bugün

temiz iş.
tadilat dolayısıyla zararına satışımız devam ediyor... kalmasın kapatıyoruz...22 temmuz son gün böyle fırsat bir daha gelmez...diye düşünen zihniyetin son icraatı
aliağa kompleksi ile birlikte 14 fabrikası, 8 ortak tesisi bir özel limanı, bir özel barajı bulunan ve yıllık 3 milyon tonluk üretimi ile türkiye pazarının yüzde 33'ünü elinde bulunduran lkenin en önemli şirketlerinden biridir. peşkeş çekilmiştir. gelen 2 milyar dolar çar-çur edildikten sonra elimizde kocaman bir hiç kalacaktır. harp zamanı araçlarımıza koyacağımız benzini, mazotu başkasına bağımlı hale getirilmiştir. br yüce divanlık dosya daha oluşmuştur. satanlara ve yiyeceklere hayırlı olsun.
--spoiler--
Türkiye nin yoksulluk ve işsizlikle mücadelesinde yabancı sermaye ihtiyaç duyduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 2.5 milyon insanı işe kavuşturdunuz mu ki, sermayenin yerlisini yabancısını ayırt edeceksiniz dedi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Petkim ihalesine ilişkin olarak Özelleştirme Yüksek Kurulu, Rekabet Kurulu ve Danıştay ın çalıştıklarını belirterek, özelleştirmeler sonrası artan yabancı sermaye düşmanlığına karşı çıktı.

Hisarcıklıoğlu, Benim ülkemin birinci meselesi yoksulluk açlık ve bunu yenebilmek. işte 2.5 milyon insan işsiz, 700 bin insan iş arama umudundan vazgeçmiş, bu hepimizin acısı, hepimizin derdi olmalı. Bu insanları işe kavuşturdunuz da mı, yerlisini yabancısını ayırt edeceksiniz. Yabancı geldi, yerli gitti, ne farkı var dedi.
--spoiler--

petkim işçisi neden özeleştirmeyi istemedi?
petkim türkiye'nin sermayesi ve maliyeti en yüksek kuruluşu değil miydi?
petkim devletinken istihdam sağlanamıyo muydu?

petkim'in satışı hiç kimsenin hoşuna gitmedi.. satışı durdurmak için mahkemeye gidecekler herkes biliyor bunu belli sonu.. öyle böyle kazık yemedik çünkü.. sonra olayların bu şekilde gelişeceğini fark eden hisarcıklıoğlu çıkıp saçma düşüncesini meşrulaştırmak için cebelleşti.. petkim işçisi grev yapıyor, dinledinmi onları hiç? petrol-iş sendikası size kolay kolay kaptırmayacaktır devletin olması gereken malı.. özelleştirmeler çoğalınca kulağından tutup seni ekrana oturttular ki hükümetin saçmalamasını destekle diye.. kaymağını yedirmez size kimse..

biz seydişehir aliminyumu'un, erdemir'in ve etibank'ın da özelleştirilmesini gördük ne değişmişti ki şimdi ne değişek?
Ya bu olayı Can Dündar'ın bu yazısı bitirmiş resmen :
http://www.milliyet.com.t...7/07/09/yazar/dundar.html
tanım: akpnin tüccarlığıdır.
bu akpye oy verenler hiç mi vatan sevmezler? bu akpye oy verenler hiç mi vatanın kaynaklarının yabancıya satışına tepki göstermezler? diye de sormadan geçemiyorum.
ihaleyi kazanan şirketin direkt olarak petrol fiyatları üzerinde söz sahibi olabileceği durumdur. ve dolayısıyla hükümet üzerinde söz sahibi ve dolayısıyla bizim üzerimizde söz sahibi ve ....*
--spoiler--
Özelleştirme programından yabancı girişimcilere satılan hisselerin bedeli toplam özelleştirme gelirlerinin yüzde 24'üne ulaşabilmişken, istanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda işlem gören şirketlerin yüzde 71'i yabancılar tarafından alınmış durumda. Peki bu yabancı yatırımcıların etnik kimliğini bir bilen var mı? Aslında küresel ekonomide böyle bir soru da gereksiz zaten. Çünkü, devletler artık yabancı yatırımcının kimliğine değil, ne yaptığına bakıyor. Eğer gelen yabancı sermaye ülkeye olumlu katkı yapıyorsa onu destekliyor, katkı yapmıyorsa ülkesinden gitmesi için yol gösteriyor. Dolayısıyla yabancı sermayeden ve onun kimliğinden korkmaya hiç gerek yok.
Petkim'in stratejik olup olmadığına gelince, Türkiye'de petrokimya ürünleri talebi 6 milyar dolar düzeyinde seyir ediyor. Petkim ise Türkiye petrokimya ürünleri talebinin ancak yüzde 25'ini karşılayabiliyor. Ülke talebinin büyük bölümü ithalatla karşılanıyor. Bu nedenle Petkim ekonomimiz için öyle söylendiği gibi 'stratejik' bir özelliğe de sahip değil. Ayrıca Petkim'in piyasaya yaptığı ürün arzıyla fiyat düzenlemesi yapabilmesi pek mümkün değil. Üstelik Petkim'de 'altın hisse' bulunduğu için, yönetimin kararları anında kontrol edileceğinden, ülke çıkarına aykırı bir icraatın yapılması da mümkün olamaz. Öte yandan askeri açıdan da Petkim'in stratejik bir önemininin olmadığına dair Genelkurmay Başkanlığı'nın bir yazısı, Petkim'in dosyasında zaten bulunuyor.
Peki Petkim'in özelleştirilmesinde hiç hata yapılmadı mı? Hata, genel seçimlere 17 gün kala Petkim ihalesinin yapılmış olmasıdır. Daha önceki hükümetler döneminde Özelleştirme idaresi seçimlerin en az iki ay öncesinde özelleştirme ihalelerini durdurur ve yeni hükümetin iradesini beklerdi.
Teamüllere uyulsaydı yıllar önce özelleştirilmesi gereken Petkim'de bugün böyle tuhaf bir tartışma yaşanmayacaktı. Ama şimdi Petkim'in 20 yıllık özelleştirme macerasını tamamlamak yine zorlaştı.
--spoiler-- *

hükümet uşaklarını teker teker medyaya çıkarıyor ve oy kaybetmemek için konuşturuyor.. rıfat hisarcıklıoğlu ndan sonra süleyman yaşar da bu tayfaya katıldı ama ne fayda... üstelik yazıyı radikal e yazmış.. *

(bkz: allah akıl fikir versin)
Artık bir şeylere dur deme zamanımızın gelip çoktan geçtiğini bize gösteren satıştır.Ne zaman dur diyeceğiz tüpraşlar,oyaklar,petkimler elden gidiyor yakında bağımsızlığımızıda üçkuruşa satar bunlar...
Nihat Berhamın bir şiirinde haykırdığı gibii
"HAYKIR ACINI EYY HALK,BAŞEĞME HAYKIRRRR
BiR YOL KAVŞAĞINDASIN"
niye seçimlerden önce satıldı acaba? bu kadar önemli bi kurumun, türkiye nin can damarı denilebilecek bir yerin satışı neden bu kadar acele oldu. seçimden sonra satılamıyo muydu? birilerinin yapması gereken birşeyler var heralde daha...
akp hükümetinin sümerbank'tan başlayarak türk telekom , erdemir, tekel ve tüpraş ile devam eden kökü cumhuriyetin ilk yıllarına dayanan kuruluşları yabancılara peşkeş çekme politikasının en son ve en acı ayağıdır. seçimlerin onbeş gün öncesinde yangından mal kaçırır gibi yapılması insanı derin düşüncelere sürükleyen eylemdir de aynı zamanda.
(bkz: han i yagma/#84335)ile özetlenebilecek özelleştirmedir.
hrant dink suikastının hemen akabinde "hepimiz ermeniyiz" pankartları açan kitlenin, ihaleyi alan konsorsiyumun finans kaynağı ve gizli ortağı bir ermeni vatandaşı diye, böyle stratejik bir kurum ermenilere satılmaz, devletin malı ermenilere peşkeş çekildi diyerek, olağanüstü tepki verdiği özelleştirmedir...

ama böyle de olmaz ki, hani hepiniz ermeniydiniz !

(bkz: bu ne yaman çelişki anne)
ırkçılık yapmak için açılmamış başlıktır. sorun tamemen devlet malının 'yabancı' sermayeye satışıdır, ülke,ırk,dil,din gözetmeksizin..

hepimiz ermeniyiz
hrant dink e yapılan ayıp
gats
PETKiM SATILAMAZ !

Tüm enerji alanlarından ve petrol sektöründen kamu kuruluşlarının süreç içinde çekilerek, bu alanın uluslararası sermayeye devredilmesine pervasızca devam ediliyor.

PETKiM SATILAMAZ !

AKP iktidarı, halk seçim gündemiyle uğraşırken ülkenin tek petrokimya tesisini apar topar özelleştirdi. Halkın emek ve alın teri ile kurulmuş petrol sektörünün stratejik önemdeki bir kamu kurumu olan PETKiM‘in %51 hissesi blok olarak, IMF ve uluslar arası sermayenin dayatmaları sonucunda satılarak, bir kamusal alan daha piyasaya açılmış oldu.

Yılda 2,2 milyon ton üretim gerçekleştiren; yıllık 1,6 milyar dolar cirosu, 41 milyon dolar karı olan, 3.596 kişiye istihdam sağlayan, 5 yılda ülke ekonomisine 1,4 milyar YTL katkı yapabilen, 5 yılda toplam 4 milyar dolar döviz tasarrufu sağlayabilen, halkın çıkarları- kamu yararı doğrultusunda faaliyet gösteren PETKiM, 1,3 yıllık cirosu karşılığında Troika Dialog Group, Investment Production Group Eurasia, Caspi Neft JSC konsorsiyumuna peşkeş çekilmiştir.

Bu satış ile, eğer tesis üretime devam ederse; ürün miktarı ve fiyatı, alanında bir tekel olacak uluslar arası sermayenin insaf(sızlığ)ına bırakılacak, ürün kullanıcıları ve tüketiciler büyük zarar görecektir.

Ülkemizin petro kimyasallar üretiminde bir tekel olan kamu kuruluşumuzun uluslar arası sermayenin kar zarar hesabına terk edilmesi ile, üretim yapılmak yerine, tesisin arazi, liman, depo, baraj, enerji gibi altyapı olanaklarının başka ticari amaçlar için kullanılması söz konusu olabilecek ve petrokimyasalların üretiminden de vaz geçilmiş olacaktır.

Bu özelleştirmeyle, petrokimya alanı mülkiyet değiştirirken; sendikasızlaştırma, işten atılma, taşeronlaştırma,, çalışma saatlerinin artması ve ürün pahalılığı ile karşı karşıya kalınacaktır.

Özelleştirmelerde, satın alanın kimliği, yerli veya yabancı olması farketmiyor, satın alan kim olursa olsun, sonuçta aynı talanı ve yıkımı yaşatan özelleştirmelere topyekün karşı durmak gerekiyor.

PETKiM‘in satışına sessiz kalan veya sadece kimin aldığı konusuna indirgeyen sistem partilerinin sermayeye dönük yüzü de bir kez daha ortaya çıkmıştır.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası olarak, Tüm enerji alanlarından ve petrol sektöründen kamu kuruluşlarının süreç içinde çekilerek, bu alanın uluslararası sermayeye devredilmesine, halkın emeği ve yarattığı değerleriyle kurulan kamu kuruluşlarının sermayeye satışına-özelleştirmelere karşı olduğumuzu bir kez daha vurguluyor, Satışa karşı direnen PETKiM işçilerinin mücadelesini destekliyoruz. jmo
halen kime satıldığı belli olmayan milli bir işletmemiz..
(#1916054)

öncelikle hepimiz ermeniyiz demek, sırf ermeni olduğu için faşistçe öldürülen birinin yanındayız demektir. petkim'in ermeni, amerikan veya rus şirketlere satılması da hiç fark etmez. çünkü kapitalizm evrenseldir. sermaye tüm ülkelerde ırkına, diline, dinine bakmadan insanları sömürür.
PETKiM ÖZEL BiR ŞiRKETE DEVREDiLMiŞTiR. YANi PETKiM KAZAKiSTAN A BAĞLI ÖZERK BiR CUMHURiYET OLMAMIŞTIR. SON iKi YIL HARiÇ DEVLETE MiLYARLAR KAYBETTiRMiŞTiR. DEVLET MALI DENiZ YEMEYEN KERiZ MANTALiTESi BUNDAN SONRA petkim de OLMAYACAKTIR. AYRICA DEVLET satıştan sonra buradan TRiLYONLARCA VERGi ALACAKTIR. BUDA 10 YIL SONRA ÜÇ PETKiM YAPABiLECEK BiR birikim OLUŞTURACAKTIR. *
bizim pişkin başbakanımız geçtiğimiz akşam ntv de bir programa konuk oldu ve utanmadan;
- neden benim petkim'i özelleştirmemin hesabını soruyosunuz da, asker, 'oyakbank'ı fransızlara sattığında hesap sorulmuyor dedi...sanırım başbakan bir e muhtıra daha istiyor, pes dedim artık..
Devlet Petrokimya ürünlerini satacak da ne yapacak? Üretimini Dünya rekabetine hazırlayabilecek mi? gibi sorular sorulduğunda son derece mantıklı gelen özelleştirmedir. Devlet kontrol konumunda olmalıdır.
Danıştay idari Dava Daireleri Kurulu tarfından, kar eden kamu iktisadi teşebbüsleri (bkz: kit) satılamaz gerkçesiyle 14'e karşı 15 oyla durdurulmuştur.
bugün itibariyle; petrol-iş tarafından açılan davanın neticesi olarak "kamu hissesinin özelleştirilmesine, satışın blok satış yoluyla gerçekleştirilmesine ilişkin 8 Şubat 2007 tarihli Özelleştirme Yüksek Kurulu kararına dair iptal istemi"nin reddedildiği özelleştirmedir.

önceleri satılamaz diyen ve kısa zaman evveline kadar da kâr eden işletme satılamaz şerhi düşen danıştay idari dava daireleri kurulu, katakulliye getirilerek "kâr etmiyormuşmuş da zarar ediyormuşmuş" konumuna düşürülen petkim'i... üstüne bir de "yasal dayanağı bulunmayan" davadır demişler gerekçe olarak ve bizler de "vay anasını hukuk lan bu" diyelim değil mi? ne de olsa özelleştirmelerin hepsinin altına o şık cümle konduruluyor güzel ülkemde;

"ekonomide verimlilik artışı ve kamu giderlerinde azalma sağlamak..."
özelleştirilme fiyatı olan 2.050.000.000 amerikan dolarına satılan ve o fiyata limanının bile yapılamayacağı eskiden devletin olan şimdi ise sahibi belli olmayan şirket.