bugün
- dokuzuncu nesil yazar karizması9
- hangi yazarı on üzerinden kaç seviyorsunuz8
- kürtler olmasa türkler anadoluya giremezdi yalanı29
- paraya onem vermemek4
- arkadaşlar zall gitti4
- azerbaycan a yerleşmek4
- erkek döven kadın4
- gocu29
- bilgi içerikli entry giren ezik yazar3
- gocu abiyi akşamki boks maçına hazırlamak8
- ekşi sözlük7
- fiat ın en iyi arabası4
- usualsuspects ve mel mel bakan gibson ikilisi2
- seks yapmak vs 31 çekmek2
- borçsuz kirasız iyi paradır2
- gömü bulmak8
- sözlüğü sevmeyip yine de sözlükte yazmak2
- bir milyon dolarim olsaydi4
- melih gökçek'e soruşturma açılması8
- 31 ağustos 2026 amedspor trabzonspor maçı6
- 5 eylül 2026 fenerbahçe beşiktaş maçı9
- karton toplama arabasıyla yokuş aşağı kaymak3
- yokuş yukarı arabayı geri kaçıran erkek3
- uludağ sözlük entry kotası3
- virginia'dan arizona'ya gitmek3
- yaşlı insanlar neden huysuz olur6
- sincan uygur özerk bölgesi3
- sesli kitap dinlemek4
- aç karnına kahve içmek8
- rehberdeki bütün kadınlara toplu mesaj atan erkek2
- dövüşlü film izleyip gaza gelmek5
- bu koyden olsam ne olacak20
- claudian clouds9
- anayasanın ilk 3 maddesi3
- abi dizisi2
- sarapci koala79
- yazarların sevdiği sözler3
- kendinden biz diye bahsetmek6
- hayatının yavaş yavaş düzene girmesi3
- ibrahim ethem hacıosmanoğlu3
- denizde isyan davası filmi2
- dinlerin yalan olması17
- çi çi çi çiçeğum çiçeğum da çiçeğum3
- ford explorer2
- aslında 1999 yılında olmamız4
- şive şakası4
- iş yerinde entry girmek2
- 30 ağustos 2026 girne feribot faciası10
- yazarların kulaklığında şu an çalan şarkı9
- sarı torba8
(bkz: orhun yazıtları)
Bunu yazdıran Bilge Kağan 683-734 yılları arasında yaşamış bir atamız ve adam bildiğin içerlenmiş, bir ülkenin başında olmanın getirdiği sorumluluğu dayanamayıp orhun abidelerine yansıtmış , okuyunca ben de içerlendim.
"Küçük kardeşim Kül Tigin vefat etti. Kendim düşünceye daldım. Görür gözüm görmez gibi, bilir aklım bilmez gibi oldu. Kendim düşünceye daldım. Zamanı Tanrı yaşar. insan oğlu hep ölmek için türemiş. Öyle düşünceye daldım. Gözden yaş gelse mani olarak, gönülden ağlamak gelse geri çevirerek düşünceye daldım. Müthiş düşünceye daldım. iki şadın ve küçük kardeş yeğenimin, oğlumun, beylerimin, milletimin gözü kaşı kötü olacak deyip düşünceye daldım."
"Küçük kardeşim Kül Tigin vefat etti. Kendim düşünceye daldım. Görür gözüm görmez gibi, bilir aklım bilmez gibi oldu. Kendim düşünceye daldım. Zamanı Tanrı yaşar. insan oğlu hep ölmek için türemiş. Öyle düşünceye daldım. Gözden yaş gelse mani olarak, gönülden ağlamak gelse geri çevirerek düşünceye daldım. Müthiş düşünceye daldım. iki şadın ve küçük kardeş yeğenimin, oğlumun, beylerimin, milletimin gözü kaşı kötü olacak deyip düşünceye daldım."
Türkler için büyük önemi vardır
Görmek istiyorum ama orospu çocuğu Moğolistan a para yedirmek de işime gelmiyor bilmiyorum sözlük bilmiyorum.
Görmek istiyorum ama orospu çocuğu Moğolistan a para yedirmek de işime gelmiyor bilmiyorum sözlük bilmiyorum.
Dünden beri içim sızlayarak tekrar ettiğim, hatta sevgi beslediğim bir kadına mesaj olarak gönderdiğim bir cümleye sahip kutlu yazıtlardır.
"Zamanı Tanrı yaşar, insanoğlu hep ölmek için türemiş."
"Zamanı Tanrı yaşar, insanoğlu hep ölmek için türemiş."
Çok eski yazılardan ibarettir. Evet.
Göktürk kağan isimlerini çince değil de direk Türkçe olarak biliyorsak sebebi bu anıtlardır
Hiung-nu gibi tabgaç gibi türk devletlerinin yönetici isimlerini hep çince biliyoruz.
Hiung-nu gibi tabgaç gibi türk devletlerinin yönetici isimlerini hep çince biliyoruz.
Türk tarihinin en önemli metinlerindendir.
Atalarımızın ne zorluklarla mücadele ettiği, bugünlere nasıl geldiğimiz, bize verdiği öğütler ve daha nicesi bu yazıtlarda mevcuttur.
"Türk Oğuz beyleri, halkı işitin ! Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, Türk halkı senin devletini, yasalarını kim yıkıp bozabilir"
Sırf bu abideleri görmek için Moğolistan'a gideceğim.
Atalarımızın ne zorluklarla mücadele ettiği, bugünlere nasıl geldiğimiz, bize verdiği öğütler ve daha nicesi bu yazıtlarda mevcuttur.
"Türk Oğuz beyleri, halkı işitin ! Üstte gök çökmedikçe, altta yer delinmedikçe, Türk halkı senin devletini, yasalarını kim yıkıp bozabilir"
Sırf bu abideleri görmek için Moğolistan'a gideceğim.
19. yy da danimarka lı thompson tarafından okunmuştur.
19. yy da danimarka lı thompson tarafından okunmuştur.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar