bugün
- yıllardır hep 30 yaşında olan yazar4
- 10 eylül 2026 fenerbahçe roma maçı11
- çalışmak istemek ama engellerin çıkması8
- queen ravennadan mesaj var11
- bir sözlük yazarına çıkma teklif etmek4
- deli bakışlı erkekler5
- damarsız tüysüz manisa yaprağı20
- yeralti edebiyatcisi7
- 9 eylül 2026 sporting lizbon galatasaray maçı23
- beklenen büyük istanbul depremi2
- birinin altında çalışmak4
- uludağ günlük3
- gocu35
- 3 yaşındaki elif'i göz göre göre ezen kadın sürücü9
- nikki glaser2
- kız düşürmenin kısa yolu19
- saltburn2
- fakir ekeği annesi sevsin8
- 27 ağustos 2026 şampiyonlar ligi kura çekimi2
- uludağ sözlük size ne kattı27
- üzülünce vücudun verdiği tepkiler2
- mış gibi yapmak2
- günlük 935 lira6
- al sözlükteki bütün amlar senin olsun8
- nervio hamferdi9
- karı kıza para yedirir misiniz6
- s'i l v'e r m'i s t34
- dünya her alanda ilerleyecek5
- üsküdar2
- tek ayak üstünde durabilen kadın5
- follow the cops back home3
- bu daha büyümüyor mu diyen kız6
- işi bırakıp minik ve şirin bir kafe açmak2
- ona bir şeyler söyle2
- seksenlerde nasıl görünürdüm trend i15
- köprü ve otoyolların özelleştirilmesi2
- ansızın gelen benim burada ne işim var hissi4
- sınırsız nafaka kaldırımı insan hakları ihlalidir2
- yedekte feyk hesap tutmak5
- vanlı kara haydar3
- veli toplantisi4
- türkçe 25000 kelimeden oluşan kısıtlı bir dildir10
- sözlük çeteleri3
- entry girerken kendini frenlemek3
- jar jar binks bir sith lordu mu2
- özlem gürses'in gta 6 yorumu3
- kademeli emeklilik sistemi3
- galatasaray'ın sporting maçı kamp kadrosu4
- 3po2
- r2d22
aynı zamanda bir tarafı ısıtılıp diğer tarafı soğutulduğunda elektrik üretir.
en küçük boyuttaki peltierin ( 15x15 mm ) yaklaşık 2 amper çekmesiyle yaşattığı zorlukları unutmadığım soğutucu.
herkes peltier'in soğutucu kısmıyla ilgilenmiş ya işlemci soğutma ya mini buzdolabı ya nem alma cihazı yada bir tarafına sıcak bir tarafına soğuk uygulayarak 1 volt elektrik üretmeye çalışmış.
ben aylaklıktan peltier'in sıcak kısmıyla ilgilendim.
evde 3 oda var ama tek oda kullanıyorum kombi sadece tek oda için çalışıyor bulunduğum odadaki peteğin uzunluğu 1 metre
malzemeler:
12 volt adaptör
1 adet 4 cmx85 cm alüminyum soğutucu.
görsel
2 adet 12v tec1-12706 peltier
görsel
2 adet peltierin soğuk kısmi için 4cmx4cm aliminyum soğutucu
görsel
peteğin üst kısmı
görsel
bitmiş hali
görsel
tek peltier ile yapsam sıcaklık 85 cm alüminyum soğutucunun her yerine dağılmayacak belli bir noktası aşırı ısınacak peltier zarar görebilir.
alüminyum soğutucunun her yerine ısı yayılması için iki peltieri paralel bağlarsam alüminyum yine aşırı ısınıp zarar görebilir.
85 cm alüminyum üzerinde 28 cm aralıklarla iki peltieri seri bağladım peltierler üzerine 6 volt düştü ve alüminyum soğutucunun her yeri eşit bir şekilde alüminyuma dokunulduğunda elini yakacak şekilde ısındı peltierin soğuyan kısmınada 4cmx4cm alüminyum soğutucu koydum peltierin ısınan tarafına soğutma uygulanmadığından soğuyan tarafıda ufaktan serinlik var ama terleme yapmıyor.
iki seri bağlı peltieri kombiyi kapatıp iki saat test ettim içerisi istanbulda kar yağarken bile sıcak kaldı.
iki adet seri bağlı peltier saatte 36 40 watt arası elektrik tüketti.
saatte 40 watt tüketse 40x24=günde
960 kwh 960x30=ayda 28.800 kwh elektriğe yeni zam geldi 0.80 olsa birim fiyatı 28.000x0.80=ayda 23.040 tl elektrik tüketiyor.
ama daha test aşamasında alüminyum profil 1 bucuk metreyken test ettim peltierler 2 saat çalıştı evi ısıttı ve bozulmadı şimdi 85 cm yaptım ve peteğin içine uyarladim birde öyle test edeceğim.
ben aylaklıktan peltier'in sıcak kısmıyla ilgilendim.
evde 3 oda var ama tek oda kullanıyorum kombi sadece tek oda için çalışıyor bulunduğum odadaki peteğin uzunluğu 1 metre
malzemeler:
12 volt adaptör
1 adet 4 cmx85 cm alüminyum soğutucu.
görsel
2 adet 12v tec1-12706 peltier
görsel
2 adet peltierin soğuk kısmi için 4cmx4cm aliminyum soğutucu
görsel
peteğin üst kısmı
görsel
bitmiş hali
görsel
tek peltier ile yapsam sıcaklık 85 cm alüminyum soğutucunun her yerine dağılmayacak belli bir noktası aşırı ısınacak peltier zarar görebilir.
alüminyum soğutucunun her yerine ısı yayılması için iki peltieri paralel bağlarsam alüminyum yine aşırı ısınıp zarar görebilir.
85 cm alüminyum üzerinde 28 cm aralıklarla iki peltieri seri bağladım peltierler üzerine 6 volt düştü ve alüminyum soğutucunun her yeri eşit bir şekilde alüminyuma dokunulduğunda elini yakacak şekilde ısındı peltierin soğuyan kısmınada 4cmx4cm alüminyum soğutucu koydum peltierin ısınan tarafına soğutma uygulanmadığından soğuyan tarafıda ufaktan serinlik var ama terleme yapmıyor.
iki seri bağlı peltieri kombiyi kapatıp iki saat test ettim içerisi istanbulda kar yağarken bile sıcak kaldı.
iki adet seri bağlı peltier saatte 36 40 watt arası elektrik tüketti.
saatte 40 watt tüketse 40x24=günde
960 kwh 960x30=ayda 28.800 kwh elektriğe yeni zam geldi 0.80 olsa birim fiyatı 28.000x0.80=ayda 23.040 tl elektrik tüketiyor.
ama daha test aşamasında alüminyum profil 1 bucuk metreyken test ettim peltierler 2 saat çalıştı evi ısıttı ve bozulmadı şimdi 85 cm yaptım ve peteğin içine uyarladim birde öyle test edeceğim.
heves kırmak gibi olmasın lakin elektrik enerjisini ısı enerjisine çevirme verimleri yüzde 99'un üstünde olan elektrikli ısıtıcılarla kıyaslandığında, elektrik enerjisini toplam ısı enerjisine çevirme verimleri yüzde 96 civarında kaldığından, ortamın sıcaklığını yükseltme amacı için tercih edilmeyen bir ısı pompası türüdür.
yine de, soğuk bir kış günü eldeki tek malzemeyse kullanılmasında bir sakınca yoktur, yüzde 96 hiç yoktan iyidir.
yine de, soğuk bir kış günü eldeki tek malzemeyse kullanılmasında bir sakınca yoktur, yüzde 96 hiç yoktan iyidir.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar