bugün

Plaseboda önemli olan senin inanman değil bilinç altinda o inanç yada etkiyi demek daha doğru ortaya çikartan olguyu tetiklemekdir.buda senin bilinçli iradenin elde edemiyceği bir durumdur.ha hindistanda yogiler zehri bile icip kana kariştirmadan atabiliyor fakat olayda kesin sonuç hipnozdaki gibi bilinç altina etki etmektir.hatta bn nazarin ve büyününde nosebo olduğunu düşünmekteyim.
Hiçbir faydası olmamasına rağmen verilen ilacın yajut başka bir maddenin kişiyi paikolojik olarak iyileştirmesi durumu.
(bkz: her şey kafada bitiyor)
Nenemin geçen sene diz ağrılarından şikayetçi olması ve akabinde tıpcı kuzenimin minik şekerleri bir ilaç kutusuna doldurup "nene al bunları sabaha akşam günde 2 kere iç " demesiyle vuku bulmuş olay. Ciddi ciddi nenem iyileşti swh

Ama yine de siz evde şeyyetmeyin tabi.
en basit şekliyle şöyle anlatılabilir;
bir grup hastaya onlarda iyileşme sağlayacak olan 'x' adlı hap verilir. Lakin aslında bu verilmiş olan hap görünümlü şey aslında şeker ya da benzeri farklı bir maddedir. Ancak sonucuna bakıldığında ise kişiler bu hap görünümlü şekeri içtikten sonra iyileştiklerini ifade etmektedirler. Çünkü ilaç sandıkları şekeri yedikten sonra psikolojik olarak bir rahatlama gerçekleşiyor. Bu da psikolojik bir iyileşme şeklinde yorumlanabilir.
En güzel örneği sarhoş alaattin dayı vermişti bununla alakalı.

Hapiste ya da askerde (tam hatırlamıyorum) aspirinlerin üzerindeki yazıyı kazıyıp millete uyuşturucu hap diye satıyormuş ya da satıyorlarmış. içenler kafayı buluyormuş.
iyileşmenin psikolojik olduğunu ortaya koyan etkidir.
genelde çocuk ya da yaşlılarda etkili bir nevi tedavi yöntemidir.
Plasebo etkisi; kişinin aldığı ilaç (ilaç yerine verilen etkisiz ilaç) hakkında kendini iyileştireceği yönündeki düşüncesi, bu inancına paralel olarak fiziksel veya psikolojik iyileşmesidir. Bir bakıma, bireyin kendini iyileşeceğine inandırmasıdır.

Neuroscience Journal’da yayınlanan bir çalışmada, bir grup psikolog ve nörolog son 6 ay içinde ayrılık yaşamış 40 kişiye ayrıldıkları kişinin fotoğrafını gösterdiler. Ayrılıkla ilgili duygularının canlanması sağlanan deneklerin kollarına yüksek sıcaklıkta bir uyarıcı verildi. Bu deneyimden sonra onlara tıbbi bir etkisi olmayan, basit tuzlu solüsyon içeren bir burun spreyi verildi ve psikologlar grubun yarısına spreyin MR çekimine yardımcı olacağını, diğer yarısına ise fiziksel ve duygusal acıları hafifleteceğini söylediler. Daha sonra resimlere bakma ve ayrılıkla ilgili olumsuz duygularını hatırlama görevini tekrarlarken kollarına keskin bir acı uygulandı.

ilacı alan kişiler ayrılık hakkında daha iyi hissetmişler ve kollarına uygulanan sıcak uyarıcıdan daha az rahatsız oldukları saptanmış.
günlük yaşantımızda bir çok yerde farkında olmadan plasebo etkisine maruz kalırız. bunlara bir kaç örnek vermek gerekirse "bazı" asansörlerdeki kapı kapama tuşunun hiçbir işlevi yoktur. siz bassanız basmazsanız da o tuşa, kapı yine aynı sürede kapanacaktır. fakat siz kapının siz o tuşa bastığınız için kapandığını sanıp bir nevi tatmin yaşayacaksınız.

bir başka örnek ise trafik ışıklarının direklerindeki yayaya yeşil yanması için basılan butonlar. bu butonların da önemli bir bölümü çalışmaz. londra'da ilk bu butonlar trafik ışıklarının direklerine konmuş. fakat yıllar geçince bu butonların bakım ve yenileme çalışmaları maaliyetli olunca öylece bırakmışlar. fakat bozuk olmasına rağmen halen insanların bu butonlara tıkladığı görülmüş. ve insanlar butona kendileri bastığı için yeşil yanacağını zannettiği için e
Güçlü etkisi olan, ilaç olmayan iyileştirici.

Onkolojik hastalarda bile kullanılan ve kimi zaman mucizevi etki yaratandır.

izlediğim bir belgeselde, Bir grup kanser hastasına, etkili bir ilaç geliştirildiği ve sonuçlarının muhtemelen iyi sonuçlanacağına inandıklarına dair bir konuşma yapılarak, hap diye, bonibon içirilmiş.
Evet evet bildiğimiz üstü şeker kaplı çikolata drajelerinden.
Ve birçok denekte, kayda değer iyileşmeler saptanmış.
arkadaşıma ilaç yerine şeker verdim baş ağrım geçti dedi. ulan beyin.
inanç derim ben buna.zira tanriya inanip boynunda muska tasiyarak kotuluklerden korundugunu zanneden insanla ,sahte ilac kullanip iyi olduguna inanan insan birdir.aslinda soylede diyebiliriz: hastaliklari ilacta etkiler ,hastanin icinde bulundugu ruh halide.yani plasebo diye birşey yoktur.
tıbbi olarak hiçbir etkisi olmayan bir ilacın telkine bağlı olarak etki meydana getirmesi olayı.
Psikosomatik rahatsızlıklar gibidir.
Birçok hastalığın asıl çaresi, her şeyin kafada bittiğinin bir göstergesi. insanın aslında etkin madde içermeyen ilaç benzeri hapları alarak veya tedavi yöntemini uygulayarak iyi olduğu düşüncesi ile sentezlenmesinin ardından var olan hastalığın, son bulması.
Türkçesi : iyi diyelim, iyi olalım.
Concikli ambalajın lüzumu yok.
plasebo etkisi nedir'in bilimsel açıklaması;

http://www.r2d3.net/2016/...plasebo-etkisi-nedir.html
sanmak olayının + larini açıklayan etkidir.
antidepresan haplarını kullanmama nedenimdir.
ille de bir antidepresana ihtiyacım olursa gider, neşeleneceğim bir yazı okur veya video izlerim. benim için bundan ala antidepresan yoktur.
Bipolar filmini izleyin, nasıl etkiymiş görürsünüz. Her zaman iyi işe yaramıyor.
annenizden mide bulantı ilacı istersiniz ve tesadüf bu ya evde kalmamıştır. Bu işleri bilen annenizin size sizin haberiniz olmadan vericeği aspirini, mide bulantı ilacı diye içersiniz ve içtiğiniz ilacın midenize iyi geliceğini düşüneceğinizden dolayı size iyi gelecektir. Psikolojiktir.

Bu sayede anneniz size plasebo etkisi yapmış olucak.. Temsili annedir.
görsel
aşk etkisi..
Alper Canıgüz'ün Tatlı Rüyalar adlı kitabını hatırlatan durumdur.
belini kırıp tedavi sürecinde fazladan ağrı kesici isteyen anneanneme bonibon verildikten yarım saat sonra ağrılarının geçtiğini söylemesi üzerine şahsım için varlığını kanıtlamış etkidir.