bugün
- orjinalinden iyi coverlar2
- aşk acısı çekiyorum sözlük9
- the blair witch project2
- nickten isim tahmini yapmak10
- trabzon büyükşehir belediyesi21
- dublajı orjinalinden daha iyi olan izlenceler2
- zorunlu eğitim9
- isteklerinize nasıl sınır koyuyorsunuz5
- sözlüğün şizofren ve sapık dolu olduğu gerçeği15
- 2026 2027 sezonu süper lig şampiyonluk yarışı17
- sözlüğün boşalması3
- guinness birası4
- otobüsteki en iyi koltuk hangisidir sorunsalı16
- masklavi'yi şeriatla yönetilen ülkeye göndermek13
- mohamed salah'ın trabzonspor'a transferi26
- sözlükte entrylerini anlamadiginiz kişi15
- izmirli kızlar neden kıçı açık geziyor sorunsalı12
- akrabalarla ilişkiyi kes17
- caddebostan da bostan yetiştirmek4
- haramidere de haramilik yapmak5
- batıl inançlar7
- içinizde bomba atmasını bilmeyen hayvanlar var3
- sinem dedetaş11
- masak'ın ahbap bağışlarını incelemesi2
- cabrio tigra süren kadının arabasına atlatmak3
- arkadaşlar pizza yer miyiz4
- kemalistler yunanistan'a defolsun8
- muşlettin amca3
- büyük filmlerden büyük replikler3
- kilolu olmak5
- mazot fiyatlarının suçlusu2
- mason greenwood11
- yürüyen bok4
- çerçeve yasa7
- şaka maka 40'a yaklaşmak6
- fetönün siyasi ayağı araştırlsın önergesinin reddi8
- 5 ağustos 2026 fenerbahçe sturm graz maçı18
- apo hapisten çıkınca ak partililerin tepkisi8
- kedin mi var derdin var4
- ev ödevi2
- başlarım böyle hayata deyip akp'ye üye olmak4
- gerçek sözlük yazarı uzun saçlı sakallı obez olur3
- renault 9 broadway12
- aşağı saksonya2
- zall adlı yazar4
- ispanya6
- velvet hanım ile kahve içmek8
- 15 temmuz tiyatro mu7
- almanya4
- erdogan'a suikast timi itirafı8
(8 Temmuz 1908 - 26 Ocak 1979), New York valisi (1959-1973) ve ABD'nin 41. başkan yardımcısı (1974-1977).Cumhuriyetçi Parti'nin ılımlı kanadının önderlerindendi.
Standard Oil Company'nin kurucusu John D. Rockefeller'ın torunuydu. 1930'da New Hampshire'daki Dartmouth College'da iktisat öğrenimini tamamladı.1930'lar boyunca The Chase National Bank (daha sonra The Chase Manhattan Bank), Rockefeller Merkezi ve Creole Petroleum gibi aile şirketlerinde çalıştı. 1940'ta Dışişleri Bakanlığı'nın Amerika ülkeleri arasındaki ilişkiler koordinatörü oldu.Cumhuriyetçi olmasına karşın, 1944'te Franklin D. Roosevelt'in başkanlığındaki Demokrat Parti hükümetinde Amerika ülkeleri arasındaki ilişkilerden sorumlu dışişleri bakan yardımcılığına getirildi ve bir yıl görevi yürüttü. Harry S. Truman'ın başkanlığı sırasında 1950'de Uluslararası Kalkınma Danışma Kurulu'nun başkanı oldu. 1953-1955 arasında yeni kurulan Sağlık, Eğitim ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yaptı.
1958'de New York valiliğine seçilen Rockefeller; 1962, 1966 ve 1970'te yeniden aynı göreve geldi. Valiliği sırasında eyaletin ekonomi, kültür ve eğitim politikalarında ve uygulamalarında köklü değişikliklere gitti. 1973'te valilikten çekildi. Richard Nixon'ın istifasıyla boşalan başkanlık görevini üstlenen Gerald R. Ford tarafından 19 Aralık 1974'te başkan yardımcılığına getirildi ve Ford yönetiminin sonuna değin (Ocak 1977) bu görevini sürdürdü.
Aynı zamanda ünlü bir sanat yapıtları koleksiyoncusu olan Rockefeller, Modern Sanat Müzesi'nin mütevelli heyeti üyesi ve 1982'de Michael C. Rockefeller Binası adıyla Metropolitan Sanat Müzesi'ne bağlanan New York kentindeki ilkel Sanat Müzesi'nin kurucusu ve başkanıydı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan
Standard Oil Company'nin kurucusu John D. Rockefeller'ın torunuydu. 1930'da New Hampshire'daki Dartmouth College'da iktisat öğrenimini tamamladı.1930'lar boyunca The Chase National Bank (daha sonra The Chase Manhattan Bank), Rockefeller Merkezi ve Creole Petroleum gibi aile şirketlerinde çalıştı. 1940'ta Dışişleri Bakanlığı'nın Amerika ülkeleri arasındaki ilişkiler koordinatörü oldu.Cumhuriyetçi olmasına karşın, 1944'te Franklin D. Roosevelt'in başkanlığındaki Demokrat Parti hükümetinde Amerika ülkeleri arasındaki ilişkilerden sorumlu dışişleri bakan yardımcılığına getirildi ve bir yıl görevi yürüttü. Harry S. Truman'ın başkanlığı sırasında 1950'de Uluslararası Kalkınma Danışma Kurulu'nun başkanı oldu. 1953-1955 arasında yeni kurulan Sağlık, Eğitim ve Sosyal Yardım Bakanlığı'nda müsteşar olarak görev yaptı.
1958'de New York valiliğine seçilen Rockefeller; 1962, 1966 ve 1970'te yeniden aynı göreve geldi. Valiliği sırasında eyaletin ekonomi, kültür ve eğitim politikalarında ve uygulamalarında köklü değişikliklere gitti. 1973'te valilikten çekildi. Richard Nixon'ın istifasıyla boşalan başkanlık görevini üstlenen Gerald R. Ford tarafından 19 Aralık 1974'te başkan yardımcılığına getirildi ve Ford yönetiminin sonuna değin (Ocak 1977) bu görevini sürdürdü.
Aynı zamanda ünlü bir sanat yapıtları koleksiyoncusu olan Rockefeller, Modern Sanat Müzesi'nin mütevelli heyeti üyesi ve 1982'de Michael C. Rockefeller Binası adıyla Metropolitan Sanat Müzesi'ne bağlanan New York kentindeki ilkel Sanat Müzesi'nin kurucusu ve başkanıydı.
https://tr.wikipedia.org/wiki/Ronald_Reagan
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar