bugün
- kelebeklerin bir boka yaramaması8
- kürtçe zorunlu ders olmalıdır9
- sokakta dayak yiyen kadına yardım etmek9
- en gey özelliğiniz8
- artı oy alamayınca üzülen yazar modeli3
- osmanlıca sözcükler5
- sivrisineklerin şerefsiz olması4
- sözlük erkeklerinin kıskanç ve kompleksli olması3
- depresyonun en kötü hali5
- birader beyler bay beylerdir2
- odadaki en zeki kişi olmak2
- hayal kurmak2
- tatilbudur tercih etmeyin2
- 3 ağustos 2026 aykolik gocu buluşması19
- türkiye de siyaset2
- aleyna tilki nin ayakları3
- sözlük kızlarına çok kırgın olmak3
- kitap kelimesinin arapça çekimleri2
- laiklik elden gidiyah2
- kadınlar mı daha zeki erkekler mi sorunu4
- herkes kendi başlık açıp kendi konuşuyor3
- sözlükteki yapay zekaya pandik atmak4
- bu koyden olsam ne olacak5
- kabusname2
- tantuni6
- yağmurcu neden akpli13
- kadınların bir şeyleri abartması2
- tai lung8
- lahmacunu çatal bıçakla yemek3
- yemek yapan erkek2
- yakışıklı seri katil3
- en güzel bisküvinin probis olması3
- sözlük içi güzel renkler4
- ioçk'nın mutfağı6
- kürdün dinsizi2
- velvet10
- sözlük kızlarının kombinleri2
- tarhana yapmayı bilen kız3
- sözlüğü canlandıramamak3
- kedi kumu4
- vahşi doğada hayatta kalmak3
- radikal karar almak5
- sözlüğün en cilveli kızı3
- beni özleyenler elime mum diksin19
- şükürcülük6
- sözlüğü aşevine çeviren tipler4
- tutuklanmamak için akp'ye katılmak12
- kedi köpek3
- lahmacun yiyen insan2
- erdal beşikçioğlu17
sagopa kajmer / bir pesimistin gözyaşları / cd-1 / track 11.
Mütalam, yabana atılan kof bir raiç. Tanrının elinden yazılan mektubum ben yıllar öncesinden postalanmış, darp edilmiş ruhumun, tek koluyla yazariken bu manzumun mazlum öyküsünü, derme çatma evrenimde bir evim rapim gel de Tanrı konuğum ol!.. Forsa bedenim, varsa yoksa bir elim ve bir dilim, mıknatısla mutluluk avında yarenim ve mimli gözlerimle ağlarım ve kinle yıkarım kimi zaman minikleri, sözlerinde gizlidir, çelimsiz hisleri, tıpkı seller ortasında bir gemi, zorba yeller ellerinde savrulan.. imza Sago.
Kalıntılarda tarihin yok olmuş tüm yalanları, alıntılar yapıldı. Asırlar öncesinden günüme gölge düşüren, bölge içeren her anımda gözlerimden damla yaş döküldü, sık büküldü çok boyun, gık çıkarmadı, anılar duvara yaslandı, yasla güldü düşmanın, bilmesen de tasla suyunu döktü nefret ettiğin tüm dostların, pas tutan duaların, yas törenlerinde haykırışların haz nöbetlerindedir. Asık bakışların, yaz fakirliğinde kış ayazların azraille boğuşur oldu karabasan rüyaların. Yetim kalan tebessüm çocuklarının kalbi kırık!..
Mütalam, yabana atılan kof bir raiç. Tanrının elinden yazılan mektubum ben yıllar öncesinden postalanmış, darp edilmiş ruhumun, tek koluyla yazariken bu manzumun mazlum öyküsünü, derme çatma evrenimde bir evim rapim gel de Tanrı konuğum ol!.. Forsa bedenim, varsa yoksa bir elim ve bir dilim, mıknatısla mutluluk avında yarenim ve mimli gözlerimle ağlarım ve kinle yıkarım kimi zaman minikleri, sözlerinde gizlidir, çelimsiz hisleri, tıpkı seller ortasında bir gemi, zorba yeller ellerinde savrulan.. imza Sago.
Kalıntılarda tarihin yok olmuş tüm yalanları, alıntılar yapıldı. Asırlar öncesinden günüme gölge düşüren, bölge içeren her anımda gözlerimden damla yaş döküldü, sık büküldü çok boyun, gık çıkarmadı, anılar duvara yaslandı, yasla güldü düşmanın, bilmesen de tasla suyunu döktü nefret ettiğin tüm dostların, pas tutan duaların, yas törenlerinde haykırışların haz nöbetlerindedir. Asık bakışların, yaz fakirliğinde kış ayazların azraille boğuşur oldu karabasan rüyaların. Yetim kalan tebessüm çocuklarının kalbi kırık!..
nedenini bilemememe rağmen, melodisiyle falan beni etkileyebilen ve bu albümdeki çoğu şarkı gibi anlayamadığım halde sevdiğim şarkılardan biri. bundan dolayı zaten 2.entry 4 sene sonra giriliyor.
edit: kelime eklendi. *
editto: bpg limited edition'daki sagopa'nın bu şarkıyla ilgili sözlerini eklemek de farz oldu artık.
mütalam=düşüncelerim. 7 harfin içinde milyonlarca cümle mevcut. cümlelerde ise milyarlarca farklı isim. düşünceler bir nevi tanrılar. anlayamazsan inandırıcı gelmezler. ben tanrı elinden yazılmış çok eski bir mektubum. içimde tanrı vergisi bir kaderin diyalogları var. ben dünyanın sonunun geldiğine değil sonumuzun geldiğine üzülenlerdenim. ama görüyorum ki sonumuza bilmeden kendimiz imza atıyoruz. keşke kalemimiz yazmasa!..
-sagopa kajmer
edit: kelime eklendi. *
editto: bpg limited edition'daki sagopa'nın bu şarkıyla ilgili sözlerini eklemek de farz oldu artık.
mütalam=düşüncelerim. 7 harfin içinde milyonlarca cümle mevcut. cümlelerde ise milyarlarca farklı isim. düşünceler bir nevi tanrılar. anlayamazsan inandırıcı gelmezler. ben tanrı elinden yazılmış çok eski bir mektubum. içimde tanrı vergisi bir kaderin diyalogları var. ben dünyanın sonunun geldiğine değil sonumuzun geldiğine üzülenlerdenim. ama görüyorum ki sonumuza bilmeden kendimiz imza atıyoruz. keşke kalemimiz yazmasa!..
-sagopa kajmer
arkasındaki melodi insanı kendine bağlar ve tekrar tekrar dinlemek istersiniz.
Gündemdeki Haberler
Güncel Önemli Başlıklar