüzde bir maddeye isim oldu.
insan yapısı ilk plastik, 1862 yılında pamuk atıklarından Alexander Parkes tarafından yapılmıştır. 1907'de Leo Baekeland, bakalit dediğimiz malzemeyi yapar.
Yeryüzünde üretilen petrolün yüzde 4'ü plastik üretiminde kullanılır. Bu plastiğin yüzde 75 - 80'i buzdolabı, çamaşır makinası, tv, otomobil, ev ve bahçe mobilyaları yapımına gider...
Yüzde 20 ila 25'i ise ambalaj yapımında kullanılır. Ambalaj endüstrisinde kullanılan plastikler ise, termoset ve termoplastik olmak üzere ikiye ayrılır. Termoset, ısıyla sertleşir. Termoplastik ise isiyla yumuşar. 2007 rakamlarına göre, dünyanın yıllık plastik tüketimi 250 milyon ton civarındadır. Kompozit diye bildiğimiz plastik içeren maddenin özelliği ise şudur: Bu plastiğin dayanıklılığı başka bir malzemeyle artırılmıştır.
sürtünmeden dolayı elektrik yüklebilen materyal.
dilimize yunancadan geçmiştir.

(bkz: Plâstiki)
Abd'de tamamen yasaklanmış olan madde.
müthiş bir icat.

daha ötesi şam da çay içmektir.

plastik olmasa herşey durur, herşey. hayat felç olur resmen.
bir plastik doğada 1000 sene süreyle yok olmaz.
Lastik demektir.
şekil verilebilen madde demektir.
Benzinin yan ürünüdür. Evet.
Benzin ürünü ve dökümü.
Modern çağın vazgeçilmez maddesi.
mümkün olsa bırak plastiği boyayı bile eve sokmam ama millet bi güzellik anlayışı oluşturmuş aşamıyorsun.
dünyanın en güzel malzemesi, ahşap ve topraktır.
lan köy evi yaptım bi tane. yaparken toprak ve ham ahşap kullanıcam, tanıdık tanımadık ne kadar insan varsa geliyor, aa onu boyasana, aa oraya beton töksene , allahın cahilleri ya.
inanırmısın o baskılara işi yapacak ustalar da katılınca istediğimin anca yarısını yapabildim.
herifler yapmıyo lan. daha üstelesem bırakıp gidecekler.
her yıl denizlere 10 milyon ton ağırlığında plastik atılıyor. bu ağırlığa denk 700 milyar plastik şişe üst üste konsa, yüksekliği, dünya ile güneş arasındaki uzaklık kadar olurdu.
...Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği gereğince, satış noktalarında plastik poşetlerin ücretlendirilmesi sonrası aylık kişi başı poşet kullanımı 35'ten 10'a geriledi...

https://www.google.com.tr...tu,g6_RUambw0uuS11O3KyQcA
Denizlerdeki atıkların %90’ı plastiklerdir.