bugün
- sözlükte kadın yazar olması4
- bir erkeği yakışıklı gösteren 3 şey6
- üstteki yazar hakkında fikrini söyle17
- tenis oynayan erkek4
- sözlük prenseslerinin fotoğrafları3
- cıvık çift3
- sebahattin şirin15
- sözlüğün en tipsiz kız yazarı8
- su tabancasından su içen çocuk4
- sözlüğün kapanması4
- kumburgaz plajına gidecek olan gence tavsiyeler8
- blackberry6
- estetik ameliyat olan kişiyi ziyaret etmek3
- beyaz atletle balkonda çay içme sezonunun açılması2
- burçlara inanmak3
- esrar içip müzik eşliğinde sevişmek8
- anın görüntüsü15
- karpuz yiyen erkek2
- çerçeve yasa23
- kalp krizi8
- hiçbir servet zamanı satın alamaz11
- yakışıklı erkek görünce verilen tepkiler2
- sözlük yakışıklıların fotoğrafları9
- apo piçtir piç kalacak12
- arkadaşlar bana müsaade2
- romelu lukaku7
- malum takımın azalarak bitecek olması6
- eksi oy alan tanımları siliyorum2
- eski türkiye5
- kırathanede one more cup of coffee dinlemek2
- hangi film karakteri olmak isterdiniz3
- profilini gizli tutma nedeni9
- milliyetçi faşistlerin pkk biter korkusu12
- z jenerasyonunun önceki nesilden az zekalı olması4
- bu plak para eder mi3
- ırkınızı seçme şansınız olsaydı6
- kova burcu2
- türk milletine kurulan pusu7
- ultravesti tiribün liderinin gözaltına alınması3
- numan kurtulmuş3
- herkes öldüğü hal üzere diriltilecektir2
- aslolan fenerbahce dir vs frank lucas3
- allah'ın delili hazreti mehdi5
- ümmetçilerin vatan sevgisi5
- rabbin sana verecek ve sen hoşnut olacaksın2
- 1 milyon dolar ama sözlükte nude'un dolaşacak5
- true'nun sözlüğe küsmesi6
- ipsala vs kapıkule2
- mel melin palavra sıkması7
- en sevdiğin eşofmana çamaşır suyu dökülmesi5
nam-ı diğer erzurumlu naim hoca. hoca erzurum'un en sevilen şahsiyetlerindendir. 1993 senesinde pkk'nın erzurum'da art arda iki saldırı gerçekleşmesiyle sabrı taşıp kürtlerin yaşadığı mahalleye gelen halkı, vali, komutan vs durduramamışken tankın üzerine çıkıp konuşarak durdurmuştur. o derece sevilir, sayılır. erzurum'un renkli simalarındandır. erzurumspor'a düşkünlüğü meşhurdur. 13 ekim 1999'da vefat etmiştir. bazı hikayeleri şu adreste derlenmiş:
http://caymolasi.blogspot.../erzurumlu-naim-hoca.html
http://caymolasi.blogspot.../erzurumlu-naim-hoca.html
adamın biri gelip somruş hocaya:
- hocam cuma günü ölene sorgu sual yokmuş, doğrumu?
hoca doğrudur demiş. adam bir daha sormuş:
- hocam benim babam cuma günü öldü. ama zina yapardı, namaz kılmaz, oruç tutmazdı, içki içerdi, ona da mı yok sorgu sual?
hoca durmuş durmuş cevap vermiş:
- ula uşak, cuma günü birşey yapmazlarda cumartesi anasını ağlatırlar.
- hocam cuma günü ölene sorgu sual yokmuş, doğrumu?
hoca doğrudur demiş. adam bir daha sormuş:
- hocam benim babam cuma günü öldü. ama zina yapardı, namaz kılmaz, oruç tutmazdı, içki içerdi, ona da mı yok sorgu sual?
hoca durmuş durmuş cevap vermiş:
- ula uşak, cuma günü birşey yapmazlarda cumartesi anasını ağlatırlar.
Teravih namazı sırasında gürültü yapan ve hocadan evvel veya sonra secdeye varan; caminin mahfel denilen üst kısmındaki kadınları şöyle uyarır Hoca:
-Mahfildeki garılar, ele tek tek yatıp galhmak yok. Bundan sonra bennen yatıp, bennen bereber galhacahsız!
-Mahfildeki garılar, ele tek tek yatıp galhmak yok. Bundan sonra bennen yatıp, bennen bereber galhacahsız!
erzurumspor maçına giden naim hocaya 'hocam namaz kılmayacak mısınız?' diye sormuşlar, naim hoca cevap vermiş; 'namazın kazası olur ama maçın kazası olmaz'.
erzurum'un efsanesiydi naim hoca. vefatında cumhurbaşkanı'ndan başbakana kadar siyasi liderler televizyonda taziye mesajı yayınlamıştı.
erzurum'un efsanesiydi naim hoca. vefatında cumhurbaşkanı'ndan başbakana kadar siyasi liderler televizyonda taziye mesajı yayınlamıştı.
Nasrettin hoca'nın küfürlü halidir zira yıllardır ailem tarafından anlatılan her anısına tekrar tekrar güldüğüm muhteşem karekterdir.
Zira bir dün Naim hoca hutbede erkeklere saplıyomuş. Kadınlarınız sizin emanetinizdir onlara sahip çıkın dövmeyin vs. tabi bunu duyan erzurum cemaati dayanamaz içlerinden biri çıkıp sorar hocam der iyi hoş anlatıyonuz da bu kadınların hiç mi suçu yok der Naim hoca hemen cevabı yapıştırır tabi 'dur şu sayfayı çeviriyim onlarında mk. der '
Zira bir dün Naim hoca hutbede erkeklere saplıyomuş. Kadınlarınız sizin emanetinizdir onlara sahip çıkın dövmeyin vs. tabi bunu duyan erzurum cemaati dayanamaz içlerinden biri çıkıp sorar hocam der iyi hoş anlatıyonuz da bu kadınların hiç mi suçu yok der Naim hoca hemen cevabı yapıştırır tabi 'dur şu sayfayı çeviriyim onlarında mk. der '
Erzurumspor yenilirse küme düşecek, berabere kalır ya da yenerse ligde kalacaktır. Hoca'dan dua etmesini isterler:
- Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın.
Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:
-Ne biçim dua ettin" diye Hoca'ya çıkışırlar. Hoca:
- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah!.
- Hocam bi dua et de takım yensin, heç degilse berabere galsın.
Hoca dua eder. Maçın 90 dakikası berabere biter ama Erzurumspor uzatmalarda bir gol yer ve küme düşer. Taraftarlar:
-Ne biçim dua ettin" diye Hoca'ya çıkışırlar. Hoca:
- Ula uşah ben 90 dekke için dua ettim. Ne bülim gavat uzadacah!.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar