bugün
- 20 haziran 2026 türkiye paraguay maçı50
- kayahan'ın en güzel şarkısı12
- 13 seçim kaybetmedim4
- depresyona girmeye karar vermek4
- erkeklere çekici gelen kadın meslekleri5
- bizim çocuklar başardı6
- topuklu ayakkabı4
- iki insan arasındaki en uzun mesafe4
- maden suyu şişesinin 200 ml olması sorunsalı2
- biraderler kulübü4
- bik bik bugün ne yemek yaptı acaba2
- deniz undav türkiye'yi seçseydi4
- nasipten öte köy yok2
- türkiye a milli futbol takımı13
- kadınların ilgisiz yaşayamaması13
- türkiye'nin asla düzelemeyecek olmasının sebebi9
- 2026 dünya kupası'na gruplarda veda ettik7
- mony tontana birader2
- sana tüm travmalarını unutturacağım diyen erkek2
- şu memelere bak6
- nuh tufanı olayı gerçek midir7
- güne bir şarkı bırak13
- montella salağı3
- ankara mı istanbul mu2
- asal sayıların hiçbir işe yaramaması3
- iyi bir insan olmanın sadece kaybettirmesi8
- vincenzo montella14
- risale-i nur8
- duman oje2
- hurdacı geldi4
- gumus2
- erkeklerin akılsızlıkları2
- istanbul trafiğini bir cümleyle anlatmak3
- sosyal medya4
- 26 haziran 2026 abd türkiye maç tahminleri2
- rahibe2
- sek erkek arabası3
- göbeksiz kadın kalmaması7
- son görülen rüya3
- aynaya bakıp kendine sen çok güzelsin diyen kadın9
- dakika 1 gol 15
- 3 tane kedisi olan kızla evlenilir mi sorunsalı18
- aylık 358 bin tl iyi para mıdır sorunsalı2
- kıskıvrak3
- hamburger3
- montella'nın mağlubiyet açıklaması3
- göbek eritme taktikleri7
- ölme enerjisi2
- kavga3
- balıkesir denince akla ilk gelenler10
68 döneminde thkp-c içerisinde bulunmuştur. 78 döneminde devrimci yol un liderlerinden biriydi.
Ankara Devrimci Yol Davasında Son Sözleri
"Savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu, Devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. Ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde Devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. Ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum, Sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. insanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün Devrimcilere buradan selam ediyorum."
olmuştur.
Ankara Devrimci Yol Davasında Son Sözleri
"Savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu, Devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. Ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde Devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. Ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum, Sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. insanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün Devrimcilere buradan selam ediyorum."
olmuştur.
kansere karşı savaşmaktadır.
Maalesef hayatını kaybetmiştir.
1970lerin başında THKP-C hareketi içinde devrimci mücadelede yer alan Mitap, THKP-C önderliğinin Kızılderede fiziken yok edilmesinin ardından 1970li yılların ortalarında Devrimci Gençlik hareketinin yeniden toparlanmasında ve Devrimci Yol hareketinin kuruluşunda belirleyici rol oynamıştı.
ışığın o "yol"u hep aydınlatacak nasuh hoca, ışıklar içinde yat...
1970lerin başında THKP-C hareketi içinde devrimci mücadelede yer alan Mitap, THKP-C önderliğinin Kızılderede fiziken yok edilmesinin ardından 1970li yılların ortalarında Devrimci Gençlik hareketinin yeniden toparlanmasında ve Devrimci Yol hareketinin kuruluşunda belirleyici rol oynamıştı.
ışığın o "yol"u hep aydınlatacak nasuh hoca, ışıklar içinde yat...
Mahir Çayan ve dostlarının Kızılderede imha edilmesinden sonra Parti Cephe davasının önderlerinden; Devrimci Yol hareketinin önde ismi Nasuh Mitap kardeşlik hayata veda etti. Eşi Alime Mitap ve mücadele arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum. Türkiye Komünist hareketi tarihi onu, mücadelesini unutmayacaktır.
düzenin içinde eğilip bükülmemiş devrimci lider.
Nasuh Mitap, 1947-2014 yılları arasında yaşamış Türk bir komünist olup 1970'li yıllarda DEV-YOL'un liderlerindendir. Nasuh Mitap, tıpkı Deniz Gezmiş ve Mahir Çayan gibi hem sosyalist he Kemalist'ti.
Nasuh Mitap; Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Yusuf Aslan, Cihan Alptekin, Hüseyin inan vb. gibi ilk devrimcilerin öldürülmesinden sonra uzun bir süre DEV-YOL'a liderlik yaptı ve Devrimci Yol Dergisi'nin başyazarlarından birisi oldu. 12 Eylül 1980 Darbesi'nde ağır işkencelere maruz kaldı, bir süre hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Nasuh Mitap, Taner Akçam gibi bir döneğin ağzının payını vererek Kemalizim'i savunmuştur zira Mitap'a göre ''Kemalizim; Mahir Çayan'ın dediği gibi tam bağımsızlıktır, soldur ve kurtuluştur.'' Nasuh Mitap'ı saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.
ilgili linkler:
1) https://www.odatv.com/med...izm-icin-ne-diyordu-67132
2) https://www.odatv.com/ana...er-akcam-mi-kazandi-67173
3) https://www.birgun.net/ha...h-mitap-unutulmadi-481379
görsel
görsel
görsel
Nasuh Mitap; Deniz Gezmiş, Mahir Çayan, Yusuf Aslan, Cihan Alptekin, Hüseyin inan vb. gibi ilk devrimcilerin öldürülmesinden sonra uzun bir süre DEV-YOL'a liderlik yaptı ve Devrimci Yol Dergisi'nin başyazarlarından birisi oldu. 12 Eylül 1980 Darbesi'nde ağır işkencelere maruz kaldı, bir süre hapis yattıktan sonra tahliye oldu. Nasuh Mitap, Taner Akçam gibi bir döneğin ağzının payını vererek Kemalizim'i savunmuştur zira Mitap'a göre ''Kemalizim; Mahir Çayan'ın dediği gibi tam bağımsızlıktır, soldur ve kurtuluştur.'' Nasuh Mitap'ı saygıyla ve sevgiyle anıyoruz.
ilgili linkler:
1) https://www.odatv.com/med...izm-icin-ne-diyordu-67132
2) https://www.odatv.com/ana...er-akcam-mi-kazandi-67173
3) https://www.birgun.net/ha...h-mitap-unutulmadi-481379
görsel
görsel
görsel
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar