bugün
- bütün mal varlığı üstünde sokakta yaşayan insan3
- beyaz ekmek yiyen vatan hainleri6
- en sevilmeyen ev işleri5
- gönül almaya çalışan erkek2
- istanbul un çok pahalı olması14
- yazarların bugün cılkını çıkardığı şarkı2
- fenerbahçe gornik zabrze maçı3
- herkes yatsın iyi geceler9
- 19 temmuz 2026 ispanya arjantin maçı61
- 1 saatte 10 bira içmek19
- neden okula gitmek zorundayız2
- tembel ve çalışmayan insan16
- ölmeyi dilemek2
- sözlük kızlarının kombinleri20
- velvet vs nervio19
- erkeklerin giderek feminenleşmesi11
- the merich13
- cips olsa da yesek7
- oğlum çok güzel lan6
- nick vermeden bir yazara ağır hakaret etmek13
- sözlükte yazışılan kızın true çıkması14
- kabataş olayı görüntüleri8
- kuveyt ve bahreyn de hava savunma sistemleri2
- oğuzhan uğur12
- kasiyer kızdan hoşlanmak17
- magnum dondurmasının eskiden daha pahalı olması8
- uzaylı görünce söylenecek ilk şey10
- slavko vincic15
- eşeği alıp kafa iznine çıkmak7
- velvet13
- matbaanın gecikmesine sebep5
- ispanya20
- nervio11
- 50 tl ile rolling yapmak6
- horoz hayası çorbası5
- aklını yitirmek4
- benzini dolarla mı alıyoruz diyen tip6
- kadınlar nasıl erkeklerden hoşlanırlar6
- 2026 dünya kupası25
- bira cips6
- otobüste kitap okuyan insanlara bakmak3
- atatürk e din düşmanı diyenler6
- lale devrinde deliler gibi eğlenmek4
- tememda kenka nalaka10
- arkadaşlar beni gammazlayın5
- uludağ sözlük yazarlar yüzünden bitti6
- manyak olmaya karar verdim9
- laptop5
- futbol14
- ona bir şey söyle9
herkes peltier'in soğutucu kısmıyla ilgilenmiş ya işlemci soğutma ya mini buzdolabı ya nem alma cihazı yada bir tarafına sıcak bir tarafına soğuk uygulayarak 1 volt elektrik üretmeye çalışmış.
ben aylaklıktan peltier'in sıcak kısmıyla ilgilendim.
evde 3 oda var ama tek oda kullanıyorum kombi sadece tek oda için çalışıyor bulunduğum odadaki peteğin uzunluğu 1 metre
malzemeler:
12 volt adaptör
1 adet 4 cmx85 cm alüminyum soğutucu.
görsel
2 adet 12v tec1-12706 peltier
görsel
2 adet peltierin soğuk kısmi için 4cmx4cm aliminyum soğutucu
görsel
peteğin üst kısmı
görsel
bitmiş hali
görsel
tek peltier ile yapsam sıcaklık 85 cm alüminyum soğutucunun her yerine dağılmayacak belli bir noktası aşırı ısınacak peltier zarar görebilir.
alüminyum soğutucunun her yerine ısı yayılması için iki peltieri paralel bağlarsam alüminyum yine aşırı ısınıp zarar görebilir.
85 cm alüminyum üzerinde 28 cm aralıklarla iki peltieri seri bağladım peltierler üzerine 6 volt düştü ve alüminyum soğutucunun her yeri eşit bir şekilde alüminyuma dokunulduğunda elini yakacak şekilde ısındı peltierin soğuyan kısmınada 4cmx4cm alüminyum soğutucu koydum peltierin ısınan tarafına soğutma uygulanmadığından soğuyan tarafıda ufaktan serinlik var ama terleme yapmıyor.
iki seri bağlı peltieri kombiyi kapatıp iki saat test ettim içerisi istanbulda kar yağarken bile sıcak kaldı.
iki adet seri bağlı peltier saatte 36 40 watt arası elektrik tüketti.
saatte 40 watt tüketse 40x24=günde
960 kwh 960x30=ayda 28.800 kwh elektriğe yeni zam geldi 0.80 olsa birim fiyatı 28.000x0.80=ayda 23.040 tl elektrik tüketiyor.
ama daha test aşamasında alüminyum profil 1 bucuk metreyken test ettim peltierler 2 saat çalıştı evi ısıttı ve bozulmadı şimdi 85 cm yaptım ve peteğin içine uyarladim birde öyle test edeceğim.
ben aylaklıktan peltier'in sıcak kısmıyla ilgilendim.
evde 3 oda var ama tek oda kullanıyorum kombi sadece tek oda için çalışıyor bulunduğum odadaki peteğin uzunluğu 1 metre
malzemeler:
12 volt adaptör
1 adet 4 cmx85 cm alüminyum soğutucu.
görsel
2 adet 12v tec1-12706 peltier
görsel
2 adet peltierin soğuk kısmi için 4cmx4cm aliminyum soğutucu
görsel
peteğin üst kısmı
görsel
bitmiş hali
görsel
tek peltier ile yapsam sıcaklık 85 cm alüminyum soğutucunun her yerine dağılmayacak belli bir noktası aşırı ısınacak peltier zarar görebilir.
alüminyum soğutucunun her yerine ısı yayılması için iki peltieri paralel bağlarsam alüminyum yine aşırı ısınıp zarar görebilir.
85 cm alüminyum üzerinde 28 cm aralıklarla iki peltieri seri bağladım peltierler üzerine 6 volt düştü ve alüminyum soğutucunun her yeri eşit bir şekilde alüminyuma dokunulduğunda elini yakacak şekilde ısındı peltierin soğuyan kısmınada 4cmx4cm alüminyum soğutucu koydum peltierin ısınan tarafına soğutma uygulanmadığından soğuyan tarafıda ufaktan serinlik var ama terleme yapmıyor.
iki seri bağlı peltieri kombiyi kapatıp iki saat test ettim içerisi istanbulda kar yağarken bile sıcak kaldı.
iki adet seri bağlı peltier saatte 36 40 watt arası elektrik tüketti.
saatte 40 watt tüketse 40x24=günde
960 kwh 960x30=ayda 28.800 kwh elektriğe yeni zam geldi 0.80 olsa birim fiyatı 28.000x0.80=ayda 23.040 tl elektrik tüketiyor.
ama daha test aşamasında alüminyum profil 1 bucuk metreyken test ettim peltierler 2 saat çalıştı evi ısıttı ve bozulmadı şimdi 85 cm yaptım ve peteğin içine uyarladim birde öyle test edeceğim.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar